محمودرضا گلزاریان؛ علی محمدزاده؛ محمدحسین عباسپورفرد
چکیده
شناسایی و جداسازی محصولات کشاورزی تازه و سالم از محصولات مانده و آسیبدیده موجب کاهش تلفات و ضایعات ناشی از گسترش بیماری نمونههای ناسالم میشود. هدف از این مقاله بررسی کیفیت ماندگاری انار دانه طی دوره نگهداری 15 روزه با استفاده از سامانه تصویربرداری حرارتی میباشد. برای دریافت تصاویر حرارتی، اناردانهها با استفاده از روش گرمانگاری ...
بیشتر
شناسایی و جداسازی محصولات کشاورزی تازه و سالم از محصولات مانده و آسیبدیده موجب کاهش تلفات و ضایعات ناشی از گسترش بیماری نمونههای ناسالم میشود. هدف از این مقاله بررسی کیفیت ماندگاری انار دانه طی دوره نگهداری 15 روزه با استفاده از سامانه تصویربرداری حرارتی میباشد. برای دریافت تصاویر حرارتی، اناردانهها با استفاده از روش گرمانگاری فعال در معرض منبع سرد با دمای C◦ 2- بهمدت 60 ثانیه قرار گرفتند. بهمنظور استخراج مقادیر دمایی دو روش بخشبندی بر مبنای آستانهیابی تصاویر حرارتی و ترکیب تصاویر رنگی و حرارتی بهروش ثبت تصویر استفاده شد. از ویژگیهای دمایی مستخرج برای ارزیابی و طبقهبندی اناردانههای چهار دوره نگهداری در سه بازهی زمانی 60 ثانیهای از تصویربرداری (مجموعاً 180 ثانیه تصویربرداری حرارتی) از روش آنالیز تفکیک خطی استفاده شد. میانگین دقت طبقهبندی اناردانهها در سه بازهی زمانی 60 ثانیهی اول، دوم و سوم از تصویربرداری حرارتی 1/62%، 72% و 8/79% بهدست آمد. برای طبقهبندی دورهها نیز در سه بازهی زمانی 60 ثانیه بهترین دقت طبقهبندی در 60 ثانیهی سوم که برای روز اول 7/98% ، روز پنجم 23/69%، روز دهم 38/65% و روز پانزدهم 85/89% بهدست آمد. نتایج بهدست آمده تأیید میکند که تصویربرداری حرارتی میتواند بهعنوان یک روش غیرمخرب برای شناسایی درجه تازه بودن اناردانه در زمانهای متفاوت نگهداری مورداستفاده قرار گیرد.
علی محمدزاده؛ محمدحسین عباسپورفرد؛ محمودرضا گلزاریان
چکیده
در این مقاله شیوهای برای طبقهبندی اناردانههای خارجشده از میوه انار بر مبنای کیفیت رنگ ارائه شده است. هدف از این مقاله استخراج و استفاده از ویژگیهای مبتنی بر تصویر برای درجهبندی اناردانهها در سه گروه رنگی (قرمز، صورتی، سفید) و غشاء میباشد. طی مراحل پیشپردازش با ارزیابی کیفی فیلترهای رنگی برای بخشبندی بر مبنای آستانه، ...
بیشتر
در این مقاله شیوهای برای طبقهبندی اناردانههای خارجشده از میوه انار بر مبنای کیفیت رنگ ارائه شده است. هدف از این مقاله استخراج و استفاده از ویژگیهای مبتنی بر تصویر برای درجهبندی اناردانهها در سه گروه رنگی (قرمز، صورتی، سفید) و غشاء میباشد. طی مراحل پیشپردازش با ارزیابی کیفی فیلترهای رنگی برای بخشبندی بر مبنای آستانه، مناسبترین فیلتر ارائه گردید. در این مطالعه از مجموع 26 ویژگی مورداستفاده، 10 ویژگی ریختشناسی و شکلی، 10 ویژگی طیفی و رنگی مستخرج از فضاهای RGB, HIS, Lab و 6 ویژگی بافتی مستخرج از ممانهای آماری تصویری استفاده گردید. برای طبقهبندی و شناسایی چهار گروه تعریفشده از روش تحلیل تفکیک خطی (Linear Discriminant Analysis) استفاده گردید. دقت طبقهبندی بر مبنای ویژگیهای شکلی و اندازه برای جداکردن اناردانه و غشاء 3/96%، بر مبنای ویژگیها رنگی RGB، HSI، Lab بیشترین دقت بهترتیب 87%، 84%، 1/89% همچنین نتایج دقت طبقهبندی بر مبنای ویژگیهای بافتی 3/93 % بهدست آمد. درپایان با استفاده از روش ترکیب ویژگیها بهعنوان ورودی مدل طبقهبندی، دقت طبقهبندی 99% بهدست آمد.