Chemical quality and microbiological content of Kutum (Rutilus frisii kutum) roe processed in different brine concentration during storage
1. Chemical quality and microbiological content of Kutum (Rutilus frisii kutum) roe processed in different brine concentration during storage

Parastoo Pourashouri؛ بهاره شعبان پور؛ زینب نوری هاشم اباد

دوره 14، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1397، ، صفحه 29-40

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v14i3.67959

چکیده
  Caviars represent the best-known form of fish roe products. The conventional method of roe processing includes saturated brine salting. However, despite the importance of these products, there is relatively little technical information available about their chemical composition, product quality and food safety attributes. Three experimental treatments were provided ...  بیشتر
اثرفیلم بسته‌بندی نانوکامپوزیتی حاوی نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم بر خصوصیات حسی، میکروبی و شیمیایی قزل‌آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال
2. اثرفیلم بسته‌بندی نانوکامپوزیتی حاوی نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم بر خصوصیات حسی، میکروبی و شیمیایی قزل‌آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال

زینب نوری هاشم اباد؛ بهاره شعبانپور؛ حامد عزیزی؛ سید مهدی اجاق؛ علیرضا عالیشاهی

دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، ، صفحه 132-144

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1396i0.59856

چکیده
  پژوهش حاضر به‌منظور بررسی اثر نانوکامپوزیت پلی‌اتیلن سبک حاوی نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم بر ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در شرایط نگهداری در یخچال انجام پذیرفت. فیلم به روش مخلوط‌سازی ...  بیشتر