محسن شمسی؛ اسماعیل محمودی؛ علی جعفری؛ علی محمدی؛ مهدی هدایتی زاده
چکیده
ایران بزرگترین تولید کننده و صادرکننده پسته در دنیا میباشد. تولید سالانه این محصول در ایران، به طور متوسط طی پانزده سال اخیر، 232 هزار تن میباشد که تقریبا 5/52 درصد کل تولید دنیا را به خود اختصاص داده است. فرآوری مناسب پسته، پس از برداشت تا عرضه آن به بازار، تاثیر زیادی در حفظ کیفیت، ارزش غذایی، خصوصیات ظاهری و در نتیجه، میزان بازار ...
بیشتر
ایران بزرگترین تولید کننده و صادرکننده پسته در دنیا میباشد. تولید سالانه این محصول در ایران، به طور متوسط طی پانزده سال اخیر، 232 هزار تن میباشد که تقریبا 5/52 درصد کل تولید دنیا را به خود اختصاص داده است. فرآوری مناسب پسته، پس از برداشت تا عرضه آن به بازار، تاثیر زیادی در حفظ کیفیت، ارزش غذایی، خصوصیات ظاهری و در نتیجه، میزان بازار پسندی این محصول دارد. در این راستا انجام هر گونه پژوهش تحقیقی و کاربردی، جهت فرآوری مناسب این محصول ، بطور مستقیم و یا غیر مستقیم تاثیر بسزایی در توسعه فناوری در این بخش و به تبع آن در افزایش درآمد کشاورزان پسته کار و نهایتا افزایش در آمد ناخالص ملی در بخش کشاورزی خواهد داشت.
در این تحقیق، شیوههای مختلف فرآوری پسته طی سالهای گذشته و سالهای اخیر مورد مطالعه قرار گرفته و به دنبال آن طرحی نو و مناسب از یک دستگاه چند منظوره، جهت انجام چندین مرحله از فرآوری پسته ارائه شده است. مراحل قابل انجام در این طرح شامل، پوست کنی، شستشو، خشک کردن و تغذیه تک دانه ای پسته برای درجه بندی ارائه شده است. از خصوصیات مهم این دستگاه میتوان به، ساده بودن مکانیزم آن، عدم استفاده از قطعات پیچیده، قابلیت بالای اتوماسیون، استفاده راحت، تعمیر آسان و بخصوص قیمت تمام شده پایین برای ساخت آن، اشاره کرد.
کلمات کلیدی: پسته، فرآوری، ماشین پوست کن، شستشو و خشک کردن، طراحی
اسماعیل محمودی؛ کریم خضابی خسرقی؛ علی جعفری
چکیده
پسته یکی از محصولات مهم و استراتژیک کشورمان میباشد که سالانه وقت و هزینههای زیادی صرف فرآوری آن میشود. از این رو انجام پژوهشهای علمی و کاربردی در زمینه توان مصرفی فرآیندهای مختلف فرآوری پسته، میتواند در کاهش انرژی مصرفی و در نهایت هزینههای مربوط به فرآوری آن، نفش مهمی ایفا کند.
بنا به مطالعات انجام شده، فرآیند پوست کنی پسته ...
بیشتر
پسته یکی از محصولات مهم و استراتژیک کشورمان میباشد که سالانه وقت و هزینههای زیادی صرف فرآوری آن میشود. از این رو انجام پژوهشهای علمی و کاربردی در زمینه توان مصرفی فرآیندهای مختلف فرآوری پسته، میتواند در کاهش انرژی مصرفی و در نهایت هزینههای مربوط به فرآوری آن، نفش مهمی ایفا کند.
بنا به مطالعات انجام شده، فرآیند پوست کنی پسته نسبت به سایر مراحل فرآوری این محصول، نیاز به توان و انرژی بیشتری دارد و چون سیر پیشرفت و تکامل ماشینهای پوست کنی پسته به سمت استفاده از مکانیزم قفسههای مشبک ساینده پیش میرود در این تحقیق سعی بر محاسبه توان مصرفی، تحلیل سینتیکی و تعیین ضریب ایمنی ماشین پوست کنی پسته از نوع دو قفسهای ساینده شده است.
طبق نتایج بدست آمده از این پژوهش، ماکزیمم توان مصرفی برای پوست کن پسته نوع دو قفسهای ساینده طراحی شده توسط محمودی و همکاران در سال 1386، 8/41 کیلووات و ضریب ایمنی آن، 1/ 2 بدست آمد.
کلمات کلیدی: پسته، ماشین پوست کنی، محاسبه توان، ضریب ایمنی،