مهندسی مواد غذایی
محدثه احمدی؛ هادی صمیمی اخیجهانی؛ پیمان سلامی
چکیده
جمعکننده خورشیدی تخت یکی از اجزای مهم سامانههای جاذب انرژی خورشیدی مانند خشککنهای خورشیدی است. در این تحقیق در درون جمع کننده خورشیدی صفحه تخت از مواد تغییر فاز دهنده به صورت لولهای استفاده شد. این لولهها در پنج ردیف پنج تایی به فواصل 5، 10 و 15 سانتیمتر روی ردیفها قرار گرفتند. برای ارزیابی عملکرد حرارتی سه سرعت هوا (m.s-1 ...
بیشتر
جمعکننده خورشیدی تخت یکی از اجزای مهم سامانههای جاذب انرژی خورشیدی مانند خشککنهای خورشیدی است. در این تحقیق در درون جمع کننده خورشیدی صفحه تخت از مواد تغییر فاز دهنده به صورت لولهای استفاده شد. این لولهها در پنج ردیف پنج تایی به فواصل 5، 10 و 15 سانتیمتر روی ردیفها قرار گرفتند. برای ارزیابی عملکرد حرارتی سه سرعت هوا (m.s-1 5/0، 1 و 2) و برای ارزیابی عملکرد خشک کردن محصول سنجد در نظر گرفته شد. رطوبت این نمونهها برای آسیاب نمودن بایستی به کمتر از 10 درصد میرسید. برای مدلسازی سینتیک خشک شدن، هفت مدل ریاضی به دادههای خشک شدن برازش شد و مدل هندرسون و پاپیس با ضریب همبستگی بیشتر از 97/0 و ریشه میانگین مربعات خطا کمتر از 05/0 به عنوان بهترین مدل انتخاب شد. تاثیر سرعت هوا نسبت به جایگاه قرارگیری مواد تغییر فاز دهنده بر خشک شدن بیشتر بود. با بررسی بازده حرارتی جمع کننده خورشیدی این نتیجه حاصل شد که بهترین بازده حرارتی در سرعت هوای m.s-1 2 با PCM به فواصل cm 15 به میزان 29/56 درصد اتفاق میافتد. در این حین بیشترین بازده خشک کردن نیز 72/36% به دست آمد. استفاده از مواد تغییر فاز دهنده به همراه سامانه جریان بازگشتی اثر منفی بر کیفیت محصول خشک شده نداشت.
مهندسی مواد غذایی
هادی صمیمی اخیجهانی
چکیده
یکی از مهمترین مشکلاتی که در سامانههای خورشیدی مانند خشککنهای خورشیدی وجود دارد، پایین بودن بازدهی حرارتی آنها است که این امر باعث شده است کشاورزان برای خشککردن محصول به استفاده از روشهایی روی آورند که یا ازنظر اقتصادی بهصرفه نیست و یا کیفیت محصول بهدست آمده بسیار پایین است. استفاده از مواد ذخیرهکننده انرژی از راه ...
بیشتر
یکی از مهمترین مشکلاتی که در سامانههای خورشیدی مانند خشککنهای خورشیدی وجود دارد، پایین بودن بازدهی حرارتی آنها است که این امر باعث شده است کشاورزان برای خشککردن محصول به استفاده از روشهایی روی آورند که یا ازنظر اقتصادی بهصرفه نیست و یا کیفیت محصول بهدست آمده بسیار پایین است. استفاده از مواد ذخیرهکننده انرژی از راه حلهای مؤثر برای افزایش بازده حرارتی است. در این پژوهش بازده خشککردن و انرژی ویژه مصرفی برای سه نوع خشککن کابینتی مجهز به جمعکننده صفحه تخت، سهموی و لوله خلأ بهطور مجزا بررسی شد. علاوهبرآن برخی خصوصیات گوجهفرنگی شامل رنگ، چروکیدگی و نسبت بازجذب رطوبت ارزیابی شد. ارزیابیها نشان داد استفاده از ماده تغییرفازدهنده (پارافین) تا حد زیادی میتواند به بهبود بازده خشککردن کمک نماید. با پیوسته نمودن سامانه، خشککردن محصول میتواند حتی در نیمههای شب نیز انجام گیرد. بالاترین میزان بازده خشککردن برای خشککن مجهز به جمعکننده لوله خلأ بهمیزان 02/39 درصد بهدست آمد. این در حالی بود که مقداری از انرژی مصرفی نیز در مخزن ذخیرهکننده باقی مانده بود. کمترین میزان انرژی ویژه بهمیزان 12/7 مگاژول بر کیلوگرم مربوط به همین حالت بود. ورقههای خشکشده با خشککن مجهز به جمعکننده لوله تخلیه، کیفیت بهتری ازنظر تغییر رنگ (16/20)، چروکیدگی (%21/78) و نسبت بازجذب (09/3) نسبت به سایر سامانهها داشتند.
مهندسی مواد غذایی
مجتبی افشاریپور؛ هادی صمیمی اخیجهانی؛ کاظم جعفری نعیمی
چکیده
هدف از این مطالعه، بررسی عملکرد دستگاه تریبوایروالکترواستاتیک برای خالصسازی خاکشیر از ناخالصیهای موجود در محصول جمعآوریشده از مزرعه است .دستگاه شامل دو بخش میباشد، محصولات در مرحله اول در واحد تریبوشارژ باردار شده و پس از سقوط آزاد در واحد جداساز الکترواستاتیک جدا میشوند. آزمایش با سه فاکتور ولتاژ اعمالی به الکترودها ...
بیشتر
هدف از این مطالعه، بررسی عملکرد دستگاه تریبوایروالکترواستاتیک برای خالصسازی خاکشیر از ناخالصیهای موجود در محصول جمعآوریشده از مزرعه است .دستگاه شامل دو بخش میباشد، محصولات در مرحله اول در واحد تریبوشارژ باردار شده و پس از سقوط آزاد در واحد جداساز الکترواستاتیک جدا میشوند. آزمایش با سه فاکتور ولتاژ اعمالی به الکترودها در سه سطح 20، 30 و 40 کیلو ولت، فاصله الکترودهای واحد تریبوشارژ در سه سطح 9، 15 و 21 سانتیمتر و زاویه الکترودهای واحد جداساز در سه سطح 20، 30 و 40 درجه صورت گرفت. خلوص محصولات بهدست آمده در چهار جعبه با استفاده از کدنویسی در M-File محیط MATLAB6.5 و بهکمک ابزار پردازش تصویر، تعیین گردید. میانگین خلوص خاکشیر موجود در جعبه شماره 1 بسیار بالا، 98% وزنی بهدست آمد. برای تعیین مقدار بهینه ولتاژ، فاصله الکترودها و زاویه بر روی وزن چهار جعبه یک مدل ریاضی درجه 2 پیشنهاد شد. همچنین معادلات رگرسیونی و نمودارهای سه بعدی برهمکنش فاکتورهای موردبحث برای هر جعبه در نرمافزار STAT GR 1.1 تعیین و رسم شدند. مقادیر ضریب تبیین 2R برای جعبههای 1 تا 4 جعبه جمعآوری مواد بهترتیب 90/0، 89/0، 75/0 و 87/0 بود که نشاندهنده مناسب بودن مدل ارائه شده است.
فرهاد فاتحی؛ هادی صمیمی اخیجهانی
چکیده
امروزه در کشاورزی مدرن ترکیبی از تکنیکهای پردازش تصویر و روشهای هوشمند برای جایگزینی ماشینهای هوشمند بهجای انسان استفاده میشود. در این مطالعه از روش پردازش تصویر مصنوعی و شبکه عصبی مصنوعی (ANN) برای طبقهبندی میوه توتفرنگی رقم پاروس استفاده شده است. در گام اول این میوه توسط یک متخصص به شش کلاس طبقهبندی شد ...
بیشتر
امروزه در کشاورزی مدرن ترکیبی از تکنیکهای پردازش تصویر و روشهای هوشمند برای جایگزینی ماشینهای هوشمند بهجای انسان استفاده میشود. در این مطالعه از روش پردازش تصویر مصنوعی و شبکه عصبی مصنوعی (ANN) برای طبقهبندی میوه توتفرنگی رقم پاروس استفاده شده است. در گام اول این میوه توسط یک متخصص به شش کلاس طبقهبندی شد (بهعنوان خروجی ANN) و از هر کلاس 100 نمونه بهطور تصادفی جمعآوری گردید. در گام بعد تصاویر نمونهها ضبط شده و سه خصوصیت هندسی با 12 ویژگی رنگ (بهعنوان ورودیهای ANN) استخراج گردید. ساختار شبکه عصبی بهینه با توجه به خطای میانگین مربعات (RMSE) و ضریب هبستگی (2R) برای فرآیند طبقهبندی نمونههای توتفرنگی درنظر گرفته شد. درنهایت شبکه عصبی پرسپترون با ساختار 15-18-6 با دقت 83/83٪ انتخاب گردید.
فرهاد فاتحی؛ اصغر محمودی؛ عادل حسینپور؛ هادی صمیمی اخیجهانی
چکیده
بهمنظور طراحی و ساخت مکانیزم های پس از برداشت و جهت طبقه بندی محصولات کشاورزی، داشتن اطلاعات جامع در مورد برخی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی، شیمیایی و ارتباط بین آنها برای محصول ضروری میباشد. تاکنون هیچگونه بررسی در مورد ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی توتفرنگی رقم پاروس انجام نشده است. در این پژوهش، توتفرنگی ...
بیشتر
بهمنظور طراحی و ساخت مکانیزم های پس از برداشت و جهت طبقه بندی محصولات کشاورزی، داشتن اطلاعات جامع در مورد برخی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی، شیمیایی و ارتباط بین آنها برای محصول ضروری میباشد. تاکنون هیچگونه بررسی در مورد ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی توتفرنگی رقم پاروس انجام نشده است. در این پژوهش، توتفرنگی رقم پاروس در شش طبقه با نظر فرد خبره بر اساس ویژگی های ظاهری از جمله رنگ و اندازه طبقه بندی شد. بر این اساس برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی طبقات از جمله ابعاد هندسی، جرم، حجم، چگالی حقیقی و ظاهری، تخلخل، سفتی و نقطه تسلیم بیولوژیک و همچنین برخی خصوصیات شیمیایی آنها از جمله اسید آسکوربیک، اسدیته، مواد جامد محلول کل و شاخص طعم مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد برای طبقات یک الی شش بهترتیب، مقادیر میانگین ارتفاع، 44/29، 63/36، 48/42، 47/26، 08/33و 07/42 میلیمتر؛ قطر، 93/16، 73/22، 66/26، 09/17، 51/20 و 88/27 میلی متر؛ جرم، 925/4، 909/11، 779/21، 4710/5، 71/11، 437/21 گرم؛ حجم، 227/5، 377/12، 439/22، 357/6، 590/13 و 322/24 میلی متر مکعب؛ چگالی حقیقی، 367/942، 499/962، 166/970، 592/860، 623/861 و 513/881 گرم بر میلیمتر مکعب؛ سفتی، 1/10، 8/7، 2/5، 2/28، 7/13و 5/11 نیتون بر متر مربع؛ اسید آسکوربیک، 53/39، 06/44، 20/47، 25/7، 20/7 و 55/13 میلیگرم درصد گرم محصول و شاخص طعم، 3/16، 5/13، 6/12، 6/3، 8/3 و 5/5 بدست آمد.