هدی قیومی؛ محمد علی نجفی؛ ناصر سلطانی؛ محمد رهنما
چکیده
لفافهای زیست تخریبپذیر حاوی باکتریهای اسید لاکتیک از روشهای جدید نگهداری مواد غذایی است. در این مطالعه باکتری Lactobacillus casei ATCC 39392 (L. casei 39392) مستقیما به محلول سازنده لفافهای کازئینات سدیم و متیل سلولز بهصورت جداگانه افزوده گردید، بهطوریکه لفاف زیستی تهیه شده حاوی CFU/cm2106 بود. خصوصیات مقدار رطوبت، حلالیت در آب، قابلیت ...
بیشتر
لفافهای زیست تخریبپذیر حاوی باکتریهای اسید لاکتیک از روشهای جدید نگهداری مواد غذایی است. در این مطالعه باکتری Lactobacillus casei ATCC 39392 (L. casei 39392) مستقیما به محلول سازنده لفافهای کازئینات سدیم و متیل سلولز بهصورت جداگانه افزوده گردید، بهطوریکه لفاف زیستی تهیه شده حاوی CFU/cm2106 بود. خصوصیات مقدار رطوبت، حلالیت در آب، قابلیت نفوذ به بخار آب، رنگ، شفافیت، مقاومت در برابر کششپذیری، ازدﯾﺎد ﻃﻮل ﻓﯿﻠﻢ ﺗﺎ ﻧﻘﻄﻪ ﭘﺎره ﺷﺪن و مدول اﻻﺳﺘﯿﮏ فیلمها بررسی گردید. همچنین نرخ زندهمانی L. casei 39392 در طی 30 روز نگهداری (دمای 5 درجه سانتیگراد، رطوبت نسبی 75%) و اثر مهارکنندگی لفافها بر رشد باکتریPseudomonas aeruginosa PTCC 10832 (P. aeruginosa 10832) طی 12 روز در 5 درجه سانتیگراد بررسی گردید. نتایج نشان داد افزودن L. casei 39392 به لفافهای تهیه شده شفافیت و نفوذپذیری به بخار آب بالاتری را در مقایسه با لفاف خالص نشان داد (05/0˂p). نرخ زندهمانی L.casei 39392 در لفاف سدیم کازئینات نسبت به لفاف متیل سلولز بالاتر بود (05/0˂p). بیشترین نرخ بازدارندگی رشد در برابر P. aeruginosa 10832 (3/85%) توسط لفاف زیستی متیل سلولز در روز چهارم نگهداری مشاهده گردید (05/0˂p). نتایج ما نشان داد لفافهای زیستی حاوی L.casei 39392، میتواند تهیه لفافهای حاوی نگهدارندههای طبیعی را توسعه دهد.
الناز میلانی؛ هاجر نعیمی؛ سید علی مرتضوی؛ آرش کوچکی
چکیده
در این تحقیق، بستنی ماستی سین بیوتیک حاوی سطوح مختلف اینولین (صفر، 5/2 و 5 درصد) و باکتریLactobacillus casei به عنوان باکتری پروبیوتیک، در دو شکل آزاد و ریزپوشانی شده با آلژینات-پروتئین آب پنیر تولید شد و بقای این باکتریها در شرایط شبیهسازی شده معده و روده، طی 30 روز انبارمانی درoC 18- ، بررسی شد. بعد از یک ساعت قرارگیری در شرایط شبیهسازی شده ...
بیشتر
در این تحقیق، بستنی ماستی سین بیوتیک حاوی سطوح مختلف اینولین (صفر، 5/2 و 5 درصد) و باکتریLactobacillus casei به عنوان باکتری پروبیوتیک، در دو شکل آزاد و ریزپوشانی شده با آلژینات-پروتئین آب پنیر تولید شد و بقای این باکتریها در شرایط شبیهسازی شده معده و روده، طی 30 روز انبارمانی درoC 18- ، بررسی شد. بعد از یک ساعت قرارگیری در شرایط شبیهسازی شده معده (2pH= ، آنزیم پپسین)، تعداد باکتری آزاد ازlog cfu/ml 812/9-78/9 به log cfu/ml26/7-97/6 کاهش یافت درحالیکه در نمونههای حاوی باکتری کپسوله ازlog cfu/ml 66/8-15/8 به log cfu/ml09/7-80/6 در پایان 30 روز انبارمانی درoC 18-، کاهش یافت. بعد از قرارگیری نمونه ها تحت شرایط شبیهسازی شده معده به مدت یک ساعت، به مدت 5/2 ساعت تحت شرایط شبیهسازی شده روده (4/7 pH=،آنزیم پانکراتین) قرار گرفتند که تعداد باکتریهای آزاد بعد از این مدت از log cfu/ml35/9-80/8 به log cfu/ml9/5-159/5 در پایان 30 روز انبارمانی درoC 18- کاهش یافت، درحالیکه تعداد باکتریهای ریز پوشانی شده تحت شرایط شبیهسازی شده روده به مدت 5/2 ساعت بعد از قرارگیری تحت شرایط شبیهسازی شده معده، از log cfu/ml20/8-38/7 به log cfu/ml77/6-15/6 کاهش یافت. نتایج نشان داد که تفاوت معنیداری در هر دو محیط بین نمونههای حاوی باکتری آزاد و ریزپوشانی شده وجود داشت (05/0p