اثر محلول پاشی کود سیلیسیم بر برخی صفات کیفی و عناصر غذایی میوه خرما رقم برحی در شرایط شوری خاک

رحمان یوسفی؛ محمدرضا پورقیومی؛ سید سمیح مرعشی؛ علی قاسمی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 16 خرداد 1402

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2023.81372.1239

چکیده
  یکی از عناصر غذایی مفید برای اکثر گیاهان عنصر سیلیسیم می‌باشد که نتایج مطالعات مختلف اثرات مثبت آن بر تولید و کیفیت میوه را به ویژه در شرایط تنش‌های محیطی نشان داده‌ است. این پژوهش به منظور بررسی تأثیر محلول‌پاشی کود سیلیسیم (سیتام پودری، 70 درصد SiO2) بر برخی صفات کیفی و غلظت عناصر غذایی میوه خرما رقم برحی در شرایط شوری بالای خاک به-صورت ...  بیشتر

بررسی پتانسیل زغال فعال تولیدی از پوست انار به‌عنوان جاذب رنگ و فلزات دو و سه‌ ظرفیتی در محیط‌های مایع

نرگس هادی گل؛ مریم فهیم دانش؛ سپیده حسینی

دوره 15، شماره 2 ، خرداد و تیر 1398، ، صفحه 369-380

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.68925

چکیده
  پوست انار یکی از منابع مهم ترکیبات زیست فعال بوده که توانایی بالایی در جایگزینی منبع زغال فعال مناسب برای جذب فلزات سنگین و رنگ‌بری در محیط مایع دارد. هدف از این تحقیق بررسی توانایی پوست انار در کاهش غلظت فلزات سنگین موجود در آب و روغن و همچنین ارزیابی عملکرد رنگ‌بری روغن آن است. در مرحله اول تحقیق شرایط جذب یون‌های فلزی در محیط آبی ...  بیشتر