محسن آزادبخت؛ محمد واحدی ترشیزی؛ محمدجواد محمودی
چکیده
در این مقاله به بررسی اثر نیروی بارگذاری و دوره انبارداری بر میزان محتویات درونی گلابی پرداخته شده است. در این آزمایش گلابیها تحت بارگذاری شبه استاتیکی (لبه نازک-لبه پهن) و دورههای انبارداری مختلف (5، 10 و 15 روز) قرار گرفته است. پس از هر دوره انبارداری میزان محتوای فنول کل میوه، آنتیاکسیدان و ویتامین C میوه مورد بررسی قرار گرفت. در ...
بیشتر
در این مقاله به بررسی اثر نیروی بارگذاری و دوره انبارداری بر میزان محتویات درونی گلابی پرداخته شده است. در این آزمایش گلابیها تحت بارگذاری شبه استاتیکی (لبه نازک-لبه پهن) و دورههای انبارداری مختلف (5، 10 و 15 روز) قرار گرفته است. پس از هر دوره انبارداری میزان محتوای فنول کل میوه، آنتیاکسیدان و ویتامین C میوه مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چندلایه (MLP) با یک لایه پنهان و دو نوع تابع فعالسازی (Hyperbolic tangent - sigmoid) و تعداد 5، 10 نرون در هر لایه برای نیروی بارگذاری و دوره انبارداری جهت پیشگویی میزان میزان محتوای فنول کل میوه ، آنتیاکسیدان و ویتامین C انتخاب گردید. با توجه به نتایج بهدست آمده بیشترین مقدار R2 برای بارگذاری لبه نازک و پهن در شبکهای که دارای 10 نرون در لایه پنهان و تابع فعالسازی sigmoidبرای محتوای فنول کل (=0.9865 - =0.9539) ، انتیاکسیدان (=0.9649 - =0.9839) و ویتامینC ( =0. 9758) بوده است و برای ویتامین C ( =0.9865) بارگذاری لبه پهن بیشترین مقدار R2 در شبکه با 5 نرون در لایه پنهان و تابع فعالسازی Hyperbolic tangent بوده است. با توجه به نتایج بهدست آمده شبکه عصبی با این دو نوع تابع فعالسازی توانایی مناسبی در همپوشانی و پیشبینی دادههای شبیهسازی شده با دادههای واقعی را داشته است .