محسن زندی
چکیده
کمبود ویتامین اخیراً در برخی از کشورها به سبب رژیم غذایی نامتعادل یا ناقص وجود دارد، از اینرو غنیسازی مواد غذایی با ویتامین ضروری میباشد. محافظت ویتامین در میکروژل سبب افزایش پایداری و زیست فراهمی عوامل فعال در برابر شرایط سیستم گوارش میگردد. هدف تحقیق اخیر تعیین، مقایسه و توسعه سیستم تحویل ایدهآل بهمنظور محافظت ویتامین ...
بیشتر
کمبود ویتامین اخیراً در برخی از کشورها به سبب رژیم غذایی نامتعادل یا ناقص وجود دارد، از اینرو غنیسازی مواد غذایی با ویتامین ضروری میباشد. محافظت ویتامین در میکروژل سبب افزایش پایداری و زیست فراهمی عوامل فعال در برابر شرایط سیستم گوارش میگردد. هدف تحقیق اخیر تعیین، مقایسه و توسعه سیستم تحویل ایدهآل بهمنظور محافظت ویتامین در برابر شرایط گوارش میباشد. برای این منظور، میکروژل آلژینات- پروتئین آب پنیر حاوی ویتامین بهعنوان حامل بیوپلیمری ایجاد و توسعه یافت. این میکروکپسول از منظر مورفولوژی، اندازهگیری پتانسیل زتا، اندازهگیری توزیع اندازه ذرات، راندمان انکپسولاسیون و تحویل و در نهایت هضم در شرایط روده و معده آزمایشگاهی مورد آزمایش قرار گرفت. روش جذب برای کنترل رهایش ویتامین B در شرایط معده در طول مدت آزادسازی مورد استفاده قرار گرفت. آزمونهای رهایش ویژگیهای مفیدی را برای این نوع میکروکپسول مشخص نمود. مکانیسم رهایش با استفاده از مدلهای سینتیکی پیشبینی گردید. نتایح نشاندهنده این بود که اکثر میکروکپسولها بهصورت کروی با اندازه 100 میکرومتر میباشد و این میکروکپسولها بهترتیب دارای پایداری بسیار خوب و متوسط در شرایط معده و روده هستند. نتایج همچنین نشان داد که بیشترین میزان رهایش در شرایط معده- روده رخ داده و نوع ویتامین تاثیر اندکی بر میزان رهایش و پروفایل رهایش دارد. مدلهای سنتیکی پیشنهاد میدهد که رهایش ویتامینهای خانواده B عمدتاً با مکانیسم فیک دیفوزیون رخ میدهد. بهطور کلی، این تحقیق نشان داد که میکروژل آلژینات- پروتئین آب پنیر حاوی ویتامین میتواند ویتامین را در برابر هضم معدوی محافظت نموده و بهعنوان سیستم تحویل استفاده گردد.