زینب رفتنی امیری؛ هنگامه درزی اربابی
چکیده
هدایت حرارتی، یکی از ویژگیهای مهم آبمیوهها برای پیشبینی ضرایب انتقال جرم وحرارت و همچنین طراحی تجهیزات انتقال جرم و حرارت در صنعت آبمیوه میباشد. شبکه عصبی مصنوعی برای پیشبینی هدایت حرارتی آبگلابی توسعه داده شد. دما و غلظت متغیرهای ورودی و هدایت حرارتی آبمیوه متغیر خروجی بودند. مدل بهینه این شبکه شامل دو لایه پنهان ...
بیشتر
هدایت حرارتی، یکی از ویژگیهای مهم آبمیوهها برای پیشبینی ضرایب انتقال جرم وحرارت و همچنین طراحی تجهیزات انتقال جرم و حرارت در صنعت آبمیوه میباشد. شبکه عصبی مصنوعی برای پیشبینی هدایت حرارتی آبگلابی توسعه داده شد. دما و غلظت متغیرهای ورودی و هدایت حرارتی آبمیوه متغیر خروجی بودند. مدل بهینه این شبکه شامل دو لایه پنهان با 5 نرون در لایه اول و یک نرون در لایه دوم بود. مدل شبکه مصنوعی توانست مقادیر هدایت حرارتی را بسیار نزدیک به مقادیر اندازهگیریشده در آزمایش پیشبینی کند و در مقایسه با مدلهای متعارف و رگرسیون چندمتغیره از پایینترین مجذور خطای میانگین (R2=0.999) برخوردار بود. بهعلاوه با بهکارگیری این روش میتوان ساختار پنهان لایهها در شبکههای عصبی را از طریق آزمون و خطا تعیین کرد. این روش میتواند در محاسبات انتقال حرارت در فرآوری انواع آبمیوه، جاییکه نیاز به محاسبه هدایت حرارتی برحسب دما و غلظت باشد، بهخوبی مورداستفاده قرار گیرد.