عادله محمدی؛ سعیده عربشاهی دلویی؛ کیریاکی زینویادو؛ چاریس گالاناکیس
چکیده
ترکیبات فنولی کل و خصوصیات آنتیاکسیدانی عصاره متانولی، اتانولی، استونی و آبی اولئوگم رزین کندر توسط روشهای مختلف مهار رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیاءکنندگی، ظرفیت آنتیاکسیدانی کل و آزمون رنسیمت موردارزیابی قرار گرفت. عصارههای مختلف فعالیت آنتیاکسیدانی متفاوتی را بروز دادند. عصاره متانولی حاوی بیشترین ترکیبات ...
بیشتر
ترکیبات فنولی کل و خصوصیات آنتیاکسیدانی عصاره متانولی، اتانولی، استونی و آبی اولئوگم رزین کندر توسط روشهای مختلف مهار رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیاءکنندگی، ظرفیت آنتیاکسیدانی کل و آزمون رنسیمت موردارزیابی قرار گرفت. عصارههای مختلف فعالیت آنتیاکسیدانی متفاوتی را بروز دادند. عصاره متانولی حاوی بیشترین ترکیبات فنولی بود و ظرفیت آنتیاکسیدانی بالاتری را در تمامی آزمونهای انجامگرفته نشان داد. علاوهبراین، همه عصارهها توانستند پایداری اکسایشی روغن سویا را در آزمون رنسیمت بهبود بخشند. براساس نتایج بهدست آمده، میتوان از اولئوگم رزین کندر بهعنوان منبعی بالقوه از آنتیاکسیدانهای طبیعی استفاده نمود.
عادله محمدی؛ سعیده عربشاهی دلویی
چکیده
در این پژوهش ترکیبات فنولی اولئوگم رزین کندر توسط حلالهای مختلف (متانول، اتانول و استون) بهروش غرقابی استخراج گردید، سپس میزان ترکیبات فنولی بهروش فولین سیوکالتو محاسبه شد و فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهای که بالاترین مقدار ترکیبات فنولی را به خود اختصاص داده بود (عصاره متانولی، 23/0± 27/254 میلیگرم اسید گالیک در هر 100 گرم عصاره)، ...
بیشتر
در این پژوهش ترکیبات فنولی اولئوگم رزین کندر توسط حلالهای مختلف (متانول، اتانول و استون) بهروش غرقابی استخراج گردید، سپس میزان ترکیبات فنولی بهروش فولین سیوکالتو محاسبه شد و فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهای که بالاترین مقدار ترکیبات فنولی را به خود اختصاص داده بود (عصاره متانولی، 23/0± 27/254 میلیگرم اسید گالیک در هر 100 گرم عصاره)، توسط آزمون مهار رادیکال DPPH اندازه گیری گردید. در مرحله بعدی، پایداری اکسایشی و فعالیت آنتیاکسیدانی چهار غلظت عصاره متانولی (1000 و 800، 500، 200 پیپیام) بههمراه آنتیاکسیدان سنتزی TBHQ(100 پیپیام) در روغن سویای فاقد آنتیاکسیدان ارزیابی گردید. با توجه به نتایج آزمون گرمخانهگذاری مشخص شد که عصاره متانولی 1000 پیپیام نسبت به سایر عصارهها پایداری حرارتی بیشتری در روغن داشته و اگرچه توان رقابت با آنتیاکسیدان سنتزی TBHQ را ندارد، لیکن در مهار عدد پراکسید و اندیس تیوباربیتوریک اسید عملکرد قابلتوجهی نشان داده است. نتایج این مطالعه حاکی از این امر بود که اولئوگم رزین کندر از توانایی ضداکسایشی خوبی برخوردار است.
ویدا مردانی قهفرخی؛ مهران اعلمی؛ سعیده عربشاهی دلویی؛ علیرضا صادقی ماهونک
چکیده
در این پژوهش، ترکیبات فنولی برگ گیاه گل مغربی (Oenothera biennis) توسط حلالهای استون 70%، اتانول 70% و متانول 70% بهروش غوطهوری استخراج گردید. مقدار ترکیبات فنولی عصاره استونی بهطور معنیداری (05/0 (P< بالاتر از عصارههای اتانولی و متانولی بود. فعالیت ضدمیکروبی عصارهها بر روی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و مخمر ساکارومایسز سرویزیه موردبررسی ...
بیشتر
در این پژوهش، ترکیبات فنولی برگ گیاه گل مغربی (Oenothera biennis) توسط حلالهای استون 70%، اتانول 70% و متانول 70% بهروش غوطهوری استخراج گردید. مقدار ترکیبات فنولی عصاره استونی بهطور معنیداری (05/0 (P< بالاتر از عصارههای اتانولی و متانولی بود. فعالیت ضدمیکروبی عصارهها بر روی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و مخمر ساکارومایسز سرویزیه موردبررسی قرار گرفت. عصارهها فعالیت ضدمیکروبی قابلتوجهی بر روی میکروارگانیسمهای موردبررسی نشان دادند. در میان عصارهها، عصاره استونی بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را نشان داد. حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره استونی برای باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و مخمر ساکارومایسز سرویزیه بهترتیب 5/0 و1 (میکروگرم/میلیلیتر) بود. علاوهبراین، فعالیت ضدمیکروبی عصاره استونی در آبسیب حاوی لاکتوباسیلوس پلانتاروم و ساکارومایسز سرویزیه بهطور مجزا طی 35 روز نگهداری در دمای محیط موردارزیابی قرار گرفت. ترکیبات فنولی پایداری خوبی طی دوره نگهداری در آبسیب نشان دادند. بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی حسی، افزودن عصاره برگ گیاه گل مغربی تا غلظت 250 میکروگرم در میلیلیتر تغییر معنیداری را در کیفیت آبسیب ایجاد نکرد.
ویدا مردانی قهفرخی؛ مهران اعلمی؛ سعیده عربشاهی دلویی؛ رسول خدابخشی؛ مریم قادری قهفرخی
چکیده
گل مغربی (Oenothera biennis L.) نوعی گیاه علفی دو ساله است که عمدتا به دلیل حضور درصد بالایی گامالینولنیک اسید در روغن حاصل از بذر این گیاه به منظور استفاده در ترکیبات دارویی کشت می شود. در این پژوهش، مقدار ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره های استونی (70 درصد)، اتانولی (70 درصد) و متانولی (70 درصد) گل گیاه گل مغربی ...
بیشتر
گل مغربی (Oenothera biennis L.) نوعی گیاه علفی دو ساله است که عمدتا به دلیل حضور درصد بالایی گامالینولنیک اسید در روغن حاصل از بذر این گیاه به منظور استفاده در ترکیبات دارویی کشت می شود. در این پژوهش، مقدار ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره های استونی (70 درصد)، اتانولی (70 درصد) و متانولی (70 درصد) گل گیاه گل مغربی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد، عصاره استونی بیشترین مقدار ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و بازدهی استخراج را دارا می باشد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های فنولی با آزمون های مهار رادیکال های آزاد DPPH و قدرت احیاء کنندگی یون های Fe+3 بررسی و با آنتی اکسیدان سنتزی BHT مقایسه گردید. در هر دو آزمون، بیشترین فعالیت به ترتیب مربوط به BHT، عصاره استونی، اتانولی و متانولی حاصل بود. عصاره های فنولی فعالیت ضد میکروبی قابل ملاحظه ای در مقابل تمامی باکتری های مورد بررسی نشان دادند و تاثیر عصاره ها بر باکتری های گرم مثبت بیشتر از باکتری های گرم منفی بود. در میان باکتری های مورد مطالعه، سالمونلا تیفی موریوم بیشترین مقاومت را به عصاره های استونی و اتانولی نشان داد. مقدار MBC عصاره استونی و اتانولی در مورد این باکتری به ترتیب برابر با 10 و 20 میکرو گرم در میلی لیتر بود.