با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
پوست گیری کیوی با فناوری حرارتی مادون قرمز: تأثیر پارامترهای عملیاتی بر عملکرد پوست گیری

زهرا محمدی؛ مهدی کاشانی نژاد؛ امان محمد ضیایی فر؛ محمد قربانی

دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، ، صفحه 629-644

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v14i4.64826

چکیده
  استفاده از مواد شیمیایی و حجم بالای آب مصرفی در پوست‌گیری کیوی به روش متداول قلیایی، مشکلات زیست محیطی را به‌دنبال دارد. پرتودهی مادون‌قرمز به علت گرمایش سطحی سریع، به‌عنوان روش نوین پوست‌گیری مورد توجه قرار گرفته که در این تحقیق کاربرد آن در پوست‌گیری کیوی بررسی گردید. ابتدا دستگاه پوست‌گیر خشک مادون‌قرمز در مقیاس آزمایشگاهی ...  بیشتر

پیش‌بینی محتوی رطوبت میوه کیوی در خشک‌کن خلاء با استفاده از روش شبکه عصبی مصنوعی

حسین مجیدزاده؛ باقر عمادی؛ عبدلعلی فرزاد

دوره 11، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1394، ، صفحه 107-117

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v11i1.45437

چکیده
  در این تحقیق محتوی رطوبت میوه کیوی خشک‌شده در خشک کن خلاء با استفاده از روش شبکه عصبی مصنوعی پیش‎بینی گردید. دمای خشک شدن (50 ،60 و 70 درجه سانتی‌گراد)، فشار خلاء (500، 550 و 600 میلی‌متر جیوه)، ضخامت قطعه‌های کیوی (3، 5 و 7 میلی‌متر) و مدت زمان خشک شدن به‌عنوان پارامترهای مستقل ورودی و محتوی رطوبت کیوی به‌عنوان متغیر وابسته خروجی تعریف شدند. ...  بیشتر