تأثیر نوع بسته‌بندی، درجه حرارت و زمان نگهداری بر سفتی بافت پسته رقم اوحدی و مقایسه آن با فاکتورهای حسی
1. تأثیر نوع بسته‌بندی، درجه حرارت و زمان نگهداری بر سفتی بافت پسته رقم اوحدی و مقایسه آن با فاکتورهای حسی

(صفحات 7-14) محمدرضا عدالتیان (صفحات 7-14) محمدرضا عدالتیان؛ سارا خشنودی‌نیا؛ علی شریف علی شریف

دوره 3، شماره 1 ، بهار و تابستان 1386

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v3i1.348

چکیده
  پسته یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی ایران است. برای جلوگیری از تندی پسته و به منظور اطمینان از کیفیت خوب، پسته باید در یک زمان کوتاه برداشت شود و در مدت 24 ساعت برای خشک کردن آماده گردد. در این تحقیق پسته ...  بیشتر
طراحی و توسعه ماشین چند منظوره جهت انجام فرآوری پسته
2. طراحی و توسعه ماشین چند منظوره جهت انجام فرآوری پسته

محسن شمسی محسن شمسی؛ اسماعیل محمودی اسماعیل محمودی؛ علی جعفری علی جعفری؛ علی محمدی علی محمدی؛ مهدی هدایتی زاده مهدی هدایتی زاده

دوره 3، شماره 1 ، بهار و تابستان 1386

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v3i1.349

چکیده
  ایران بزرگترین تولید کننده و صادرکننده پسته در دنیا می‌باشد. تولید سالانه این محصول در ایران، به طور متوسط طی پانزده سال اخیر، 232 هزار تن می‌باشد که تقریبا 5/52 درصد کل تولید دنیا را به خود اختصاص داده ...  بیشتر
تحلیل سینتکی، محاسبه توان مصرفی و تعیین ضریب ایمنی ماشین پوست کن پسته نوع دو قفسه ای ساینده
3. تحلیل سینتکی، محاسبه توان مصرفی و تعیین ضریب ایمنی ماشین پوست کن پسته نوع دو قفسه ای ساینده

(صفحات 37-44) اسماعیل محمودی (صفحات 37-44) اسماعیل محمودی؛ کریم خضابی خسرقی کریم خضابی خسرقی؛ علی جعفری علی جعفری

دوره 3، شماره 1 ، بهار و تابستان 1386

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v3i1.351

چکیده
  پسته یکی از محصولات مهم و استراتژیک کشورمان می‌باشد که سالانه وقت و هزینه‌های زیادی صرف فرآوری آن می‌شود. از این رو انجام پژوهش‌های علمی و کاربردی در زمینه توان مصرفی فرآیندهای مختلف فرآوری پسته، می‌تواند ...  بیشتر
پیش بینی محتوای رطوبتی پسته رقم اکبری با شبکه عصبی مصنوعی
4. پیش بینی محتوای رطوبتی پسته رقم اکبری با شبکه عصبی مصنوعی

(صفحات 45-56) احمد بهارلویی (صفحات 45-56) احمد بهارلویی؛ محمود امید محمود امید؛ حجت احمدی حجت احمدی؛ شاهین رفیعی شاهین رفیعی

دوره 3، شماره 1 ، بهار و تابستان 1386

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v3i1.352

چکیده
  به منظور پیش بینی محتوای رطوبتی پسته رقم اکبری به کمک شبکه عصبی مصنوعی، آزمایشاتی در پنج سطح دمایی از 40 تا 80 درجه سانتی گراد، چهار سرعت جریان هوای ورودی بین 5/0 تا 2 متر بر ثانیه و در سه تکرار (جمعا 60 سری) ...  بیشتر
بررسی امکان تولید نوشابه چای سبز سرد از برگ چای سبز
5. بررسی امکان تولید نوشابه چای سبز سرد از برگ چای سبز

(صفحات 1-11) علی نجفی (صفحات 1-11) علی نجفی؛ رضا شکرانی رضا شکرانی؛ محمد شاهدی محمد شاهدی؛ لیلا نوری لیلا نوری

دوره 2، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i2.337

چکیده
  حدود %80 کل چای مصرفی در کشورهای آمریکا و ایتالیا به صورت چای سرد می‌باشد. چای سبز به دلیل داشتن پلی‌فنل‌های غیراکسیدشده دارای خواص آنتی اکسیدانی قویتری نسبت به چای سیاه می باشد به همین دلیل خواص داروئی ...  بیشتر
کاربرد کاروتنوئیدهای استخراجی از گوجه فرنگی در مواد غذایی حرارت دیده و سرد و بررسی پایداری آن در طول زمان نگهداری
6. کاربرد کاروتنوئیدهای استخراجی از گوجه فرنگی در مواد غذایی حرارت دیده و سرد و بررسی پایداری آن در طول زمان نگهداری

(صفحات 13-22) الهام خانی پور (صفحات 13-22) الهام خانی پور؛ جواد کرامت جواد کرامت؛ سیدهاشم حسینی پرور سیدهاشم حسینی پرور؛ علی معتمدزادگان علی معتمدزادگان؛ آزاده قربانی آزاده قربانی؛ سید احمد شهیدی یاساقی سید احمد شهیدی یاساقی

دوره 2، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i2.338

چکیده
  93 درصد کاروتنوئیدهای موجود درگوجه فرنگی را لایکوپن تشکیل می‌دهد. این رنگدانه دارای اثرات فیزیولوژیکی مهم و مفیدی در بدن انسان می‌باشد و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. درسالهای اخیر با وجود اثرات ...  بیشتر
اثر اسانس آویشن شیرازی، اسید استیک، دما و زمان نگهداری بر احتمال رشد کلستریدیوم بوتولینیوم تایپ A در محیط براث BHI
7. اثر اسانس آویشن شیرازی، اسید استیک، دما و زمان نگهداری بر احتمال رشد کلستریدیوم بوتولینیوم تایپ A در محیط براث BHI

(صفحات 23-31) سعید خانزادی (صفحات 23-31) سعید خانزادی؛ ودود رضویلر ودود رضویلر؛ افشین آخوندزاده بستی افشین آخوندزاده بستی؛ عبدالله جمشیدی عبدالله جمشیدی

دوره 2، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i2.339

چکیده
  گیاهان معطر غنی از اسانس‌های گیاهی هستند که خواص ضد میکروبی قابل توجهی دارند. لذا از این مواد می‌توان جهت به تاخیر انداختن یا ممانعت از رشد میکروارگانیسم‌های بیماریزا و یا عامل فساد استفاده کرد. در ...  بیشتر
تشخیص خامه‌های رنگ شده به عنوان یکی از تقلب‌های زعفران توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
8. تشخیص خامه‌های رنگ شده به عنوان یکی از تقلب‌های زعفران توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا

(صفحات 33-44) بهزاد حقیقی (صفحات 33-44) بهزاد حقیقی؛ جواد فیضی جواد فیضی؛ عباس همتی کاخکی عباس همتی کاخکی

دوره 2، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i2.340

چکیده
  یک روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا با آشکار سازی فرابنفش- مرئی برای تشخیص زعفران های تقلبی ناشی از افزودن خامه های رنگ شده با رنگهای طبیعی استخراج شده از گلبرگ زعفران، روناس، گلرنگ و چغندر قرمز به ...  بیشتر
تأثیر استفاده از میکروفیلتراسیون سرامیکی روی درجه خلوص، کدورت و رنگ شربت نیشکر
9. تأثیر استفاده از میکروفیلتراسیون سرامیکی روی درجه خلوص، کدورت و رنگ شربت نیشکر

(صفحات 45-52) بیوک آقا فرمانی (صفحات 45-52) بیوک آقا فرمانی؛ محمدحسین حداد خداپرست محمدحسین حداد خداپرست؛ جواد حصاری جواد حصاری؛ سعید اهری زاد سعید اهری زاد

دوره 2، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i2.341

چکیده
  در این مطالعه شرایط تصفیه شربت نیشکر بوسیله فن آوری غشای میکروفیلتراسیون (با منافذ m 2/0) مورد بررسی قرار گرفته است. برای اینکار ابتدا پیش تصفیه آهکی روی شربت خام نیشکر انجام شد، سپس شربت حاصله (شربت کلاریفایر) ...  بیشتر
تلخی زدایی از ضایعات فرآوری لیموترش برای تهیه مارمالاد و نوشیدنی
10. تلخی زدایی از ضایعات فرآوری لیموترش برای تهیه مارمالاد و نوشیدنی

مصطفی مظاهری تهرانی؛ امیر سالاری امیر سالاری؛ اکرم حیدری اکرم حیدری

دوره 2، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i2.342

چکیده
  امروزه ضایعات کارخانه های صنایع غذایی یکی از گزینه ها برای تولید غذاهای سلامتی زا و محصولات جدید می‌باشند. مشکل عمده استفاده از ضایعات حاصل از لیمو وجود ترکیبات تلخ می‌باشد. در این پژوهش از ضایعات پوست ...  بیشتر
بررسی مقایسه‌ای تولید کشمش به وسیله خشک‌‌کن خورشیدی و سایر روش های خشک کردن
11. بررسی مقایسه‌ای تولید کشمش به وسیله خشک‌‌کن خورشیدی و سایر روش های خشک کردن

(صفحات 61-74) غلامرضا مصباحی (صفحات 61-74) غلامرضا مصباحی؛ A. علی زمردیان؛ مجتبی داداش زاده مجتبی داداش زاده؛ عسگر فرحناکی عسگر فرحناکی

دوره 2، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i2.343

چکیده
  درسالهای اخیر توجه روز افزونی به کاربرد خشک کن‌های خورشیدی معطوف گردیده است. این مساله بخصوص با در نظرگرفتن جنبه‌های اقتصادی و اکولوژیکی و افزایش قیمت سوخت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. هدف از این پژوهش ...  بیشتر
بهینه سازی استخراج آنزیمی ژلاتین خوراکی از استخوان گاو با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)
12. بهینه سازی استخراج آنزیمی ژلاتین خوراکی از استخوان گاو با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)

(صفحات 1-14) سیدهاشم حسینی پرور (صفحات 1-14) سیدهاشم حسینی پرور؛ جواد کرامت؛ مهدی کدیور مهدی کدیور؛ الهام خانی پور الهام خانی پور؛ الناز میلانی الناز میلانی

دوره 2، شماره 1 ، بهار و تابستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i1.221

چکیده
  ژلاتین، هیدروکلوئیدی از جنس پروتئین است که به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد در ایجاد ژل، قوام دهندگی، پایدار کنندگی، امولسیفایری، تشکیل کف و فیلم در صنایع غذایی به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. ...  بیشتر
بهینه سازی فرآیند تولید شیرگیاهی از دانه کامل وکنجاله کنجد بر اساس ذائقه مصرف کنندگان ایرانی
13. بهینه سازی فرآیند تولید شیرگیاهی از دانه کامل وکنجاله کنجد بر اساس ذائقه مصرف کنندگان ایرانی

(صفحات 15-26) محمدحسین حداد خداپرست (صفحات 15-26) محمدحسین حداد خداپرست؛ M.B. محمدباقر حبیبی نجفی؛ امیرحسین الهامی راد امیرحسین الهامی راد؛ نسیم دیواندری نسیم دیواندری

دوره 2، شماره 1 ، بهار و تابستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i1.222

چکیده
  یکی از محصولات پروتئینی دانة کنجد، عصارة شیر مانندی است که در سالهای اخیر در برخی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مورد استقبال چشمگیر قرار گرفته است. این تحقیق نیز جهت شناساندن این محصول و بهبود کیفیت ...  بیشتر
فرمولاسیون نوشابه گازدار با استفاده از عرق بید مشک وارزیابی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی آن درطی نگهداری
14. فرمولاسیون نوشابه گازدار با استفاده از عرق بید مشک وارزیابی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی آن درطی نگهداری

(صفحات 27-39) امیرحسین الهامی راد (صفحات 27-39) امیرحسین الهامی راد؛ علی اصغر محمدی علی اصغر محمدی

دوره 2، شماره 1 ، بهار و تابستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i1.223

چکیده
  در این پژوهش از عرق بیدمشک جهت تولید نوشابه گازدار استفاده شد. بدین منظور نسبتهای مختلفی از عصاره حاصل از تقطیر گیاه، آب گازدار، اسید سیتریک و شکر با یکدیگر مخلوط گردیدند.16 فرمول تولید شده از نوشابه بیدمشک ...  بیشتر
استخراج روغن از دانه‌های کانولا با استفاده از دی اکسید کربن فوق بحرانی
15. استخراج روغن از دانه‌های کانولا با استفاده از دی اکسید کربن فوق بحرانی

(صفحات 41-51) احسان جناب (صفحات 41-51) احسان جناب؛ کرامت الله رضایی کرامت الله رضایی؛ زهر امام جمعه زهر امام جمعه

دوره 2، شماره 1 ، بهار و تابستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i1.224

چکیده
  روغن دانه‌های کانولا از نوع اکاپی دو صفر خرد و پخته شده به وسیلۀ دی اکسید کربن فوق بحرانی در فشار34 مگاپاسکال و دمای 40 درجه سانتی گراد و نیز حلال تجاری AW406 استخراج گردید. حلالیت روغن در دی اکسید فوق بحرانی ...  بیشتر
بررسی برخی خصوصیات فیزیکی ارقام دانه کانولای ایران
16. بررسی برخی خصوصیات فیزیکی ارقام دانه کانولای ایران

سید محمد علی رضوی؛ سمیرا یگانه زاد سمیرا یگانه زاد؛ علیرضا صادقی علیرضا صادقی؛ شیرین ابراهیم زاده شیرین ابراهیم زاده؛ اعظم نیازمند اعظم نیازمند

دوره 2، شماره 1 ، بهار و تابستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i1.225

چکیده
  در این مطالعه، خواص هندسی، ثقلی و اصطکاکی چهار واریته کانولای متداول در ایران (به نامهای اس ال ام، هایولا، اکاپی و اورینت) با میانگین رطوبتی 5/6% مورد بررسی قرار گرفت. خواص هندسی و ثقلی شامل: طول و قطر دانه، ...  بیشتر
تصفیه شربت خام نیشکر با بنتونیت: 2- تعیین مقدار بهینه ژلاتین، زمان و دمای فرآوری با بنتونیت
17. تصفیه شربت خام نیشکر با بنتونیت: 2- تعیین مقدار بهینه ژلاتین، زمان و دمای فرآوری با بنتونیت

(صفحات 63-75) بیوک آقا فریمانی (صفحات 63-75) بیوک آقا فریمانی؛ محمدحسین حداد خداپرست محمدحسین حداد خداپرست؛ جواد حصاری جواد حصاری؛ عزت الله رضایی عراقی عزت الله رضایی عراقی

دوره 2، شماره 1 ، بهار و تابستان 1385

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v2i1.226

چکیده
  هدف از این بررسی بهینه‌سازی تصفیه شربت خام نیشکر با استفاده از بنتونیت جهت تولید قند مایع طبیعی یا عسل نیشکر می باشد. مواد غیرقندی موجود در شربت خام نیشکر شامل: ترکیبات رنگی، پلی‌ساکاریدها، صمغ ها، ...  بیشتر
تاثیر جایگزین های چربی بر ثبات امولسیونی و ویژگی های حسی مخلوط ارده کم چرب- شیره خرما (حلوا ارده کم چرب)
18. تاثیر جایگزین های چربی بر ثبات امولسیونی و ویژگی های حسی مخلوط ارده کم چرب- شیره خرما (حلوا ارده کم چرب)

سید محمد علی رضوی؛ M.B. محمدباقر حبیبی نجفی؛ زهرا علایی روزبهانی زهرا علایی روزبهانی

دوره 1، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1384

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1i2.213

چکیده
  حلوا ارده یک فراورده سنتی در ایران و کشورهای خاورمیانه است که از مخلوط کردن ارده (دانه های کنجد بو داده، پوستگیری شده و آسیاب شده) با یک شیرین کننده مناسب نظیر شیره انگور، خرما و عسل بدست می آید. این فرآورده ...  بیشتر
بررسی اثر تشدیدکنندگی برخی از مواد نگهدارنده بیولوژیکی و شیمیایی
19. بررسی اثر تشدیدکنندگی برخی از مواد نگهدارنده بیولوژیکی و شیمیایی

(صفحات11-21) آمنه نصر (صفحات11-21) آمنه نصر؛ روحاکسری کرمانشاهی روحاکسری کرمانشاهی؛ ایرج نحوی ایرج نحوی

دوره 1، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1384

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1i2.214

چکیده
  یکی از راههای نگهداری غذا افزودن مواد نگهدارنده3 به آن است. اما اغلب یک ماده نمی‌تواند یک فراورده را به اندازه کافی محافظت نماید. بنابراین لازم است که سیستم محافظی ایجاد شود که بر محدودیت‌هایی که هر یک ...  بیشتر
بررسی تأثیرجایگزینی شکر با شیره خرما بر ویژگی های فیزیکی و حسی بستنی نرم
20. بررسی تأثیرجایگزینی شکر با شیره خرما بر ویژگی های فیزیکی و حسی بستنی نرم

(صفحات23-32) اشرف گوهری اردبیلی (صفحات23-32) اشرف گوهری اردبیلی؛ M.B. محمدباقر حبیبی نجفی؛ محمدحسین حداد خداپرست محمدحسین حداد خداپرست

دوره 1، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1384

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1i2.215

چکیده
  خرما از محصولات مهم کشاورزی در ایران است. ضایعات خرما در کشور که به علت عدم توجه به فراورده‌های جانبی و نحوه فرآوری آن در کشور می باشد، تحقیق در مورد کاربرد فراورده‌های جانبی خرما مانند شیره، قند و پالپ ...  بیشتر
مقایسه روشهای استخراج پیگمان (کاروتنوئید) از مخمر
21. مقایسه روشهای استخراج پیگمان (کاروتنوئید) از مخمر

(صفحات33-42) سیدهادی رضوی (صفحات33-42) سیدهادی رضوی؛ کرامت الله رضایی کرامت الله رضایی؛ ایوان مارک ایوان مارک

دوره 1، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1384

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1i2.216

چکیده
  دراین تحقیق، استخراج کاروتنوئید ها از یک سوش مخمرجدید Sporobolomyces ruberrimus H110 توسط روشهای مختلف فیزیکی و شیمیایی مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. استفاده ار غلظت های مختلف اسید کلرید ریک (2/0 و 5/0 نرمال) در دو ...  بیشتر
تاثیر تعداد باکتری های سرماگرا و یاخته های پیکری بر پروتئولیز و ویژگی های حسی پنیر سفید فرا پالایشی
22. تاثیر تعداد باکتری های سرماگرا و یاخته های پیکری بر پروتئولیز و ویژگی های حسی پنیر سفید فرا پالایشی

(صفحات43-54) جواد حصاری (صفحات43-54) جواد حصاری؛ محمدرضا احسانی؛ اصغر خسروشاهی اصل؛ ناصر قائمی

دوره 1، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1384

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1i2.217

چکیده
  هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تعداد باکتریهای سرماگرا و یاخته های پیکری بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر سفید فراپالایشی بود. برای اینکار شیر حاوی تعداد متفاوت باکتریهای سرماگرا (106 ×1، 106 ×5 وcfu/ml ...  بیشتر
اثر ماست غنی شده با بیفیدوباکتریوم بیفیدوم یا لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر متابولیت های چربی و فلور میکروبی روده در افراد سالم
23. اثر ماست غنی شده با بیفیدوباکتریوم بیفیدوم یا لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر متابولیت های چربی و فلور میکروبی روده در افراد سالم

(صفحات55-64) راضیه نیازمند (صفحات55-64) راضیه نیازمند؛ نصیبه عرب پوریانی نصیبه عرب پوریانی؛ امین دعایی امین دعایی؛ اعظم نیازمند اعظم نیازمند؛ محبوبه سرابی جماب محبوبه سرابی جماب

دوره 1، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1384

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1i2.218

چکیده
  فرآورده های پروبیوتیک اثرات زیادی از لحاظ تأمین سلامت مصرف کنندگان دارند که می توان به کاهش خطر حملات قلبی و بهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش اشاره کرد. در این تحقیق اثر ماست (500 گرم در هر روز به مدت سه هفته) ...  بیشتر
بررسی تغییرات آنتالپی نان های مسطح ایرانی و باگت طی مدت نگهداری
24. بررسی تغییرات آنتالپی نان های مسطح ایرانی و باگت طی مدت نگهداری

(صفحات 65-72) بهزاد ناصحی (صفحات 65-72) بهزاد ناصحی؛ سید علی مرتضوی؛ سیدمحمدعلی رضوی سیدمحمدعلی رضوی

دوره 1، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1384

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1i2.219

چکیده
  بررسی تغییرات ویژگی های حرارتی نان های ایرانی در مقایسه با نان باگت طی چهار روز نگهداری در دمای اتاق و تعیین رابطه بین این تغییرات ومیزان توسعه بیاتی، اهداف این پژوهش بودند. بدین منظور، نان های اصلی ایرانی، ...  بیشتر
تعیین مناسب ترین رقم گوجه فرنگی برای تهیه برگه و اثر دی اکسید گوگرد بر کیفیت آن
25. تعیین مناسب ترین رقم گوجه فرنگی برای تهیه برگه و اثر دی اکسید گوگرد بر کیفیت آن

(صفحات 73-83) میرخلیل پیروزی فرد (صفحات 73-83) میرخلیل پیروزی فرد

دوره 1، شماره 2 ، پاییز و زمستان 1384

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1i2.220

چکیده
  شکل ظاهری گوجه فرنگی های مورد استفاده در تهیه برگه و نیز حفظ رنگ برگه ها در طی نگهداری در انبار حائز اهمیت می باشد . از این رو , به منظور بررسی برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی ( بریکس ، اسیدیته ، pH ، رطوبت ...  بیشتر