با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
زیست فناوری مواد غذایی
افزایش تولید کاروتنوئیدهای ریزجلبک کلرلا با استفاده از تغییر غلظت مواد مغذی و فیتوهورمون

زهره نوروزی مطلق؛ محمود اخوان مهدوی؛ رضا قشلاقی

دوره 19، شماره 5 ، آذر و دی 1402، ، صفحه 663-673

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2022.79014.1209

چکیده
  کاروتنوئیدها اثرات فراوانی بر روی سلامتی انسان دارند. این ترکیبات توسط گیاهان و ریزجلبک­ها تولید می­شوند. امروزه استخراج کاروتنوئیدها از ریزجلبک­ های خوراکی همچون کلرلا بسیار مورد توجه قرار گرفته است، زیرا ریزجلبک‌ها در تمام سال (بدون توجه به فصل) و با سرعتی بسیار بیش­تر از گیاهان در زمین­ های غیر زراعی رشد می­ کنند. هدف ...  بیشتر

شیمی مواد غذایی
اندازه‌گیری و مقایسه مقادیر نیترات، نیتریت و عناصر سنگین در برنج برداشت اول و برداشت مجدد

زینب سلطان تویه؛ شیوا دهقان آبکنار؛ نازنین خاکی پور

دوره 19، شماره 4 ، مهر و آبان 1402، ، صفحه 501-510

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2023.75970.1160

چکیده
  فلزات سمی محیط ‌زیست را آلوده کرده و از طریق زنجیره‌های غذایی اثرات نامطلوبی بر سلامتی انسان باقی می­گذارند. امروزه مواد­غذایی دارای مقادیر بیشتری نیترات و نیتریت هستند. در این تحقیق از سه مزرعه انتخابی در دو زمان کشت اول و دوم 18 نمونه برنج تهیه شده و میزان نیتریت، نیترات و فلزات سنگین سرب، کادمیوم، آرسنیک و جیوه مورد ارزیابی ...  بیشتر