دوره 19 (1402)
دوره 18 (1401)
دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)
کلیدواژهها = آنتیاکسیدان
تعداد مقالات: 18
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ماست فراسودمند حاوی پودر کارلا
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 بهمن 1401
چکیده
ماست یکی از پرمصرف ترین فرآورده تخمیری شیر بوده که مانند هر محصول لبنی دیگر، در معرض فساد و افت کیفیت قرار دارد. تلاش برای بهبود فرآیند تولید و بالابردن کیفیت این محصول، امری ضروری میباشد. همچنین پیدا ... بیشتراثر پوشش خوراکی صمغ فارسی غنیشده با روغن دانه انار بر کیفیت لیموترش مکزیکن لایم (Citrus aurantifolia)
دوره 19، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1402، ، صفحه 79-94
چکیده
استفاده از پوششها به عنوان راهکاری موثر برای بهبود عمر میوه و کیفیت آنها مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق، افزایش عمر ماندگاری میوههای لیمو ترش مکزیکن لایم Citrus aurantifolia cv. Mexican lime)) با پوشش صمغ فارسی ... بیشترتعیین ویژگیهای شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره برگ زیتون بر باکتریهای بیماریزا در شرایط برونتنی
دوره 18، شماره 5 ، آذر و دی 1401، ، صفحه 603-614
چکیده
این مطالعه پژوهشی با هدف استخراج عصاره اتانولی برگ زیتون (Olea europaea) و بررسی ویژگیهای آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی آن صورت گرفت. عصاره اتانولی برگ زیتون با کمک روش خیساندن تهیه شد و محتوای فنول و فلاونوئید ... بیشتربررسی خصوصیات همافزایی و همستیزی عصاره جلبک اسپیرولینا و گیاه گازرخ در روغن زیتون بکر
دوره 18، شماره 2 ، خرداد و تیر 1401، ، صفحه 343-365
چکیده
اکسیداسیون چربیها باعث تغییر در صفات کیفی روغنهای گیاهی از جمله روغن زیتون بکر میشوند. آنتیاکسیدانهای مصنوعی برای حفظ روغن استفاده شدهاند. با اینحال، علاقه به جایگزینی آنها با مواد طبیعی ... بیشترتاثیر عصاره آبی چای سفید بر مقاومت حرارتی روغن کنجد تولید شده با استفاده از پرس سرد
دوره 18، شماره 2 ، خرداد و تیر 1401، ، صفحه 367-382
چکیده
چای سفید در بین انواع چای، بهعنوان یک ترکیب جدید، حاوی دامنه وسیعی از ترکیبات فنلی، آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی است. در این مطالعه ابتدا عصاره آبی چای سفید استخراج شد و روغن کنجد با استفاده از پرس سرد ... بیشتربررسی تاثیر افزودن هسته خرمای برشته شده بر خصوصیات فیزیکی شیمیایی و حسی قهوه حاصل از دانه عربیکا (Coffea Arabica)
دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، ، صفحه 96-112
چکیده
هسته خرما یکی از مهمترین ضایعات صنایع فرآوری خرما است که حاوی مقادیر قابل توجهی کربوهیدارت، لیپید، پروتئین، ترکیبات پلیفنولی و مواد معدنی است. برشته کردن هسته و تولید قهوه هسته خرما یکی از سادهترین ... بیشتربهبود ویژگیهای آنتیاکسیدانی و امولسیفایری پروتئینهای هیدرولیزشده نخود کاجان (Cajanus cajan) توسط گلیکوزیلاسیون با واکنش میلارد
دوره 17، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1400، ، صفحه 137-152
چکیده
هدف این مطالعه استفاده از واکنش میلارد بهعنوان ابزاری برای گلیکوزیلاسیون پروتئینهای هیدرولیزشده حاصل از نخود کاجان (Cajanus cajan) و ارزیابی این اصلاح شیمیایی بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی و امولسیفایری ... بیشتربررسی اثر آنتیاکسیدانی عصاره گیاه چویل (Ferulago angulata) بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی چیپس سیبزمینی و روغن حاصل از آن طی زمان ماندگاری
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 659-672
چکیده
امروزه برای کاهش اکسیداسیون روغنها و مواد غذایی چرب و جلوگیری از کاهش ارزش تغذیهای و خصوصیات حسی روغنهای خوراکی از آنتیاکسیدانهای سنتزی استفاده میشود. با توجه به عوارض نامطلوبی که مصرف آنتیاکسیدانهای ... بیشتربررسی آثار تغییرات دمایی بر پارامترهای سینتیکی-اکسایشی تریآسیلگلیسرولهای زیتون، کانولا و کنجد در حضور آنتیاکسیدان سزامول
دوره 17، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1400، ، صفحه 121-132
چکیده
در این پژوهش شاخصهای سینتیکی-اکسایشی تریآسیلگلیسرولهای زیتون، کنجد و کانولا در حضور سطوح غلظتی 01/0 تا 16/0 درصد سزامول و دماهای 60، 80 و 100 درجه سانتیگراد موردبررسی قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بود ... بیشتراصلاح شیمیایی کیتوزان از طریق واکنش گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی بهمنظور بهبود خواص ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی آن
دوره 16، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1399، ، صفحه 117-129
چکیده
واکنش گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی (مایلارد) بهطور گستردهای جهت بهبود ویژگیهای بیولوژیکی و عملکردی پروتئینها و پلیساکاریدها استفاده شده است. در این پژوهش، پریبیوتیک اینولین و قندهای پیشساز ... بیشتربهینهسازی ویژگیهای آنتیاکسیدانی و تغذیهای پروتئین نخود کاجان (Cajanus cajan) طی هیدرولیز با آنزیم پپسین به کمک روش سطح پاسخ
دوره 15، شماره 5 ، آذر و دی 1398، ، صفحه 583-596
چکیده
در این پژوهش، از روش سطح پاسخ برای بهینهسازی و مدلسازی شرایط هیدرولیز پروتئینهای نخود کاجان (Cajanus cajan) (لپه) توسط پپسین و تولید پروتئینهای هیدرولیز شده با ویژگیهای آنتیاکسیدانی و تغذیهای استفاده ... بیشترارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ترکیبات زیست فعال میوه خرما (Phoenix dactylifera) دو رقم «پیارم» و «زاهدی»
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، ، صفحه 177-186
چکیده
خرما بهعنوان یک محصول عمده کشاورزی ایران دارای ارزش غذایی بالایی میباشد. در این پژوهش، برخی خصوصیات فیزیکی و ترکیبات شیمیایی دو رقم خرمای پیارم و زاهدی پرورش یافته در دو منطقه حاجیآباد و جهرم مورد ... بیشترجداسازی و شناسایی ترکیبات دارای خواص آنتیاکسیدانی زیره سبز (Cuminum cyminum)
دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، ، صفحه 742-749
چکیده
مواد طبیعی ترکیبات پیچیدهای هستند که استخراج سریع مواد فعال آنتیاکسیدانی از اهمیت خاصی برخوردار است. برای جداسازی چهار جزء (F1، F2، F3 و F4) موجود در عصاره متانولی زیره سبز از حلالهایی با قطبیت متفاوت ... بیشترفعالیت آنتیاکسیدانی اسیدهای وانیلیک و سیرینجیک در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن
دوره 12، شماره 5 ، آذر و دی 1395، ، صفحه 588-595
چکیده
پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا در حضور دو مشتق اسید فنلی (وانیلیک و سیرینجیک) مورد بررسی قرارگرفت. آلفا- توکوفرول بهعنوان شاهد مثبت در نظرگرفته شد. دو خصوصیت مهارکنندگی رادیکال آزاد دیپیپیاچ و ... بیشترارزیابی میزان ترکیبات فنلی سیب استان آذربایجان غربی و فعالیت آنتیاکسیدانی آن در جلوگیری از اکسیداسیون روغن کره محلی
دوره 11، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 572-583
چکیده
آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که با جلوگیری از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد، مانع بروز بسیاری از بیماریها میشوند. بهدلیل اثرات سوء تغذیهای آنتیاکسیدانهای سنتزی، مصرف آنتیاکسیدانهای ... بیشترارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس استخراجشده از گیاه باریجه (Ferula gummosa Boiss) در روغن مخصوص سرخکردنی
دوره 11، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 631-642
چکیده
ترکیبات گیاهان معطر بهدلیل فعالیت آنتیرادیکالی بهعنوان آنتیاکسیدان طبیعی در فرآوردههای غذایی و بیولوژیکی مصرف میشوند. هدف از این مطالعه استخراج و شناسایی ترکیبات اسانس باریجه، ارزیابی فعالیت ... بیشتربررسی تأثیر آنتیاکسیدان 4 هگزیل رزورسینول روی ملانوزیز در میگوی پرورشی (Litopenaeus vannamei) در انجماد
دوره 11، شماره 2 ، خرداد و تیر 1394، ، صفحه 200-210
چکیده
این پروژه با هدف بررسی امکان استفاده از 4 هگزیل رزورسینول برای جلوگیری از ایجاد لکه سیاه در میگوی پرورشی انجام شد. برای اجرای این پروژه دو تیمار شامل میگوی غوطهورشده در غلظت 15/0% 4 هگزیل رزورسینول بهمدت ... بیشترتأثیر بستههای نانوکامپوزیت بر خواص کیفی و ماندگاری میوه آلو رقم سانتارزا
دوره 11، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1394، ، صفحه 88-99