حمیدرضا صمدلوئی؛ روشنک احمد مخبری
چکیده
تولید تودهزیستی، روغن، آراشیدونیک اسید و همچنین بیان ژنهای طویلساز مؤثر در تولید آراشیدونیک اسید در گونه قارچی Mortierella alpina CBS 754.68 موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد غلظت بالای گلوکز (70 گرم در لیتر) اثر بازدارندگی در تولید روغن داشته، درحالیکه باعث افزایش تولید تودهزیستی شد. در سطح پایین گلوکز (50 گرم در لیتر) و پودر سویا ...
بیشتر
تولید تودهزیستی، روغن، آراشیدونیک اسید و همچنین بیان ژنهای طویلساز مؤثر در تولید آراشیدونیک اسید در گونه قارچی Mortierella alpina CBS 754.68 موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد غلظت بالای گلوکز (70 گرم در لیتر) اثر بازدارندگی در تولید روغن داشته، درحالیکه باعث افزایش تولید تودهزیستی شد. در سطح پایین گلوکز (50 گرم در لیتر) و پودر سویا (10 گرم در لیتر) میزان تولید روغن حداکثری (47% تودهزیستی) میباشد، درحالیکه در این شرایط میزان تولید آراشیدونیک اسید نسبت به بقیه تیمارها کمتر میباشد. سطوح پایین گلوکز و بالای سویا باعث افزایش آراشیدونیک اسید (56%) نسبت به بقیه تیمارها شد. نتایج نشان داد که میزان بیان ژن GLELO وقتی میزان کربن به زیر 5 گرم در لیتر در روز ششم رسید، کاهش یافت. با بررسی میزان بیان ژن MALC1 و GLELO چنین مشخص شد که GLELO ژن محدودکننده تولید آراشیدونیک اسید میباشد.
رویا فتحی تیل؛ جواد حصاری؛ صدیف آزادمرد دمیرچی؛ محبوب نعمتی؛ سیدهادی پیغمبردوست؛ سید عباس رأفت
چکیده
چربی شیر بهدلیل تقاضای فزاینده، قیمت بالا و ترکیب منحصربهفرد آن همواره هدف دستکاریهای متقلبانه با افزودن منابع گیاهی بوده است. بهمنظور بررسی کارایی روشهای تشخیص خلوص کره، نمونه کره خالص گاوی، مارگارین و مخلوط کره و مارگارین مخلوطهای 5، 10 و 15% مارگارین-کره تهیه شد و تحت آزمایشهای تعیین خلوص کره شامل عدد یدی، ضریب شکست، ...
بیشتر
چربی شیر بهدلیل تقاضای فزاینده، قیمت بالا و ترکیب منحصربهفرد آن همواره هدف دستکاریهای متقلبانه با افزودن منابع گیاهی بوده است. بهمنظور بررسی کارایی روشهای تشخیص خلوص کره، نمونه کره خالص گاوی، مارگارین و مخلوط کره و مارگارین مخلوطهای 5، 10 و 15% مارگارین-کره تهیه شد و تحت آزمایشهای تعیین خلوص کره شامل عدد یدی، ضریب شکست، اندیس رایشرمایسل، پولنسک و روشهای دستگاهی شامل توسط کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بهترتیب برای تعیین پروفیل اسیدهای چرب و توکولها جهت تشخیص افزودن مارگارین مورداستفاده قرار گرفتند. افزایش میزان مارگارین گیاهی در کره اثر معنیداری (05/0P<) روی ضریب شکست، اندیس رایشرمایسل و پولنسک داشت. همچنین موجب افزایش درصد اسیدهای چرب غیراشباع اولئیک و لینولئیک و کاهش اسیدهای چرب اشباع میریستیک، پالمتیک و استئاریک شد، هرچند این اندیسها و پروفیل اسید چرب حتی با افزودن 15% مارگارین به کره در بازه منطبق بر استاندارد ملی ایران قرار داشتند. افزودن 10 و 15% مارگارین به کره نسبت اسیدهای چرب 0:C18:2/C8 را بهترتیب حدود 5/1 و 5/2 برابر افزایش داد و نسبت C14:0/C18:2 را بهحدود نصف کاهش داد. میزان توکوفرول اندازهگیریشده در کره خالص mg/kg 8/2±89/28 بود. همچنین با افزایش درصد مارگارین در کره تا سطح 15% علاوهبر مشاهده توکولهای گیاهی γ+β-توکوفرول و γ+β-توکوترینول، میزان این توکولها بههمراه α-توکوفرول و توکول کل نیز بهطور معنیداری (05/0P<) افزایش پیدا کرد، بهطوریکه شناسایی تقلبات در سطوح 5% چربیهای گیاهی در چربی شیر با استفاده از آنالیز توکولها بهراحتی امکانپذیر شد.