با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
زیست فناوری مواد غذایی
تجزیه و تحلیل متاژنومیکس جمعیت میکروبی در یک پنیر محلی ایرانی

نفیسه دعوتی؛ سحر بهرامی

دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 631-645

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v16i6.87933

چکیده
  در این مطالعه، یک پنیر محلی از شیر گاو براساس دستورالعمل محلی تهیه گردید. جمعیت میکروبی پنیر و توانایی عملکردی آن برای رسیدگی توسط توالی‌یابی کامل متاژنوم بررسی گردید. پنیر سنتی به‌وسیله کشت آغازگر مزوفیلیک تولید شد. پنیر در دمای °C 10 به‌مدت 3 ماه دوره رسیدگی خود را طی کرد. نمونه‌ها از سطح پنیر جمع‌آوری گردید. بعد از خالص‌سازی کلنی‌ها، ...  بیشتر