سمیه نیک نیا؛ سید محمد علی رضوی؛ مهدی وریدی
چکیده
میوه ویتانیا کوآگولانس یک منبع پروتئاز گیاهی جدید برای استفاده در صنایع غذایی بهعنوان جایگزین آنزیمهای تجاری است. بنابراین مطالعه کاربردهای متفاوت این پروتئاز گیاهی در دسترس ضروری است. هدف این مطالعه تولید هیدرولیزات کازئینات سدیم بر اساس خصوصیات کفکنندگی، حلالیت و درجه هیدرولیز بهینه، از طریق ترکیب عوامل هیدرولیز مانند زمان، ...
بیشتر
میوه ویتانیا کوآگولانس یک منبع پروتئاز گیاهی جدید برای استفاده در صنایع غذایی بهعنوان جایگزین آنزیمهای تجاری است. بنابراین مطالعه کاربردهای متفاوت این پروتئاز گیاهی در دسترس ضروری است. هدف این مطالعه تولید هیدرولیزات کازئینات سدیم بر اساس خصوصیات کفکنندگی، حلالیت و درجه هیدرولیز بهینه، از طریق ترکیب عوامل هیدرولیز مانند زمان، درجه حرارت و میزان آنزیم است. یک طرح مرکب مرکزی برای آزمونها و یک چند جملهای درجه دو برای مدلسازی اثرات زمان، درجه حرارت و آنزیم بر روی خصوصیات عملکردی استفاده شد. نتایج نشان داد که افزایش زمان هیدرولیز و میزان آنزیم سبب افزایش پاسخها شد. مدل درجه دو ایجاد شده نشان داد که شرایط بهینه برای ماکزیمم پاسخها غلظت آنزیم 75/1، درجه حرارت 43/55 درجه سانتیگراد و زمان هیدرولیز 490 دقیقه بود. خصوصیات عملکردی هیدرولیزات کازئینات سدیم بهوسیله روش سطح پاسخ بهینهیابی شد و نتایج نشان داد که هیدرولیز کنترل شده برای افزایش خصوصیات عملکردی کازئینات سدیم مطلوب است
هاشم رضوی سطوتی؛ سید علی مرتضوی؛ منیرالسادات شاکری؛ شهرام بیرقی طوسی؛ الهام اسدالهی
چکیده
در این تحقیق اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در فیلم کازئینات سدیم بر چهار گونه باکتری بیماریزا شامل استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیا کلی و سالمونلا انتریتیدیس مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در فیلم کازئینات سدیم، از روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. از فیلمهای تولید شده با غلظتهای ...
بیشتر
در این تحقیق اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در فیلم کازئینات سدیم بر چهار گونه باکتری بیماریزا شامل استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیا کلی و سالمونلا انتریتیدیس مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در فیلم کازئینات سدیم، از روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. از فیلمهای تولید شده با غلظتهای 1، 2، 3 و 4 درصد از اسانس آویشن شیرازی، دیسکهایی به قطر 9 میلیمتر تهیه و در شرایط استریل روی محیط BHI آگار از قبل کشت داده شده، قرار گرفتند. قطر هالههای تشکیل شده بهعنوان شاخص میزان فعالیت ضدمیکروبی فیلمها در نظر گرفته شد. محاسبات آماری با استفاده از نرمافزار SigmaSTAT انجام و مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون LSD صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که دیسکهای حاوی اسانس روغنی آویشن شیرازی در هر چهار غلظت باعث مهار رشد باکتریهای اشرشیا کلی، سالمونلا انتریتیدیس و باسیلوس سرئوس گردیدند. از آنجا که بین غلظتهای 3 درصد و 4 درصد برای هر سه باکتری مذکور اختلاف معنیداری (05/0< p) وجود نداشت، مناسبترین و بهصرفهترین غلظت که بیشترین اثر بازدارندگی دارد غلظت 3 درصد میباشد. تنها فیلم حاوی یک درصد اسانس آویشن شیرازی روی استافیلوکوکوس اورئوس هیچ هالهای تشکیل نداد یا به عبارتی هیچگونه اثر بازدارندگی در این غلظت نداشت. اما غلظت های 2، 3 و 4 درصد با اختلاف معنیدار (05/0> p) هاله تشکیل دادند. نتایج حاصل نشان میدهد که اسانس آویشن شیرازی میتواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در ترکیب فیلم خوراکی جهت بستهبندی مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.