نادر چراغی؛ ابراهیم علیزاده دوغیکلایی؛ محسن شهریاری مقدم
چکیده
استافیلوکوکوس اورئوس عامل بیماریزای مهمی در بروز مسمومیتهای غذایی میباشد. هدف این پژوهش بررسی اثر نایسین، سدیم استات و دما بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس (PTCC 1189) در فیله کپور علفخوار با استفاده از طرح آزمایش تاگوچی با آرایه L4 (23) میباشد. فیلهها پس از تلقیح با باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (CFU/g 103) و افزودن نایسین (IU/g 750 و ...
بیشتر
استافیلوکوکوس اورئوس عامل بیماریزای مهمی در بروز مسمومیتهای غذایی میباشد. هدف این پژوهش بررسی اثر نایسین، سدیم استات و دما بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس (PTCC 1189) در فیله کپور علفخوار با استفاده از طرح آزمایش تاگوچی با آرایه L4 (23) میباشد. فیلهها پس از تلقیح با باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (CFU/g 103) و افزودن نایسین (IU/g 750 و 1000 ) و استات سدیم (1 و 2%) در دماهای (4 و 8 درجه سانتیگراد) نگهداری شدند. پارامتر های شیمیایی (پراکسید (PV)، تیوبار بیتوریک اسید (TBA) و مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)) و تعداد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در روزهای صفر، 3، 6 و 9 اندازهگیری شدند. کمترین و بیشترین میزان PV،TBA و TVB-N بهترتیب در تیمار 2 (استات سدیم 2%، نایسین IU/g 750، دما 4 درجه سانتیگراد) و تیمار 4 (استات سدیم 1%، نایسین IU/g 750، دما 8 درجه سانتیگراد) در انتهای دوره نگهداری مشاهده گردید. نتایج شمارش باکتری استافیلوکوکوس اورئوس نشان داد که رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در تیمار 4 نسبت به سایر تیمار ها بیشتر بود. نتایج این تحقیق نشان داد که تیمار حاوی نایسین (IU/g 750)، استات سدیم (2%) و دما ( 4 درجه سانتیگراد) کارآمدی بیشتری در نگهداری فیله کپور علفخوار داشته در حالی که مدلسازی تاگوچی نایسین (IU/g 1000)، استات سدیم (2%) و دما ( 4 درجه سانتیگراد) را بهعنوان شرایط بهینه نگهداری پیشنهاد میکند.
نعیمه کاظمی طاسکوه؛ محمد جواد وریدی؛ محمدحسین حدادخداپرست؛ فریده طباطبایی یزدی
چکیده
در این پژوهش، تأثیر استفاده از آب ازندار بر کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمها و همچنین بر باکتریهای پاتوژن و شاخص آلودگی لاشه مرغ (Staphylococcus aureus) و (Escherichia coli) در مرحله سردکن آبی (چیلر) کشتارگاه مرغ، موردبررسی قرار گرفت. برای این منظور نمونهها بهمدت 5، 10 و 15 دقیقه تحتتأثیر آب ازندار با غلظتهای (2/0، 5/0 و 1) پیپیام ازن که دارای ...
بیشتر
در این پژوهش، تأثیر استفاده از آب ازندار بر کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمها و همچنین بر باکتریهای پاتوژن و شاخص آلودگی لاشه مرغ (Staphylococcus aureus) و (Escherichia coli) در مرحله سردکن آبی (چیلر) کشتارگاه مرغ، موردبررسی قرار گرفت. برای این منظور نمونهها بهمدت 5، 10 و 15 دقیقه تحتتأثیر آب ازندار با غلظتهای (2/0، 5/0 و 1) پیپیام ازن که دارای دمای دمای مشابه چیلر کشتارگاه (4-0 درجه سانتیگراد) بود، قرار گرفتند و بلافاصله ازلحاظ آزمایشهای میکروبیولوژیکی موردبررسی قرار گرفتند. نتایج بیانگر آن است که استفاده از آب ازندار موجب کاهش 7/1 سیکل لگاریتمی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، 3/2 سیکل لگاریتمی باکتری اشریشیا کلی و 16/1 سیکل لگاریتمی جمعیت کل میکروبی لاشه شد. همچنین مشخص شد که تأثیر ازن بر باکتری اشریشیا کلی، بهعنوان شاخص باکتریهای گرم منفی بیماریزا و آلودهکننده لاشه بیشتر از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، بهعنوان یک باکتری شاخص آلودهکننده و بیماریزای گرم مثبت بود، بهطوریکه سبب کاهش 7/1 سیکل لگاریتمی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس شد، اما کاهش باکتری اشریشیا کلی، 3/2 سیکل لگاریتمی بود و در تمامی سطوح، اختلاف معنیداری در p<0.05 بین نمونه شاهد و نمونههای تحت تیمار ازن، ازنظر کاهش سطح آلودگی وجود داشت.