زیست فناوری مواد غذایی
نفیسه دعوتی؛ سحر بهرامی
چکیده
در این مطالعه، یک پنیر محلی از شیر گاو براساس دستورالعمل محلی تهیه گردید. جمعیت میکروبی پنیر و توانایی عملکردی آن برای رسیدگی توسط توالییابی کامل متاژنوم بررسی گردید. پنیر سنتی بهوسیله کشت آغازگر مزوفیلیک تولید شد. پنیر در دمای °C 10 بهمدت 3 ماه دوره رسیدگی خود را طی کرد. نمونهها از سطح پنیر جمعآوری گردید. بعد از خالصسازی کلنیها، ...
بیشتر
در این مطالعه، یک پنیر محلی از شیر گاو براساس دستورالعمل محلی تهیه گردید. جمعیت میکروبی پنیر و توانایی عملکردی آن برای رسیدگی توسط توالییابی کامل متاژنوم بررسی گردید. پنیر سنتی بهوسیله کشت آغازگر مزوفیلیک تولید شد. پنیر در دمای °C 10 بهمدت 3 ماه دوره رسیدگی خود را طی کرد. نمونهها از سطح پنیر جمعآوری گردید. بعد از خالصسازی کلنیها، جدایههای گرم مثبت و کاتالاز منفی از لحاظ فنوتیپی در سطح جنس توسط تستهای فیزیولوژی شامل قابلیت تولید گاز، رشد در pHهای مختلف (6/9 و 4/4)، تحمل نمک (5/6 و 18 درصد) و دماهای مختلف (10 و 45 درجه سانتیگراد) شناسایی شدند. نتایج شناسایی فنوتیپی نشان داد که اکثر سویههای باکتریهای اسید لاکتیک متعلق به Streptococcus, Lactococcus و Lactobacillus بودند. همچنین نتایج آنالیز متاژنومیکس نشان داد که جنسهای متعددی شاملStreptococcus, Lactococcus, Lactobacillus, Acinetobacter, Enterococcus Glutamicibacter, و Weissella در پنیر وجود دارند. Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis و Lactobacillus helveticus بهعنوان گونههای غالب شناسایی شدند. باکتریهای بیماریزا نظیر Enterobacter, Listeria و Staphylococcus نیز بهمقدار جزئی یافت شدند و بنابراین تقریباً نگرانی برای مصرفکنندگان و سلامت انسان وجود ندارد. میکروبیوم این پنیر، توانایی عملکردی برای سنتز رنج وسیعی از ترکیبات بو و مرتبط با توسعه طعم در این محصول را نشان داد که با متابولیسم و بیوسنتز متان، اسیدهای آمینه شاخهدار (ایزولوسین، والین، لوسین)، اسیدهای آمینه آروماتیک (تیروزین، تریپتوفان و فنیلآلانین)، سایر اسیدهای آمینه (ال-لیزین، بتا-آلانین)، اسیدهای چرب (آراشیدونات، پالمیتات، استئارات) و مونوساکاریدها در ارتباط بود. آنزیمهای مرتبط با بیوسنتز و متابولیسم اسیدهای آمینه درطی رسیدگی این پنیر یافت شدند. این آنزیمها شامل 4-hydroxy-tetrahydrodipicolinate reductase, 2-isopropylmalate synthase, 3-dehydroquinate dehydratase, 3-hydroxyisobutyryl-CoA hydrolase, 5-carboxymethyl-2-hydroxymuconate delta-isomerase, 3-hydroxyacyl-CoA dehydrogenase. بودند. براساس نتایج KAAS (سرور حاشیهنویسی اتوماتیک KEGG)، پروتئینهای درگیر در مسیرهای متابولیکی جامعه میکروبی روی سطح پنیر سنتی شامل موارد زیر بودند: Cytochrome P450 Photosynthesis Proteins, Peptidases & Inhibitors, Glycosyltransferases, Lipopolysaccharide Biosynthesis Proteins, Peptidoglycan Biosynthesis and Degradation Proteins, Lipid Biosynthesis Proteins, Protein Kinases, Polyketide Biosynthesis ProteinsPrenyltransferases, Protein Phosphatases & Associated Proteins, and Amino Acid Related Enzymes.. پنیر تحتمطالعه بهعنوان یک غذای عملگر، فواید سلامتی برای مصرفکنندگان بهواسطه حضور باکتریهای پروبیوتیک و ژنهای مرتبط با بیوسنتز ترکیبات با ارزش شامل آنتیبیوتیکها، داروها و آنتیاکسیدانها را نشان داد.