نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد کاووس
2 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
چکیده
در این پژوهش اثر صمغ عربی و صمغ گوار بر میزان زنده مانی دو نوع باکتری پروبیوتیک- لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در ماست منجمد طی 60 روز در دمای 18- درجه مورد مطالعه قرارگرفت. نتایج حاصل از ارزیابی ماندگاری باکتریها در ماست منجمد نشان داد اگرچه طی دوره نگهداری، میزان کاهش در تعداد پروبیوتیک ها معنی دار بود اما این فرآورده تا پایان دوره نگهداری ، بخوبی توانست تعداد 7 10 سلول پروبیوتیک در هر گرم را حفظ کند. بررسی میزان افت باکتریها حاکی از آن بود که لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در نمونه شاهد بیشترین میزان افت را داشت (05/0 > P). کمترین میزان کاهش لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، در نمونه حاوی 2/0 درصد گوار و 1/0 درصد عربی دیده شد که اختلاف معنی داری با هم نداشتند. در مورد افت بیفیدوباکتریوم لاکتیس نیز مشخص شد که بیشترین میزان در نمونه حاوی 3/0 درصد گوار و کمترین آن در نمونه 1/0 درصدگوار و 1/0 درصد عربی دیده شد که اختلاف معنی داری با هم نداشتند.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of Guar Gum and Arabic Gum on the Viability of Lactobacillus acidophilus (La5) and Bifidobacterium lactis (Bb12) in Frozen Yogurt
نویسندگان [English]
- Rahil Rezaei 1
- Morteza Khomeiri 2
- Mehran Alami 2
- Mahdi Kashani-Nejad 3
1
2 Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
3 Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources.
چکیده [English]
In this study, effects of Guar and Arabic gum on the viability of two common probiotic, Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium lactis, in frozen yogurt during 60 days were investigated. Results of survival evaluation of probiotics showed that although during storage time bacteria counts decreased significantly, this product could maintain 107 cfu/gr of probiotic at the end of storage. Maximum death rate of lactobacillus acidophilus was observed in control sample. Best viability of this microorganism was seen in samples containing 0.2% guar gum and 0.1% Arabic gum that these two treatments had no significant difference. The highest loss of bifidobacterium lactis belonged to sample containing 0.3% guar and lowest was seen in samples containing 0.1% Guar and 0.1% Arabic gum.
کلیدواژهها [English]
- Arabic gum
- Guar gum
- Probiotic
- Frozen yogurt
ارسال نظر در مورد این مقاله