زیست فناوری مواد غذایی
حدیث تقواطلب؛ درنوش جعفرپور
چکیده
در سالهای اخیر افزودن نگهدارندههای شیمیایی باعث ایجاد بیماریهای بسیاری شده است. همچنین بسیاری از مصرفکنندگان نگران استفاده از مواد مصنوعی برای حفظ کیفیت و ایمنی غذا هستند. از این رو، این مطالعه با هدف تولید یک نوع فیلم فعال بر پایه صمغ دانه مرو حاوی اسانس و نانوامولسیون اسانس برگ بو انجام شد. پس از تهیه اسانس برگ بو، نانوامولسیون ...
بیشتر
در سالهای اخیر افزودن نگهدارندههای شیمیایی باعث ایجاد بیماریهای بسیاری شده است. همچنین بسیاری از مصرفکنندگان نگران استفاده از مواد مصنوعی برای حفظ کیفیت و ایمنی غذا هستند. از این رو، این مطالعه با هدف تولید یک نوع فیلم فعال بر پایه صمغ دانه مرو حاوی اسانس و نانوامولسیون اسانس برگ بو انجام شد. پس از تهیه اسانس برگ بو، نانوامولسیون آن تولید و از نظر اندازه و توزیع ذرات بررسی شد. به فیلم صمغ دانه مرو، اسانس و نانوامولسیون اسانس برگ بو در غلظتهای 1/5 و 3 درصد افزوده و خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی فیلمهای تولیدی مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط قطر ذرات نانوامولسیون اسانس 92/4 نانومتر و پتانسیل زتا 45/1- میلیولت بدست آمد. نتایج نشان داد که فیلم حاوی نانوامولسیون اسانس در مهار رشد باکتریایی مؤثرتر از فیلم حاوی اسانس بود و استافیلوکوکوس اورئوس بهعنوان حساسترین باکتری و اشریشیاکلی بهعنوان مقاومترین باکتری شناسایی گردید. فیلم حاوی اسانس و نانوامولسیون اسانس ویژگیهای آنتیاکسیدانی خوبی را نسبت به نمونه شاهد (0/05<P) نشان دادند بهطوریکه فیلم حاوی 3% نانوامولسیون اسانس، بالاترین فعالیت مهار رادیکالهای آزاد داشت. نتایج این مطالعه تأیید کرد که فیلمهای تهیه شده از صمغ دانه مرو حاوی اسانس و نانوامولسیون اسانس برگ بو میتوانند بهطور بالقوه بهعنوان بستهبندی فعال با خواص ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی مورد استفاده قرار گیرند.