مهندسی مواد غذایی
محسن آزادبخت؛ بهاره اسحاقی؛ علی متولی؛ عظیم قاسم نژاد
چکیده
بهمنظور حفظ بیشترین میزان توانمندی آنتیاکسیدانی و ترکیبات مؤثر در این توانمندی ازجمله فنل کل برگ کنگرفرنگی در یک خشککن بستر سیال، اثرات دما، سرعت هوا و همچنین استفاده از پیشتیمارهای بلانچینگ و مایکروویو و مقایسه آن با حالت خشکشدن بدون پیشتیمار، در سه دمای 40، 50 و 60 درجه سانتیگراد و سه سطح سرعت هوا 3، 5 و 7 متر بر ثانیه موردبررسی ...
بیشتر
بهمنظور حفظ بیشترین میزان توانمندی آنتیاکسیدانی و ترکیبات مؤثر در این توانمندی ازجمله فنل کل برگ کنگرفرنگی در یک خشککن بستر سیال، اثرات دما، سرعت هوا و همچنین استفاده از پیشتیمارهای بلانچینگ و مایکروویو و مقایسه آن با حالت خشکشدن بدون پیشتیمار، در سه دمای 40، 50 و 60 درجه سانتیگراد و سه سطح سرعت هوا 3، 5 و 7 متر بر ثانیه موردبررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که تغییرات دما و سرعت هوای محفظه خشککن و روشهای مختلف پیشتیمار تأثیر معنیداری بر میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و فنل کل موجود در این گیاه داشت. براساس نتایج بهدست آمده میتوان نتیجهگیری کرد که با افزایش دما و سرعت هوا و استفاده از پیشتیمار بلانچینگ و مایکروویو مقدار درصد مهار رادیکال و میزان فنل کل افزایش مییابد. بیشترین درصد مهار رادیکال در دمای 60 درجه سانتیگراد و سرعت هوای 7 متر بر ثانیه در حالت خشککردن و با استفاده از پیشتیمار مایکروویو مقدار (08/72%) بهدست آمد. همچنین بیشترین میزان فنل کل مقدار 55/3 میلیگرم بر گرم ماده خشک در دمای 60 درجه سانتیگراد و سرعت هوای 7 متر بر ثانیه در حالت خشککردن استفاده از پیشتیمار مایکروویو بهدست آمد.
مهندسی مواد غذایی
بهداد شدیدی؛ رضا امیری چایجان
چکیده
خشککردن مواد غذایی میتواند ماندگاری آن را افزایش داده و موجب کاهش هزینه حملونقل و نگهداری آن شود. قانون دوم فیک معمولاً برای ارزیابی فرآیندهای انتقال جرم در فرآیند خشککردن بهروش استاندارد مورداستفاده قرار میگیرد و براساس بسیاری از فرضیات است. درک معنای انتقال جرم در محصولات میتواند روند خشکشدن و کیفیت محصول را بهبود ...
بیشتر
خشککردن مواد غذایی میتواند ماندگاری آن را افزایش داده و موجب کاهش هزینه حملونقل و نگهداری آن شود. قانون دوم فیک معمولاً برای ارزیابی فرآیندهای انتقال جرم در فرآیند خشککردن بهروش استاندارد مورداستفاده قرار میگیرد و براساس بسیاری از فرضیات است. درک معنای انتقال جرم در محصولات میتواند روند خشکشدن و کیفیت محصول را بهبود بخشد. دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) با استفاده از ریاضیات قدرتمند رایانهای و کاربردی بهمنظور پیشبینی انتقال جرم در فرآیندهای صنعتی، شرایط جریان سیال را مدل میکند. هدف از این تحقیق بررسی عددی رفتار خشکشدن مغز پسته با استفاده از روش CFD و ارزیابی نتایج عددی در شرایط بستر سیال، نیمهسیال و بستر ثابت و همچنین دمای هوا 45 ، 60 ، 75 و 90 درجه سانتیگراد بود. در حین خشککردن با استفاده از دینامیک سیال محاسباتی و کد CFD Fluent، جریانهای خارجی و زمینههای دما در اطراف جسم استوانهای (10 ×5/7 میلیمتر) در تجزیه و تحلیل عددی پیشبینی میشود. برای آزمایشات خشککردن از خشککن بستر سیال آزمایشگاهی استفاده شد. قسمتهای اصلی خشککن فن شعاعی جلو، محفظه خشککن، بخاری برقی، اینورتر و کنترلکننده دما است. اتصالات خشککن سنسورهای دمای ورودی و خروجی، بادسنج و کامپیوتر هستند. بخش عددی انجام و با دادههای تجربی کنار هم قرار گرفت. نتیجه حل عددی در دمای 60 درجه سانتیگراد، 75 درجه سانتیگراد و 90 درجه سانتیگراد بهجز در دمای هوا 45 درجه سانتیگراد، بسیار نزدیک به نتایج تجربی بود. میانگین خطای مطلق در بستر ثابت، در دمای 60، 75 و 90 درجه سانتیگراد بهترتیب 2123/0، 1257/0 و 0337/0 بود که کمتر از دمای 45 درجه سانتیگراد و مقادیر R2 برای این دماها بهترتیب 9903/0، 9705/0 و 9807/0 بود. با کاهش دما، مقادیر و χ2 در تمام شرایط بستر افزایش مییابد. مقادیر متوسط R2 برای تمام شرایط بستر اعمالشده 9850/0 محاسبه شد. این مقدار نشان داد که توافق زیاد بین نتایج تجربی و راه حلهای عددی وجود دارد.