فناوری مواد غذایی
امیر رضائی؛ مسعود رضائی؛ مهدی آل بو فتیله
چکیده
در این پژوهش اثر ترکیب دو پلیمر کربوکسیمتیل سلولز و صمغ عربی بهمنظور بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی فیلمهای زیستتخریبپذیر موردمطالعه قرار گرفت. بدین منظور ابتدا فیلمهای کربوکسیمتیل سلولز و صمغ عربی بهصورت جداگانه تهیه و در ادامه این دو پلیمر به نسبتهای مختلف (75:25، 50:50 و 25:75) با یکدیگر ترکیب شده و خصوصیات فیزیکی، مکانیکی ...
بیشتر
در این پژوهش اثر ترکیب دو پلیمر کربوکسیمتیل سلولز و صمغ عربی بهمنظور بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی فیلمهای زیستتخریبپذیر موردمطالعه قرار گرفت. بدین منظور ابتدا فیلمهای کربوکسیمتیل سلولز و صمغ عربی بهصورت جداگانه تهیه و در ادامه این دو پلیمر به نسبتهای مختلف (75:25، 50:50 و 25:75) با یکدیگر ترکیب شده و خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و حرارتی آنها ارزیابی گردید. میزان نفوذپذیری به بخار آب در فیلمهای ترکیبی دو پلیمر با افزایش سطح صمغ عربی بهطور معنیداری کاهش یافت (05/0>p) و کمترین میزان عبور بخار آب در تیمار 75:25 (کربوکسیمتیل سلولز: صمغ عربی) 2567/2 (g pas-1 m-1 s-1) مشاهده شد. میزان آبگریزی فیلمها با اضافه کردن صمغ عربی به ماتریس فیلم کربوکسیمتیل سلولز بهطور معنیداری از 33/41 درجه به 10/61 درجه افزایش یافت (05/0>p). مقاومت کششی فیلمهای تولیدشده با افزایش سطح صمغ عربی از 10/51 مگاپاسکال به 16/3 مگاپاسکال کاهش یافت. میزان عبور نور از فیلمهای تولیدشده با افزایش نسبت صمغ عربی کاهش نشان داد (05/0>p). بیشترین و کمترین میزان دمای انتقال ذوب بهترتیب در تیمارهای کربوکسیمتیل سلولز (29/265 درجه سانتیگراد) و صمغ عربی (9/241 درجه سانتیگراد) مشاهده شد. بهطورکلی، از نتایج حاضر دریافت میشود که تهیه فیلمهای ترکیبی از کربوکسیمتیل سلولز و صمغ عربی باعث بهبود برخی از ویژگیهای فیلمهای تولیدشده ازقبیل خواص فیزیکی، حرارتی و میزان عبور نور گردید.