الهام انصاری فر؛ فخری شهیدی؛ محبت محبی؛ آرش کوچکی؛ نوید رمضانیان
چکیده
در این پژوهش ریزکپسولهای جدید با جذب لایه به لایه پلیالکترولیتهایی از فیبریلهای ایزوله پروتئین سویا و پکتین با درجه متوکسیل بالا آماده شد. ویژگیهای ظاهری فیبریلها با AFM وTEM، خصوصیات ریزکپسولها، اندازه و یکنواختی، زتا پتانسیل، مورفولوژی و کینتیک رهایش دی استیل بررسی شد. نتایج نشان دادند که فیبریلهای ایزوله پروتئین سویا، ...
بیشتر
در این پژوهش ریزکپسولهای جدید با جذب لایه به لایه پلیالکترولیتهایی از فیبریلهای ایزوله پروتئین سویا و پکتین با درجه متوکسیل بالا آماده شد. ویژگیهای ظاهری فیبریلها با AFM وTEM، خصوصیات ریزکپسولها، اندازه و یکنواختی، زتا پتانسیل، مورفولوژی و کینتیک رهایش دی استیل بررسی شد. نتایج نشان دادند که فیبریلهای ایزوله پروتئین سویا، ضخامتی بین 1 تا 10 نانومتر دارند و ساختارشان بسیار منشعب است. تصاویر SEM نشان دادند که ریزکپسولها کروی بوده و با افزایش تعداد لایههای دیواره، ضخامت آن افزایش یافته که منجر به بهبود استحکام کپسول شده است. با افزایش تعداد لایهها شیب پروفایل رهایش دی استیل کاهش یافت و حداکثر زمان رهایش دی استیل بهعنوان تابعی از تعداد لایهها بهطور یکنواخت افزایش یافت که میتوان این گونه استنباط کرد که با افزودن تعداد لایههای دیواره ریزکپسول، رهایش ماده ریزپوشانی شده را میتوان به تاخیر انداخت. نتایج بهدست آمده نشان میدهد که مدل کینتیکی ریگر-پپاس از نظر ریاضی بهترین توصیف را برای رهایش دی استیل از ریزکپسولها فراهم آورد، بهگونهای که ضریب همبستگی حاصل در تمامی برازشها با این مدل بالای 94/0 بود. این روش تولید ریزکپسولها، بسیار آسان و بهراحتی قابلیت تولید در مقیاس صنعتی دارد.
محسن زندی؛ محبت محبی؛ مهدی وریدی؛ نوید رمضانیان
چکیده
در این پژوهش میکروکپسول جدیدی تحتعنوان میکروکپسول آلژینات-پروتئین آبپنیر حامل دیاستیل تهیه و خصوصیات آن تعیین گردید. رهایش دیاستیل در شرایط شبیهسازیشده دهانی در سطوح مختلف بزاق به میکروکپسول (0:1، 1:4 و 1:8) و نیروهای برشی متفاوت (0، 50 و 100 معکوس ثانیه) موردبررسی قرار گرفت و ضریب نفوذ با کمک معادله فیک تخمین زده شد. هدف اصلی این ...
بیشتر
در این پژوهش میکروکپسول جدیدی تحتعنوان میکروکپسول آلژینات-پروتئین آبپنیر حامل دیاستیل تهیه و خصوصیات آن تعیین گردید. رهایش دیاستیل در شرایط شبیهسازیشده دهانی در سطوح مختلف بزاق به میکروکپسول (0:1، 1:4 و 1:8) و نیروهای برشی متفاوت (0، 50 و 100 معکوس ثانیه) موردبررسی قرار گرفت و ضریب نفوذ با کمک معادله فیک تخمین زده شد. هدف اصلی این پژوهش توسعه مدلی بهمنظور پیشبینی فرآیند رهایش و نیز تخمین ضریب نفوذ از میکروکپسول جدید ابداعی بوده تا بتوان بهکمک آن رهایش کنترلشده عطر و طعم در شرایط دهانی ایجاد نمود. نتایج این تحقیق نشان داد که مدل حاصله میتواند با ضریب همبستگی بالای 95 درصد رفتار رهایش را پیشبینی نموده و علاوهبراین مدل مذکور بهخوبی قادر به تخمین میزان ضریب نفوذ میباشد. نتایج همچنین نشان داد که اعمال نیروی برشی بهطور معناداری سبب افزایش ضریب نفوذ شده، درحالیکه تغییر میزان بزاق تأثیر معناداری بر آن ندارد.