ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی روغن‌های اساسی نعناع فلفلی (Menthapiperita) با روش‌های متفاوت استخراج

محسن گواهیان؛ رضا فرهوش؛ عسگر فرحناکی؛ کتایون جاویدنیا؛ فخری شهیدی

دوره 11، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1394، ، صفحه 729-737

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i6.37924

چکیده
  به‌دلیل طولانی بودن زمان استخراج روش‌های سنتی ازجمله تقطیر با آب (HD) و تقطیر با بخار آب (SD)، اخیراً روش‌های جدیدی مانند تقطیر با آب در حضور امواج مایکرو (MAHD) و تقطیر مقاومتی (OAHD) معرفی شده‌اند. در پژوهش حاضر، روغن‌های اسانسی نعناع فلفلی (Menthapiperita) به‌روش‌های OAHD و MAHD استخراج و فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن‌ها با روغن‌های اسانسی حاصل از ...  بیشتر

تقطیر مقاومتی اسانس از گیاه نعناع فلفلی: مقایسه با روش‌های رایج تقطیر آبی

محسن گواهیان؛ رضا فرهوش؛ عسگر فرحناکی؛ کتایون جاویدنیا؛ فخری شهیدی

دوره 11، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1394، ، صفحه 236-246

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i11.32843

چکیده
  تقطیر مقاومتی نوعی روش تقطیر با آب پیشرفته است که از حرارت‌دهی مقاومتی استفاده نموده و می‌‏تواند به‌عنوان روشی نوین جهت استخراج اسانس درنظر گرفته شود. زمان طولانی استخراج یکی از مشکلات اصلی روش‏‌های سنتی است. در این پژوهش، استخراج اسانس از گیاه نعناع فلفلی به‌روش تقطیر مقاومتی انجام شد و نتایج حاصله با نتایج مربوط به‌روش سنتی ...  بیشتر