با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی لاتین

نویسندگان

1 گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

2 گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

چکیده

استفاده از محصولات طبیعی مانند گیاهان دارویی، فرصت‌های نامحدودی برای معرفی مواد افزودنی جدید فراهم کرده است. از مچه برای تهیه سوپ، سالاد و غذاهای تازه استفاده می‌شود. این مطالعه با هدف سنجش فعالیت ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی گیاه مچه انجام شد. اثر ضدمیکروبی عصاره مچه در برابر باسیلوس سوبتیلیس، سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس و آسپرژیلوس نایجر موردآزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره مچه برای آسپرژیلوس نایجر، سودوموناس ائروژینوزا، باسیلوس سوبتلیس و استافیلوکوکوس اورئوس به‌ترتیب 128، 128، 128 و 128 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی عصاره نیز به‌ترتیب برای سویه‌های مذکور 256، 256، 256 و 256 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. مقادیر به‌دست آمده برای فلاونوئید کل و محتوای فنلی کل به‌ترتیب 13/22 (میکروگرم بر میلی‌لیتر)، 88/18 (میلی‌گرم در میلی‌لیتر) بود. فعالیت آنتی‌اکسیدانی برحسب IC50 21/168 میکرولیتر در میلی‌لیتر بود. نتایج این مطالعه در مورد فعالیت‌های بیولوژیکی عصاره مچه احتمال استفاده از عصاره آبی برگ مچه را به‌عنوان منبع جدیدی از مواد ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدان طبیعی مواد غذایی و صنایع دارویی ارائه می‌دهد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

Evaluation of antioxidant potential and antimicrobial activity of Mocheh (Lepidium draba) extract “in vitro”

نویسندگان [English]

  • Sahar Roshanak 1
  • Behrooz Alizadeh Behbahani 2
  • Fakhri Shahidi 1
  • Farideh Tabatabaei Yazdi 1
  • Alireza Vasiee 1
  • Neda Hashemi 1

1 Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

2 Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.

چکیده [English]

Usage of natural products like herbals, provide unlimited opportunities for novel and suitable additives. Mocheh can be used in fresh form or as an ingredient in soup and salad. This study was aimed to determine the antimicrobial and antioxidant activities of Mocheh (Lepidium draba) extract. The antimicrobial activity of Mocheh extract was tested against Bacillus subtilis, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus and Aspergillus niger. The extract showed a strong antimicrobial activity with a concentration dependence and a broad antimicrobial spectrum for all tested microorganism species. The results showed that MIC of leaf extract of Lepidium draba on Aspergillus niger, Pseudomonas aeruginosa, Bacillus subtilis and Staphylococcus aureus was 128, 128, 128 and 128 mg/mL respectively. The results showed that MBC/MFC of leaf extract of Mocheh on the examined microorganisms was 256, 256, 256 and 256 mg/mL respectively. The values obtained for total flavonoid content and total phenolic contents were 22.13 µg/mL and 18.88 mg/mL, respectively. Measured value in the radical scavenging activity was IC50= 168/21 µL/mL. The results showed that Mocheh leaf aqueous extract is a novel source of natural antimicrobial and antioxidant agents for the food and pharmaceutical industries.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Mocheh
  • Extract
  • Gram-positive and Gram-negative bacteria
  • Antioxidant activity
Al-Marzoqi, A., Al-Khafaji, K. R., & Kadhim, R. (2015). Influence of the crude Phenolic, Alkaloid and Terpenoid compounds extracts of Cardaria draba (Lepidium draba L.) on Human Pathogenic Bacteria. World Journal of Pharmaceutical Research 4(6), 456-460.
Amin Mir, M., Sawhney, S., & Manmohan, S. J. (2016). Antimicrobial Activity of Various Extracts of Taraxacum officinale. Journal of Microbial and Biochemical Technology, 8(3), 210-215.
Ardestani, A., & Yazdanparast, R. (2007). Antioxidant and free radical scavenging potential of Achillea santolina extracts. Food chemistry, 104(1), 21-29.
Baba, S. A., & Malik, S. A. (2015). Determination of total phenolic and flavonoid content, antimicrobial and antioxidant activity of a root extract of Arisaema jacquemontii Blume. Journal of Taibah University for Science, 9(4), 449-454.
Bazzaz, B. S., & Haririzadeh, G. (2003). Screening of Iranian Plants for Antimicrobial Activity. Pharmaceutical Biology, 41(8), 573-583.
Brantner, A., & Grein, E. (1994). Antibacterial activity of plant extracts used externally in traditional medicine. Journal of Ethnopharmacology, 44(1), 35-40.
Bursal, E., & Köksal, E. (2011). Evaluation of reducing power and radical scavenging activities of water and ethanol extracts from sumac (Rhus coriaria L.). Food Research International, 44(7), 2217-2221.
Capannesi, C., Palchetti, I., Mascini, M., & Parenti, A. (2000). Electrochemical sensor and biosensor for polyphenols detection in olive oils. Food Chemistry, 71(4), 553-562.
Chyad, A. (2017). Evaluation of anticancer, analgesic and anti-inflammatory activities of the ethanolic extract of Lepidium draba Linn. leaves. Adv. Anim. Vet. Sci, 5(1), 7-13.
Haghighi, M., & Mozafariyan, M. (2011). The introduction of extinct endemic vegetables of Iran. Journal of Medicinal Plants Research, 5(33), 7085-7107.
Hussein, H. M. (2016). Determination of phytochemical composition and ten elements content (CD, CA, CR, CO, FE, PB, MG, MN, NI AND ZN) of Cardaria Draba  by GC-MS, FT-IR and AAS techniques. International Journal of Pharma and Bio Sciences, 7(3), (B)1009-1017.
Klančnik, A., Piskernik, S., Jeršek, B., & Možina, S. S. (2010). Evaluation of diffusion and dilution methods to determine the antibacterial activity of plant extracts. Journal of Microbiological Methods, 81(2), 121-126.
Kossah, R., Zhang, H., & Chen, W. (2011). Antimicrobial and antioxidant activities of Chinese sumac (Rhus typhina L.) fruit extract. Food Control, 22(1), 128-132.
Kuete, V. (2010). Potential of Cameroonian plants and derived products against microbial infections: a review. Planta Medica, 76(14), 1479-1491.
Kuete, V., & Efferth, T. (2010). Cameroonian medicinal plants: pharmacology and derived natural products. Frontiers in pharmacology, 1, 123-132.
Radonić, A., Blažević, I., Mastelić, J., Zekić, M., Skočibušić, M., & Maravić, A. (2011). Phytochemical analysis and antimicrobial activity of Cardaria draba (L.) Desv. volatiles. Chemistry & biodiversity, 8(6), 1170-1181.
Shan, B., Cai, Y.-Z., Brooks, J. D., & Corke, H. (2007). The in vitro antibacterial activity of dietary spice and medicinal herb extracts. International Journal of Food Microbiology, 117(1), 112-119.
Sigstedt, S. C., Hooten, C. J., Callewaert, M. C., Jenkins, A. R., Romero, A. E., Pullin, M. J., Kornienko, A., Lowrey, T. K., Slambrouck, S. V., & Steelant, W. F. (2008). Evaluation of aqueous extracts of Taraxacum officinale on growth and invasion of breast and prostate cancer cells. International journal of oncology, 32(5), 1085-1090.
Sohail, M., Iqbal, Z., Afzal, M., Afzal, A., Ur Rahman, I., & Shad, S. (2014). In vitro antibacterial study of Taraxacum officinale leaves extracts against different bacterial pathogenic strains. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 3(2), 15-17.
Tchinda, C. F., Voukeng, I. K., Beng, V. P., & Kuete, V. (2017). Antibacterial activities of the methanol extracts of Albizia adianthifolia, Alchornea laxiflora, Laportea ovalifolia and three other Cameroonian plants against multi-drug resistant Gram-negative bacteria. Saudi Journal of Biological Sciences, 24(4), 950-955.
Wendakoon, C., Calderon, P., & Gagnon, D. (2012). Evaluation of selected medicinal plants extracted in different ethanol concentrations for antibacterial activity against human pathogens. Journal of Medicinally Active Plants, 1(2), 60-68.
CAPTCHA Image