اثر اولتراسوند حمام و پروب در ترکیب با محلول‌های آب‌نمک و آب‌نمک-پلی‌فسفات بر خواص کیفی و بافتی گوشت گاو

محمدحسین نایلی؛ رضا اسماعیل زاده کناری

دوره 13، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1396، ، صفحه 117-130

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1396i13.63782

چکیده
  تکنیک‌های مختلف مکانیکی، آنزیمی و شیمیایی برای بهبود کیفیت گوشت استفاده می‌شود. چنین تکنیک‌هایی معایبی مانند زمان­‌بر بودن و آسیب رساندن به شاخص‌های کیفی گوشت دارند. اولتراسوند به‌عنوان یک روش مؤثر برای اصلاح خواص تکنولوژیکی و ترد کردن گوشت استفاده می‌شود. نمونه‌های گوشت (از قسمت قلوه­گاه) درون محلول نمکی یا مخلوطی از محلول ...  بیشتر

بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های پوست و پالپ انجیر در پایداری اکسایشی روغن کانولا به‌عنوان جایگزین آنتی‌اکسیدان سنتزی

الهه مقصودلو؛ رضا اسماعیل زاده کناری؛ زینب رفتنی امیری

دوره 13، شماره 4 ، مهر و آبان 1396، ، صفحه 503-516

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.51210

چکیده
  نگرانی از ایمنی آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی به تحقیقات گسترده‌ای درباره گیاهان که منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی هستند منجر شد. میوه انجیر حاوی مقادیر زیادی ترکیبات فنولی، فلاوونوئیدی و آنتوسیانین‌ها است که مهمترین آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی می‌باشند. در پژوهش حاضر، فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های پوست و پالپ دو واریته انجیر ...  بیشتر

اثر حلال‌های مختلف و امواج فراصوت بر خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره میوه زغال اخته

فروغ گیلانی؛ زینب رفتنی امیری؛ رضا اسماعیل زاده کناری

دوره 13، شماره 4 ، مهر و آبان 1396، ، صفحه 517-527

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.53710

چکیده
  میوه زغال اخته به دلیل داشتن ترکیبات ارزشمند فراوانی مانند ترکیبات فنولی، منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است و می‌تواند به‌عنوان گیاه دارویی در درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد. در این مطالعه، تاثیر روش‌های استخراج (غرقابی و اولتراسوند) و حلال (اتانول100%، آب- اتانول به نسبت 50:50 حجمی-حجمی و آب) بر میزان ترکیبات ...  بیشتر

مقایسه تاثیر زمان و روش‌ استخراج بر مقدار ترکیبات فنلی و خواص آنتی‌اکسیدانی پوست سبز گردوی مناطق مختلف شمال ایران

محمد دولت‌آبادی؛ زینب رفتنی امیری؛ رضا اسماعیل زاده کناری

دوره 13، شماره 2 ، خرداد و تیر 1396، ، صفحه 273-281

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.46320

چکیده
  در این پژوهش، تاثیر سه منطقه شاهرود، بندر گز و هزار جریب از شمال ایران و سه روش استخراج غرقابی، ماکروویو و اولتراسوند در چهار زمان مختلف استخراج بر میزان ترکیبات فنولی استخراجی و خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره پوست سبز گردو با آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت.برای تعیین معنی‌داربودن تاثیر هر یک از فاکتورها ...  بیشتر

اثر روش‌های استخراج بر ترکیبات فنولی استخراج‌شده از پوست و پالپ انجیر

الهه مقصودلو؛ رضا اسماعیل زاده کناری؛ زینب رفتنی امیری

دوره 11، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1394، ، صفحه 758-769

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i6.51760

چکیده
  اخیرا استخراج آب زیربحرانی (SWE) به‌عنوان یک تکنولوژی سبز برای استخراج ترکیبات زیست‌فعال گیاهان شناخته شده است. در این مطالعه، استخراج آب زیربحرانی، استخراج به‌کمک اولتراسوند (UAE) و استخراج حلالی همزنی (SSE) جهت استخراج ترکیبات فنولی پوست و پالپ انجیر مقایسه شدند. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌­ها با آزمون‌­های مهار رادیکال DPPH، ...  بیشتر

بررسی تغییرات محتوای رطوبت و جذب روغن به‌همراه مدل‌سازی آن‌ها در قطعات سیب‌زمینی

فاطمه روشنی؛ سارا موحد؛ حسین احمدی چناربن

دوره 11، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 597-607

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v0i0.31061

چکیده
   در تحقیق حاضر تأثیر پیش‎تیمارهای اولتراسوند و خشک‌کردن، بر محتوای رطوبت و میزان جذب روغن قطعات سیب‎زمینی رقم ساتینا، طی فرآیند سرخ‌کردن عمیق موردبررسی قرار گرفت. پیش‌تیمار اولتراسوند در دو فرکانس 20 و 40 کیلوهرتز، به‌مدت 15 دقیقه و پیش‌تیمار خشک‌کردن در دمای 60 درجه سلسیوس و به‌مدت 15 دقیقه انجام شد. پس از آن قطعات سیب‌زمینی ...  بیشتر

مدل‌سازی جذب روغن قطعات سیب‌زمینی پیش‌تیمارشده با اولتراسوند، مایکروویو و آبگیری اسمزی طی فرآیند سرخ‎کردن عمیق

مهدی برمور؛ جلال دهقان نیا؛ بابک قنبرزاده

دوره 10، شماره 4 ، دی 1393، ، صفحه 349-362

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v10i4.43731

چکیده
  این تحقیق، با هدف بررسی اثر شرایط فرآیند و پیش‎تیمارهای اولتراسوند، مایکروویو و آبگیری اسمزی با محلول نمک بر انتقال جرم و جذب روغن قطعات سیب‌زمینی طی فرآیند سرخ کردن انجام گرفت. در این پژوهش، پیش‌تیمار اولتراسوند تحت فرکانس 40 کیلوهرتز در دو زمان 10 و 30 دقیقه و پیش‌تیمار مایکروویو با توان 5 وات بر گرم به‌مدت 5 دقیقه و همچنین پیش‌تیمار ...  بیشتر