ارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیکی و ضدباکتریایی SL163-4 Lactobacillus fermentum
1. ارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیکی و ضدباکتریایی SL163-4 Lactobacillus fermentum

سارا مومن زاده؛ حسین جوینده؛ بهروز علیزاده بهبهانی؛ حسن برزگر

دوره 17، شماره 2 ، خرداد و تیر 1400، ، صفحه 233-242

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2020.39266

چکیده
  پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌هایی غیر‌بیماری‌زایی هستند که از طریق تعادل میکروبی (نسبت باکتری‌های مفید و بیماری‌زا) در روده انسان می‌توانند باعث سلامتی و ایمنی گردند. این مطالعه با هدف بررسی پتانسیل ...  بیشتر
تعیین ساختار، ترکیبات و ویژگی‌های شیمیایی، فعالیت ضداکسایشی و اثر سیتوتوکسیک اسانس زردچوبه
2. تعیین ساختار، ترکیبات و ویژگی‌های شیمیایی، فعالیت ضداکسایشی و اثر سیتوتوکسیک اسانس زردچوبه

بهاره مجدی؛ محمدامین مهرنیا؛ حسن برزگر؛ بهروز علیزاده بهبهانی

دوره 17، شماره 2 ، خرداد و تیر 1400، ، صفحه 261-271

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2020.39272

چکیده
  هدف از این پژوهش شناسایی ترکیبات، ساختار و تشخیص کیفی نوع پیوندها، فعالیت ضداکسایشی، تعیین فنول و فلاونوئید کل و اثر سیتوتوکسیک اسانس زردچوبه بود. اسانس زردچوبه با دستگاه کلونجر و با روش تقطیر آبی استخراج ...  بیشتر
بررسی اثر افزودن آرد قسمت‌های مختلف سنجد (Elaeagnus angustifolia) بر ویژگی‌های کیک اسفنجی بدون گلوتن
3. بررسی اثر افزودن آرد قسمت‌های مختلف سنجد (Elaeagnus angustifolia) بر ویژگی‌های کیک اسفنجی بدون گلوتن

نگین زنگنه؛ حسن برزگر؛ محمد امین مهرنیا؛ محمد نوشاد؛ محمد حجتی

دوره 17، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1400، ، صفحه 69-81

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v17i1.84229

چکیده
  بیماری سلیاک نوعی بیماری خودایمنی گوارشی است که در اثر مصرف پروتئین گلوتن ایجاد می‌شود و تنها راه درمان این بیماری، استفاده از رژیم غذایی بدون گلوتن می‌باشد. امروزه به‌واسطه توجه و علاقه مصرف‌کنندگان ...  بیشتر
بررسی اثر جایگزینی آرد گندم با پودر هسته انار بر ویژگی‌های کیفی کیک اسفنجی
4. بررسی اثر جایگزینی آرد گندم با پودر هسته انار بر ویژگی‌های کیفی کیک اسفنجی

فاطمه ایوانی؛ بهزاد ناصحی؛ محمد نوشاد؛ حسن برزگر

دوره 16، شماره 4 ، مهر و آبان 1399، ، صفحه 437-452

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v16i4.81476

چکیده
  امروزه تمایل مصرف‌کننده به محصولات سلامتی‌بخش افزایش یافته است. از آنجایی که کیک‌های رایج با کمبود ترکیبات ارزشمندی مانند فیبر و آنتی‌اکسیدان همراه هستند، پژوهشگران به دنبال غنی‌سازی آنها با مواد ...  بیشتر
بهینه‌سازی استخراج پلی‌ساکارید از برگ زیتون و ارزیابی ویژگی‌های رئولوژیکی و آنتی‌اکسیدانی آن
5. بهینه‌سازی استخراج پلی‌ساکارید از برگ زیتون و ارزیابی ویژگی‌های رئولوژیکی و آنتی‌اکسیدانی آن

محمدامین مهرنیا؛ حسن برزگر؛ لیلا حق جو

دوره 15، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1398، ، صفحه 133-144

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v15i6.80092

چکیده
  طرح مرکب مرکزی روش سطح پاسخ برای بهینه‌سازی استخراج پلی‌ساکاریدهای برگ زیتون مورد استفاده قرار گرفت. اثر سه متغیر مستقل زمان استخراج (7-3 ساعت)، دمای استخراج (60- 100 درجه سانتی‌گراد) و نسبت آب به ماده خشک ...  بیشتر
بهینه‌یابی فرمول و فرآیند دونات غنی‌شده با باگاس نیشکر و پلی‌ساکارید محلول سویا
6. بهینه‌یابی فرمول و فرآیند دونات غنی‌شده با باگاس نیشکر و پلی‌ساکارید محلول سویا

محبوبه داراپور؛ بهزاد ناصحی؛ حسن برزگر؛ حسین جوینده

دوره 15، شماره 5 ، آذر و دی 1398، ، صفحه 635-647

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v15i2.74091

چکیده
  سالانه مقادیر زیادی از پسماند کارخانه‌های فرآوری محصولات کشاورزی وارد چرخه ضایعات می‌شوند. این در حالی است که برخی از آنها سرشار از فیبر و ترکیبات فعال‌زیستی هستند، بنابر این پژوهش برای به‌کارگیری ...  بیشتر
اثر غلظت ویتامین سی بر ساخت میکروامولسیون‌های آب در روغن به روش خودبه‌خودی
7. اثر غلظت ویتامین سی بر ساخت میکروامولسیون‌های آب در روغن به روش خودبه‌خودی

منا نظری؛ محمدامین مهرنیا؛ حسین جوینده؛ حسن برزگر

دوره 15، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1398، ، صفحه 61-68

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v15i3.74309

چکیده
  امولسیون‌های آب در روغن می‌توانند برای تهیه محصولات غذایی کم‌چرب یا پوشش‌دهی ترکیبات محلول در آب حساس به شرایط محیطی مورد استفاده قرار گیرند. در این تحقیق میکروامولسیون‌های آب در روغن حاوی ویتامین ...  بیشتر
بهینه‌سازی و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، حسی و میکروبی نوشیدنی پروبیوتیک لیمویی تولید شده بر پایه تراوه
8. بهینه‌سازی و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، حسی و میکروبی نوشیدنی پروبیوتیک لیمویی تولید شده بر پایه تراوه

رضا امیر خمیریان؛ حسین جوینده؛ جواد حصاری؛ حسن برزگر

دوره 13، شماره 5 ، آذر و دی 1396، ، صفحه 830-843

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.51593

چکیده
  امروزه به‌دلیل تقاضای روبه‌رشد فراورده‌های آب‌پنیر بویژه کنسانتره پروتئینی آب‌پنیر (WPC) و پروتئین ایزوله آب‌پنیر (WPI)، مقدار قابل توجهی تراوه تولید می‌گردد که دفع آن آلودگی محیط‌زیست را به‌دنبال ...  بیشتر
ارزیابی خواص فیزیکی و ضدمیکروبی فیلم خوراکی کیتوزان حاوی اسانس صمغ بنه
9. ارزیابی خواص فیزیکی و ضدمیکروبی فیلم خوراکی کیتوزان حاوی اسانس صمغ بنه

وحید علی زاده؛ حسن برزگر؛ بهزاد ناصحی؛ وحید سمواتی

دوره 13، شماره 4 ، مهر و آبان 1396، ، صفحه 584-593

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.50541

چکیده
  استفاده از فیلم‌های ضدمیکروب روشی موثر برای کنترل عوامل بیماری‌زا و بهبود کیفیت مواد ‌غذایی است. در این تحقیق، فیلم‌های خوراکی کیتوزان حاوی اسانس صمغ بنه واریته کردیکا در غلظت‌های 0، 5/0، 1 و 2 درصد (حجمی/ ...  بیشتر
Drying kinetics and optimization of microwave- assisted drying of quince pomace
10. Drying kinetics and optimization of microwave- assisted drying of quince pomace

بهزاد ناصحی؛ محمد نوشاد؛ حسن برزگر

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، ، صفحه 750-757

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.59815

چکیده
  In this study, microwave drying conditions of quince pomace optimized with respect to quality attributes (moisture content, color change and consumer acceptance). Response surface methodology (RSM) technique was used to develop models to respond to the microwave power (100, 2000, 300 W), and microwave time (5, 10, 15 min). The models obtained from the responses ...  بیشتر