فناوری مواد غذایی
افزایش ماندگاری قارچ تکمه‌ای با اسانس خوشاریزه و بسته‌بندی نانوکامپوزیت پلی اتیلن-رس

سیف اله حمزه کلکناری؛ حجت اله بداقی؛ زیبا قسیمی حق

دوره 17، شماره 2 ، خرداد و تیر 1400، ، صفحه 315-328

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v17i1.83935

چکیده
  در این پژوهش، ویژگی‌­­های کمی و کیفی قارچ تکمه‌­ای در دمای 4 درجه سانتی‌­گراد طی 35 روز نگهداری در بسته‌­بندی­‌های پلی‌­اتیلن و نانوکامپوزیت پلی‌­اتیلن-رس 5 درصد در ترکیب با اسانس خوشاریزه در سه غلظت 0، 50 و 100 میکرولیتر در لیتر بررسی شد. ارزیابی صفاتی ازقبیل کاهش وزن، سفتی بافت، نشت الکترولیت و محتوی مالون دی‌آلدیید، ...  بیشتر

بررسی فعالیت ضدقارچی اسانس آویشن نانوکپسوله در برابر Botrytis cinerea در انگور قرمز شاهرودی

حدیثه کریمی؛ حجت اله بداقی؛ احمد رجایی؛ شیده موجرلو

دوره 16، شماره 4 ، مهر و آبان 1399، ، صفحه 367-381

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v16i4.76390

چکیده
  پژوهش حاضر به‌منظور بررسی فعالیت ضدقارچی و پایداری اسانس آویشن درون‌پوشانی در نانوژل کیتوزان-مریستیک اسید در برابر قارچ Botrytis cinerea در انگور قرمز شاهرودی انجام گرفت. اثر نانوژل کیتوزان-مریستیک اسید در سه سطح صفر، 150 و 300 میکرولیتر در لیتر، اسانس آویشن خالص و اسانس آویشن درون‌پوشانی‌شده در نانوژل کیتوزان-مریستیک اسید در سه سطح 0، 75 ...  بیشتر

بررسی اثرات فتوکاتالیتی-ضدمیکروبی فیلم نانوکامپوزیت رس-دی‌اکسیدتیتانیوم در شرایط درون‌شیشه‌ای و بسته‌بندی پس از برداشت زردآلو

حجت اله بداقی؛ یونس مستوفی؛ عبدالرسول ارومیه ای؛ ذبیح اله زمانی؛ بابک قنبرزاده؛ زیبا قسیمی حق

دوره 11، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 707-708

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v0i0.32268

چکیده
  در این پژوهش قابلیت ضدمیکروبی یک فیلم جدید فتوکاتالیست حاوی نانوذرات رس و دی‌اکسیدتیتانیوم در ماتریس پلیمری پلی‌اتیلن با چگالی پایین در برابر باکتری‌های .Pseudomonas spp و مخمر Rhodotorula mucilaginosa در شرایط درون‌شیشه‌ای و سردخانه ارزیابی شد. فیلم نانوکامپوزیت با اختلاط نانوذرات دی‌اکسیدتیتانیوم در دو فاز آناتاز و روتایل و نانوذرات رس کلوزیت ...  بیشتر