لیلا زاغری؛ علیرضا بصیری؛ سمیه رحیمی؛ علی زنوزی
چکیده
در این تحقیق از کیتوزان، کلریدکلسیم و صمغ عربی بهترتیب در غلظتهای (5/0، 1 و 5/1 درصد)، (5 درصد) و (5/1، 3 و 6 درصد) (وزنی/ حجمی) برای ریزپوشانی لایهدوم گرانولهای حاوی لاکتوباسیلوس روتری، استفاده شد. زندهمانی نسبی باکتریهای ریزپوشانی شده با کیتوزان و صمغ عربی در غلظتهای بهترتیب 1 و 6 درصد (وزنی/ حجمی) پس از آزمون حرارتی (دمای 80 درجه ...
بیشتر
در این تحقیق از کیتوزان، کلریدکلسیم و صمغ عربی بهترتیب در غلظتهای (5/0، 1 و 5/1 درصد)، (5 درصد) و (5/1، 3 و 6 درصد) (وزنی/ حجمی) برای ریزپوشانی لایهدوم گرانولهای حاوی لاکتوباسیلوس روتری، استفاده شد. زندهمانی نسبی باکتریهای ریزپوشانی شده با کیتوزان و صمغ عربی در غلظتهای بهترتیب 1 و 6 درصد (وزنی/ حجمی) پس از آزمون حرارتی (دمای 80 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه)، بهترتیب (31/7 و 7/3 درصد) و پس از آزمون حرارتی (دمای 80 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه)، بهترتیب (63/0 و 31/0 درصد) بود که افزایش معنیداری نسبت به دیگر نمونهها و شاهد نشان داد. تاثیر زمان پوششدهی (45 و90 دقیقه) بر زندهمانی نسبی باکتری (%) پس از آزمون حرارتی، نشان داد که نمونههای پوششدهی شده با محلول کلریدکلسیم با غلظت 5% (وزنی/ حجمی) به مدت 90 دقیقه، پس از آزمون حرارتی (دمای 80 درجه سانتیگراد و زمان 15 دقیقه)، 9% بود که بهطور معنیداری، دارای زنده مانی بالاتری نسبت به سایر نمونهها میباشند. با افزایش زمان پوششدهی، قطر میکروکپسولها افزایش و میزان انتقال حرارت به قسمت مرکز هسته کاهش یافته و زندهمانی باکتری افزایش مییابد. میزان زندهمانی باکتری در نمونه ریزپوشانی شده با کلریدکلسیم 5 درصد (وزنی/ حجمی)، 1 و 24 ساعت پس از پخت در نان بهترتیب (56/0 و 52/0 درصد) بود که نسبت به نمونه ریزپوشانی شده با کیتوزان 1 درصد بهطور معنیداری بهترتیب (47/0 و44/0) افزایش نشان داد. تعداد باکتریهای زنده در هر دو پوشش 1 و 24 ساعت پس از پخت، بیش از 106 CFU/g)) بود.
لیلا زاغری؛ علیرضا بصیری؛ سمیه رحیمی؛ علی زنوزی
چکیده
کاهش زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک در طول فرآوری، نگهداری و همچنین تحت تاثیر شرایط اسیدی معده، مهمترین محدودیت در تولید فرآوردههای پروبیوتیک بهشمار میآیند. فناوری ریزپوشانی با محافظت از باکتریها در برابر شرایط نامساعد محیطی، میتواند باعث افزایش زندهمانی گردد. در این تحقیق از فنآوری بستر شناور، بهمنظور تولید ...
بیشتر
کاهش زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک در طول فرآوری، نگهداری و همچنین تحت تاثیر شرایط اسیدی معده، مهمترین محدودیت در تولید فرآوردههای پروبیوتیک بهشمار میآیند. فناوری ریزپوشانی با محافظت از باکتریها در برابر شرایط نامساعد محیطی، میتواند باعث افزایش زندهمانی گردد. در این تحقیق از فنآوری بستر شناور، بهمنظور تولید میکروکپسولهای پوسته و هسته، حاوی لاکتوباسیلوسروتری استفاده شد. منحنی رشد بدستآمده نشان داد که باکتریها 16 تا 18 ساعت پس از تلقیح وارد فاز ثابت رشد شده و آماده جداسازی توده سلولی از محیط کشت، میباشند. بررسی اثرات دمای هوای ورودی و نسبت باکتری به قندها در فرمولاسیون، نشان داد که زندهمانی نسبی باکتری (%) در دمای 37 درجه سانتیگراد و در نسبت برابر قند و باکتری (10-10) بهطور معنیداری(P≤0/05) افزایش نشان میدهد. زندهمانی نسبی باکتریهای جذب شده در ماتریس هسته، قبل و پس از پوششدهی در دستگاه پوششدهنده بستر شناور با محلولهای شلاک در سه غلظت 16، 17 و 18 درصد (وزنی/ حجمی) و آلژینات سدیم در غلظتهای 5/0، 1 و 5/1 درصد (وزنی/ حجمی)، کاهش معنیداری (P≤0/05) ، نشان نداد. زندهمانی نسبی باکتری (%) پوششدهی شده با محلول آلژینات سدیم با غلظت 1 درصد (وزنی/ حجمی) پس از طی دوره زمانی 1 ساعت در شرایط شبیهسازی شده معده با 2=pH، بهطور معنیداری (P≤0/05) نسبت به پوششهای دیگر افزایش نشان داد.