الهام آذرپژوه؛ پروین شرایعی؛ فرزاد غیبی
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی سینتیک نفوذ ترکیبات عملگرای فنولی موجود در پسماند انگور (آرگول) در ژل آلوئهورا انجام شد. برشهای استوانهایی ژل آلوئهورا در محلول اسمزی با غلظتهای مختلف ساکارز (40، 50 و60 درصد) و آرگول (10، 20 و30 درصد) در دمای ثابت 50 درجه سلسیوس به مدت 30، 60، 90 و 120 دقیقه غوطهور شدند. نسبت میوه به محلول اسمزی 1 به 4 (وزنی/ حجمی)در ...
بیشتر
این پژوهش با هدف بررسی سینتیک نفوذ ترکیبات عملگرای فنولی موجود در پسماند انگور (آرگول) در ژل آلوئهورا انجام شد. برشهای استوانهایی ژل آلوئهورا در محلول اسمزی با غلظتهای مختلف ساکارز (40، 50 و60 درصد) و آرگول (10، 20 و30 درصد) در دمای ثابت 50 درجه سلسیوس به مدت 30، 60، 90 و 120 دقیقه غوطهور شدند. نسبت میوه به محلول اسمزی 1 به 4 (وزنی/ حجمی)در نظر گرفته شد. سینتیک انتقال جرم و پیشبینی مقادیر تعادلی از دست دادن آب و جذب مواد جامد با استفاده از مدل دو پارامتری آزوارا تعیین گردیدند. ضرایب نفوذ موثر از دست دادن رطوبت و جذب مواد با استفاده از مدل اصلاح شده قانون دوم فیک پیشبینی گردید. بررسیها نشان دادند که مقادیر از دستدادن آب و جذب مواد جامد بهصورت غیرخطی در برابر مدت زمان غوطهوری افزایش یافت و میزان جذب مواد جامد در ابتدای فرآیند سریع و در ادامه کندتر شد. مدل آزوارا با قابلیت پیشبینی مطلوب نقاط تعادلی، مدلی مناسب برای برازش دادههای تجربی بود. ضرایب نفوذ موثر با افزایش غلظت ساکارز و ترکیبات فنولی بهترتیب از 40 به 50 درصد و از 10 تا 20 درصد، برای هر دو پارامتر از دست دادن آب و جذب مواد جامد افزایش یافتند. ضریب نفوذ موثر مواد جامد بین 9-10×61/0 تا 9-10×23/4 متر مربع بر ثانیه و ضریب نفوذ آب بین 9-10×13/2 تا 9-10×77/2 مترمربع بر ثانیه متغیر بود.
آیسان فلکی؛ نارملا آصفی
چکیده
در این مطالعه تاثیر محلول متابی سولفیت سدیم و پیش تیمارهای اسمزی مختلف (شکر 40درصد ، نمک 15 درصد و ترکیب شکر- نمک با20درصد- 20درصد) بر میزان از دست دادن آب و جذب مواد جامد محلول قبل از خشک شدن تحت خلاء و میزان سرعت خشک شدن، اسید اسکوربیک، EC50، چروکیدگی و ویژگیهای حسی تعیین شد. طبق نتایج، غوطهوری در محلول متابی سولفیت سدیم در) سطح احتمال ...
بیشتر
در این مطالعه تاثیر محلول متابی سولفیت سدیم و پیش تیمارهای اسمزی مختلف (شکر 40درصد ، نمک 15 درصد و ترکیب شکر- نمک با20درصد- 20درصد) بر میزان از دست دادن آب و جذب مواد جامد محلول قبل از خشک شدن تحت خلاء و میزان سرعت خشک شدن، اسید اسکوربیک، EC50، چروکیدگی و ویژگیهای حسی تعیین شد. طبق نتایج، غوطهوری در محلول متابی سولفیت سدیم در) سطح احتمال 1%) خاصیت آنتیاکسیدانی را افزایش و زمان خشک شدن و میزان اسید اسکوربیک نمونهها را کاهش داد. همچنین محلول اسمزی ترکیبی)شکر 20 درصد -نمک 20 درصد( نقش عمدهای در کاهش رطوبت وافزایش درصد جذب مواد جامد محلول طی اسمز داشت. همچنین استفاده از محلول اسمزی شکر 40 درصد توانست مواد مغذی میوه را حفظ کرده و باعث افزایش کیفیت تغذیهای محصول نهایی گردد.
شهره نیکخواه؛ ناصر صداقت
چکیده
در تحقیق حاضر تأثیر انواع روشهای بستهبندی و دمای نگهداری برخصوصیات کمی و کیفی برگهء خربزه موردمطالعه قرار گرفت. از ارقام تاشکندی و خاتونی میوه خربزه، محلول اسمزی صفر و 10 درصد ساکارز و خشککن کابینتی برای تهیه برگه استفاده شد. برگههای تولیدی با دو روش تحت اتمسفر تغییریافته (با فیلم دولایه PE-PA با ضخامت 85 میکرون، دو ترکیب گازی: 70 ...
بیشتر
در تحقیق حاضر تأثیر انواع روشهای بستهبندی و دمای نگهداری برخصوصیات کمی و کیفی برگهء خربزه موردمطالعه قرار گرفت. از ارقام تاشکندی و خاتونی میوه خربزه، محلول اسمزی صفر و 10 درصد ساکارز و خشککن کابینتی برای تهیه برگه استفاده شد. برگههای تولیدی با دو روش تحت اتمسفر تغییریافته (با فیلم دولایه PE-PA با ضخامت 85 میکرون، دو ترکیب گازی: 70 درصد دی اکسیدکربن، 30 درصد نیترژن (اتمسفر1) و 60 درصد دی اکسیدکربن، 40 درصد نیترژن (اتمسفر2)) و بدون تغییر در اتمسفر (با دو فیلم پلیاتیلن و پلیاستایرن) بستهبندی و در 2 دمای °c 25 و °c 4 نگهداری شدند. پس از 6 ماه، ماکزیمم نیروی وارده بر بافت در نمونه تیمار شاهد نگهداریشده در °c 25 و درنمونه تیمار اسمزی 10 درصد نگهداریشده در °c 4، بهترتیب حداکثر و حداقل بودند. برگهء پیشتیمارشده با محلول اسمزی 10 درصد و بستهبندیشده در اتمسفر 1 دارای حداقل میزان فعالیت آب بود. برگه نگهداریشده در دمای °c 4 دارای میزان روشنی (L*) و زردی (b*) بیشتر بود. برگه تولیدشده از رقم خاتونی دارای میزان قرمزی (a*) بیشتر بود. برگه پیشتیمارشده با محلول 10 درصد و بستهبندیشده با اتمسفر 2 دارای حداقل میزان قرمزی (a*) بود. برگه پیشتیمارشده با محلول 10 درصد اسمزی، بستهبندیشده در اتمسفر 2 و نگهداریشده در °c 4 دارای حداقل میزان اکسیژن و حداکثر میزان دی اکسید کربن در بسته بود.
الهه اشراقی؛ مهدی کاشانی نژاد؛ یحیی مقصودلو؛ شهرام بیرقی طوسی؛ مهران اعلمی
چکیده
هدف از این پژوهش استفاده از پیشتیمار ترکیبی اسمز و فراصوت، و بررسی زمان خشکشدن و قابلیت جذب آب مجدد، نمونههای خشکشده کیوی (رقم هایوارد) است. آبگیری از نمونههای کیوی در سه سطح زمانی 10، 20 و 30 دقیقه در دمای محیط در داخل محلولهای اسمزی ساکارز BX °30، 50 و 70 در حمام فراصوت، انجام گرفت. نتایج حاصل از زمان خشکشدن نشان دادند که با کاهش ...
بیشتر
هدف از این پژوهش استفاده از پیشتیمار ترکیبی اسمز و فراصوت، و بررسی زمان خشکشدن و قابلیت جذب آب مجدد، نمونههای خشکشده کیوی (رقم هایوارد) است. آبگیری از نمونههای کیوی در سه سطح زمانی 10، 20 و 30 دقیقه در دمای محیط در داخل محلولهای اسمزی ساکارز BX °30، 50 و 70 در حمام فراصوت، انجام گرفت. نتایج حاصل از زمان خشکشدن نشان دادند که با کاهش ضخامت نمونههای کیوی از 8 به 6 میلیمتر، افزایش غلظت محلول اسمزی و زمان فراصوت، زمان رسیدن بهمیزان رطوبت 20%، برای هر تیمار کاهش یافت. بررسیها نشان دادند که کمترین زمان لازم برای رسیدن بهمیزان رطوبت 20% در نمونههای کیوی 6 و 8 میلیمتری، مربوط به نمونههای پیشتیمارشده با محلول اسمزی BX °70 و زمان 30 دقیقه فراصوت، بهترتیب با زمان 263 و 313 دقیقه است. همچنین نتایج حاصل از جذب آب مجدد در نمونههای پیشتیمارشده ترکیبی نشان دادند که با افزایش غلظت محلول اسمزی، زمان موجدهی با فراصوت و افزایش ضخامت نمونههای کیوی از 6 به 8 میلیمتر، قابلیت جذب آب مجدد نسبت به نمونه شاهد کاهش یافته است. نتایج ارزیابی حسی در مورد پذیرش کلی کیوی خشکشده نشان داد که استفاده از پیشتیمار ترکیبی از مقبولیت بیشتری نسبت به نمونه شاهد برخوردار بوده است.