سعیده زربخش؛ سمیه رستگار
چکیده
خرما بهعنوان یک محصول عمده کشاورزی ایران دارای ارزش غذایی بالایی میباشد. در این پژوهش، برخی خصوصیات فیزیکی و ترکیبات شیمیایی دو رقم خرمای پیارم و زاهدی پرورش یافته در دو منطقه حاجیآباد و جهرم مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج بهدست آمده بیشترین طول میوه (mm 6/43)، وزن گوشت (g 3/9) و خاصیت آنتیاکسیدانی (mgFW 57) مربوط به پیارم در منطقه ...
بیشتر
خرما بهعنوان یک محصول عمده کشاورزی ایران دارای ارزش غذایی بالایی میباشد. در این پژوهش، برخی خصوصیات فیزیکی و ترکیبات شیمیایی دو رقم خرمای پیارم و زاهدی پرورش یافته در دو منطقه حاجیآباد و جهرم مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج بهدست آمده بیشترین طول میوه (mm 6/43)، وزن گوشت (g 3/9) و خاصیت آنتیاکسیدانی (mgFW 57) مربوط به پیارم در منطقه حاجیآباد و بیشترین میزان فنل (mg/gFW 7/20)، مواد جامد محلول (%3/77) و اسید قابل تیتر(%023/0) به رقم زاهدی حاجیآباد تعلق داشت. گرچه ارقام خرمای جهرم در شاخص رنگ و میزان تانن نتایج بهتری از ارقام خرمای حاجیآباد نشان دادند. در مقایسه بین دو رقم، رقم پیارم در صفات وزن میوه(g 3/28)، درصدرطوبت، میزان پروتئین(% 7) و فلاونوئید (mg CEQ/gFW 2/22) نسبت به رقم زاهدی برتری داشت. در حالیکه، رقم زاهدی دارای کربوهیدرات (% 85) بالاتری بود. بنابراین در تعیین ارزش غذایی و ترکیبات مختلف میوه خرما علاوه بر رقم، مکان و شرایط آب و هوایی منطقه نقش موثری خواهند داشت.
پرنیان پزشکی؛ عبدالمجید مسکوکی؛ محمد الهی؛ سید علی مرتضوی
چکیده
مخمر نانوایی یکی از محصولاتی است که جهت بهبود کیفیت نان بهکار میرود و یکی از مناسبترین منابع برای تولید مخمر نانوایی، ملاس است. امروزه با توجه به گسترش صنایع تخمیری و محدودیت منابع قندی مناسب، امکان استفاده از دیگر منابع کربوهیدراتی و ضایعات کشاورزی یا صنایع تبدیلی وابسته موردتوجه قرار گرفته است. در این تحقیق، بررسی امکان تولید ...
بیشتر
مخمر نانوایی یکی از محصولاتی است که جهت بهبود کیفیت نان بهکار میرود و یکی از مناسبترین منابع برای تولید مخمر نانوایی، ملاس است. امروزه با توجه به گسترش صنایع تخمیری و محدودیت منابع قندی مناسب، امکان استفاده از دیگر منابع کربوهیدراتی و ضایعات کشاورزی یا صنایع تبدیلی وابسته موردتوجه قرار گرفته است. در این تحقیق، بررسی امکان تولید مخمر نانوایی را در سه محیط قندی خرما، کشمش و آبپنیر هیدرولیزشده توسط آنزیم بتاگالاکتوزیداز و همچنین ملاس بهعنوان کنترل موردمطالعه قرار گرفت . میزان بیومس تولیدی، قند مصرفی، میزان فعالیت مخمر براساس درصد افزایش حجم خمیر و پارامترهای سینتیکی رشد مخمر در تمام محیط های کشت اندازهگیری شد. در این تحقیق تمام تیمارها با میزان قند کل 7% مورداستفاده قرار گرفت. جهت غنیسازی محیطهای کشت از عصاره مخمر و پپتون بهترتیب بهمقدار 5/3 و 7% استفاده شد. فرآیند تخمیر در طی 12 ساعت در دمای 30 درجه سانتیگراد با مقدار دور 150 در دقیقه انجام گرفت. میزان هوادهی برابر 2 V.V.M بود. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین میزان تولید بیومس با مقادیر 33/93 و 53/81 گرم در لیتر بهترتیب مربوط به محیط های خرما و آبپنیر بود و این در حالیست که مقدار قند مصرفی جز در آبپنیر که در سطح کمتری قرار داشت در دیگر محیط ها دارای تفاوت معناداری در سطح 5% نبودند. بالاترین میزان ضریب بازدهی محصول نیز با مقدار 35/0 در محیط حاوی خرما مشاهده شد درحالیکه مخمر رشدیافته در آبپنیر با میزان 32/0 کمترین ضریب بازدهی را بهخود اختصاص داد. همچنین مخمر کشتیافته در کشمش با افزایش حجم خمیر بهمیزان 1/96% حجم اولیه بیشترین فعالیت را ازنظر تولید گاز CO2 بهخود اختصاص داد.