مهندسی مواد غذایی
تأثیر انواع پوشش و بسته‌بندی بر روی خصوصیات فیزیکی میوه خرمالوی تحت بار

سجاد جعفرزاده؛ محسن آزادبخت؛ فریال وارسته؛ محمد واحدی ترشیزی

دوره 19، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1402، ، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2023.81571.1242

چکیده
  با توجه به اینکه خرمالو یک میوه‌ی حساس به فشار بوده و نگهداری این میوه در انبارها به سختی انجام می‌شود، در این تحقیق سعی شده به بررسی پارامترهای موثر بر کاهش تغییرات خصوصیات فیزیکی آن پرداخته شود. این پارامترها نیروی بارگذاری در 2 سطح 150 و 250 نیوتن، سه نوع بسته‌بندی ظرف فومی با فیلم پلی‌اولفین، پلی‌اتیلن ترفتالات و جعبه‌ی معمولی ...  بیشتر

مهندسی مواد غذایی
تاثیر پوشش و بسته‌بندی مختلف بر روی تغییرات شاخص رنگ میوه خرمالو در بارگذاری شبیه استاتیکی

سجاد جعفرزاده؛ محسن آزادبخت؛ فریال وارسته؛ محمد واحدی ترشیزی

دوره 18، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1401، ، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2021.72937.1098

چکیده
  امروزه، کیفیت میوه‌ها و یا محصولات فراوری شده توسط مجموعه‌ای از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی تعریف می‌شود. در این تحقیق، با توجه به حساسیت میوه خرمالو به فشار، به بررسی پارامترهای موثر بر تغییرات رنگی میوه پرداخته شده است. بر روی نمونه‌ها سه پوشش مختلف شامل پوترسین با غلظت 1 میلی‌مولار، پوترسین با غلظت 2 میلی‌مولار و آب مقطر بر روی ...  بیشتر

مهندسی مواد غذایی
بررسی اثرات پیش‌تیمارهای بلانچینگ و مایکروویو در تغییرات بعضی از عوامل فیزیولوژیکی برگ گیاه کنگرفرنگی در خشک‌کن بستر سیال

محسن آزادبخت؛ بهاره اسحاقی؛ علی متولی؛ عظیم قاسم نژاد

دوره 17، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1400، ، صفحه 73-83

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2021.68400.1012

چکیده
  به‌منظور حفظ بیشترین میزان توانمندی آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات مؤثر در این توانمندی ازجمله فنل کل برگ کنگرفرنگی در یک خشک‌کن بستر سیال، اثرات دما، سرعت هوا و همچنین استفاده از پیش‌تیمارهای بلانچینگ و مایکروویو و مقایسه آن با حالت خشک‌شدن بدون پیش‌تیمار، در سه دمای 40، 50 و 60 درجه سانتی‌گراد و سه سطح سرعت هوا 3، 5 و 7 متر بر ثانیه موردبررسی ...  بیشتر

آنالیز انرژی و اکسرژی در خشک کردن ورقه‌های پرتقال با روش اهمیک

محسن آزادبخت؛ محمد واحدی ترشیزی؛ فاطمه نوشاد؛ آرش رخبین

دوره 16، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1399، ، صفحه 1-13

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v16i3.81125

چکیده
  در این تحقیق آنالیز انرژی و اکسرژی در خشک‌کن ماکروویو برای خشک کردن برش‌های پرتقال بررسی شده است که برای این تحقیق ابتدا پرتقال‌ها به‌صورت برش‌های با ضخامت 4 میلی‌متر بریده شده سپس با روش اهمیک در زمان‌های پیش تیمار 3، 5 و 7 دقیقه در ولتاژهای 30،50 و 70 ولت تحت پیش تیمار اهمیک قرار گرفتند. سپس نمونه‌ها در سه تکرار با استفاده از خشک‌کن ...  بیشتر

پیش‌بینی تغییرات خواص فیزیولوژی در گلابی‌های تحت بارگذاری خارجی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی: بخش 1: بارگذاری استاتیکی

محسن آزادبخت؛ محمد واحدی ترشیزی؛ محمدجواد محمودی

دوره 16، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1399، ، صفحه 63-85

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v16i3.82445

چکیده
  در این مقاله به بررسی اثر نیروی بارگذاری و دوره انبارداری بر میزان محتویات درونی گلابی پرداخته شده است. در این آزمایش گلابی‌ها تحت بارگذاری شبه استاتیکی (لبه نازک-لبه پهن) و دوره‌های انبارداری مختلف (5، 10 و 15 روز) قرار گرفته است. پس از هر دوره انبارداری میزان محتوای فنول کل میوه، آنتی‌اکسیدان و ویتامین C میوه مورد بررسی قرار گرفت. در ...  بیشتر

بررسی تغییرات سفتی و بافت میوه گلابی در بارگذاری نیروهای مختلف و دوره‌های متفاوت انبارداری با شبکه عصبی مصنوعی

محمد واحدی ترشیزی؛ محسن آزادبخت

دوره 15، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1398، ، صفحه 113-132

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i6.75049

چکیده
  در این تحقیق به بررسی اثر نوع بارگذاری‌های دینامیکی و استاتیکی و دوره انبارداری بر میزان سفتی گلابی پرداخته شد. برای این کار ابتدا گلابی‌ها به سه گروه 27 تایی برای سه بارگذاری استاتیکی لبه نازک، استاتیکی لبه پهن و دینامیکی دسته‌بندی شده و بارگذاری شدند. هر یک از گروه‌های بارگذاری شده در سه دوره 5، 10 و 15 روزه انبار دار شده و بعد از هر ...  بیشتر

تعیین رابطه بین حجم و وزن میوه گلابی با میزان کبودی در اثر اعمال بار ضربه‌ای با استفاده از روش غیرمخرب سی‌تی ‌اسکن

محسن آزادبخت؛ محمدجواد محمودی؛ محمد واحدی ترشیزی

دوره 15، شماره 2 ، خرداد و تیر 1398، ، صفحه 341-353

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i2.72354

چکیده
  ارزیابی کیفیت میوه‌ها و سبزیجات با استفاده از روش‌های غیرمخربی نظیر سی‌تی ‌اسکن از جمله پرکاربردترین روش‌های ارزیابی می‌باشد. لذا در این پژوهش، مقدار کوفتگی گلابی در اثر بارگذاری دینامیکی و ارتباط آن با حجم و وزن گلابی طی دوره انبارمانی با استفاده از روش غیرمخرب سی‌تی ‌اسکن مورد بررسی قرار گرفت. قبل از بارگذاری تعداد 50 گلابی ...  بیشتر

اثر دوره تابش و توان مایکروویو در خشک کردن برنج

حسن جعفری؛ داود کلانتری؛ محسن آزادبخت

دوره 13، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1396، ، صفحه 92-104

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1396i13.64195

چکیده
  در این تحقیق اثر توان‌های مختلف (90، 270 و 450 وات) و دوره تابش یعنی زمان های روشن–خاموش (60/30 و 120/30 ثانیه/ثانیه) بر روی نسبت خشک شدن و صدمه دانه در خشک کردن به‌روش مایکروویو در دو رقم نعمت و هاشمی موردبررسی قرار گرفت. طبق نتایج به‌دست آمده، مدل میدیلی و همکاران بهترین پیش‌بینی را برای خشک کردن رقم نعمت در دوره 60/30 نشان داد. علاوه‌براین ...  بیشتر

تلفات دانه کلزا هنگام برداشت با کمباین برداشت غلات تحت‌تأثیر خواص حرارتی غلاف نشکسته کلزا

احسان قجرجزی؛ محسن آزادبخت؛ فرشید قادری فر

دوره 13، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1396، ، صفحه 55-65

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1396i3.62905

چکیده
  در تحقیق حاضر،خواص حرارتی غلاف کلزا شامل ضریب رسانندگی حرارتی، گرمای ویژه و ضریب انتشار حرارتی و میزان تلفات کلزا شامل تلفات طبیعی، تلفات پلاتفرم، تلفات کل کمباین و غلاف کوبیده‌نشده در سه سطح رقم مرسوم کلزای کشت‌شده در شمال ایران (هایولا 50، هایولا 401 و هایولا 420) و در سه زمان قبل از برداشت، حین برداشت و پس از برداشت اندازه‌گیری شدند. ...  بیشتر