با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
تهیه و ارزیابی ویژگی‌های شناساگر حساس به pH بر پایه فیلم کامپوزیتی صمغ عربی-کربوکسی متیل سلولز حاوی آنتوسیانین ریحان بنفش (Ocimum basilicum. L)

امیر رضائی؛ مسعود رضائی؛ مهدی آل بو فتیله

دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، ، صفحه 527-541

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2021.69500.1030

چکیده
  در این تحقیق، بسته‌بندی هوشمند حساس به pH بر پایه فیلم کامپوزیتی صمغ عربی- کربوکسی متیل سلولز حاوی آنتوسیانین ریحان بنفش (Ocimum basilicum. L) تهیه شد و ویژگی‌های ساختاری، فیزیکی، مکانیکی، حرارتی، آنتی‌اکسیدانی و حساسیت رنگی نسبت به pHهای مختلف و گاز آمونیاک مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا آنتوسیانین‌های ریحان بنفش استخراج و حساسیت ...  بیشتر

فناوری مواد غذایی
تهیه فیلم کامپوزیت زیست‎تخریب‌پذیر کربوکسی‌متیل سلولز-صمغ عربی و ارزیابی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و حرارتی آن

امیر رضائی؛ مسعود رضائی؛ مهدی آل بو فتیله

دوره 17، شماره 2 ، خرداد و تیر 1400، ، صفحه 287-297

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2020.39271

چکیده
  در این پژوهش اثر ترکیب دو پلیمر کربوکسی‎متیل سلولز و صمغ عربی به‌منظور بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم‌های زیست‌تخریب‌پذیر موردمطالعه قرار گرفت. بدین منظور ابتدا فیلم‌های کربوکسی‌متیل سلولز و صمغ عربی به‌صورت جداگانه تهیه و در ادامه این دو پلیمر به نسبت‌های مختلف (75:25، 50:50 و 25:75) با یکدیگر ترکیب شده و خصوصیات فیزیکی، مکانیکی ...  بیشتر

بررسی امکان تولید رنگ کارامل از دو منبع انگور و خرما و ریزپوشانی آن به روش خشک کن انجمادی

الناز قائم فر؛ سید محمود رضا حجتی

دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، ، صفحه 145-161

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1396i0.59917

چکیده
  با توجه به مصرف زیاد رنگ‌های خوراکی در صنایع غذایی، در این پژوهش، اثر فاکتورهایی چون نوع کاتالیست (آمونیوم کلراید وگلایسین)، غلظت کاتالیست (2-5/0 مولار)، میزان pH محیط واکنش (5-4)، زمان انجام واکنش (120-60 دقیقه) بر شدت رنگ کارامل مایع تولید شده از از دو منبع طبیعی خرما و انگور، بر اساس طراحی آزمایش فاکتوریل جزئی بررسی شده است. نتایج نشان داد ...  بیشتر

بهینه‌سازی شرایط تولید کف پایدار چغندر قرمز (Beta vulgaris L) با استفاده از روش سطح پاسخ

محبت محبی؛ الهام مهدیان

دوره 11، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1394، ، صفحه 77-87

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v11i1.45435

چکیده
  شرایط ایجاد کف از پوره چغندر قرمز با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) در غلظت صمغ عربی (1/0 تا 4/0 درصد وزنی/وزنی)، پوره چغندر قرمز (40 تا 60 درصد وزنی/وزنی)، سفیده تخم‌مرغ (5 تا 15 درصد وزنی/وزنی) و زمان هم‌زدن (3 تا 9 دقیقه) برای حداقل تراکم کف و حجم زهکشی (به‌عنوان متغیر‌های پاسخ) بهینه‌سازی شد. نمونه‌های کف از غلظت‌های مختلف پوره و با افزودن غلظت‌های ...  بیشتر

بررسی اثر صمغ عربی و صمغ گوار بر زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (La5) و بیفیدوباکتریوم لاکتیس (Bb12) در ماست منجمد پروبیوتیک

راحیل رضایی؛ مرتضی خمیری؛ مهران اعلمی؛ مهدی کاشانی نژاد

دوره 8، شماره 4 ، دی 1391

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v8i4.20146

چکیده
  در این پژوهش اثر صمغ عربی و صمغ گوار بر میزان زنده مانی دو نوع باکتری پروبیوتیک- لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در ماست منجمد طی 60 روز در دمای 18- درجه مورد مطالعه قرارگرفت. نتایج حاصل از ارزیابی ماندگاری باکتریها در ماست منجمد نشان داد اگرچه طی دوره نگهداری، میزان کاهش در تعداد پروبیوتیک ها معنی دار بود اما این فرآورده ...  بیشتر