با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
مهندسی مواد غذایی
بررسی اثرات پیش‌تیمارهای بلانچینگ و مایکروویو در تغییرات بعضی از عوامل فیزیولوژیکی برگ گیاه کنگرفرنگی در خشک‌کن بستر سیال

محسن آزادبخت؛ بهاره اسحاقی؛ علی متولی؛ عظیم قاسم نژاد

دوره 17، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1400، ، صفحه 73-83

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2021.68400.1012

چکیده
  به‌منظور حفظ بیشترین میزان توانمندی آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات مؤثر در این توانمندی ازجمله فنل کل برگ کنگرفرنگی در یک خشک‌کن بستر سیال، اثرات دما، سرعت هوا و همچنین استفاده از پیش‌تیمارهای بلانچینگ و مایکروویو و مقایسه آن با حالت خشک‌شدن بدون پیش‌تیمار، در سه دمای 40، 50 و 60 درجه سانتی‌گراد و سه سطح سرعت هوا 3، 5 و 7 متر بر ثانیه موردبررسی ...  بیشتر

مهندسی مواد غذایی
شبیه‌سازی انتقال جرم مغزهای پسته با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) در حین خشک‌کردن بسترسیال

بهداد شدیدی؛ رضا امیری چایجان

دوره 17، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1400، ، صفحه 103-119

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2021.70119.1038

چکیده
  خشک‌‎کردن مواد غذایی می‌تواند ماندگاری آن را افزایش داده و موجب کاهش هزینه حمل‌و‌نقل و نگهداری آن شود. قانون دوم فیک معمولاً برای ارزیابی فرآیندهای انتقال جرم در فرآیند خشک‌کردن به‌روش استاندارد مورداستفاده قرار می‌گیرد و براساس بسیاری از فرضیات است. درک معنای انتقال جرم در محصولات می‌تواند روند خشک‌شدن و کیفیت محصول را بهبود ...  بیشتر