@article { author = {Rabiei, Sana and Hosseini, Hedayat and Rezaei, Masoud}, title = {The inhibitory Effect of Black zira Essential Oil on Listeria monocytogenes Growth in Simulated Broth Culture Models and Fillet of Kutum (Rutilus frisii kutum)}, journal = {Iranian Food Science and Technology Research Journal}, volume = {10}, number = {2}, pages = {-}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {1735-4161}, eissn = {2228-5415}, doi = {10.22067/ifstrj.v10i2.37816}, abstract = {The inhibition of pathogens growth as well as the shelf-life extension of seafood as a perishable product using safe methods is one of the most important issues that have been attracted fisheries and food science researcher’s attention. The purpose of this study was to evaluate the inhibitory effect of Bunium persicum essential oil (EO) on inoculated Listeria monocytogenes growth in simulated broth culture models and fillet of Kutum (Rutilus frisii kutum). Black zira EO at 0.05%, 0.2% and 0.4% levels were added in fish peptone broth and Kutum broth, after each of them immediately had been inoculated with 104 CFU/ml L. monocytogenes and antilisterial properties of them were assessed in comparison with control group at refrigerator temperature (4 °C) for 12 days .Then the effect of Black zira EO at 0.2% and 0.4% levels on inoculated L. monocytogenes growth in kutum fillet was determined. Black zira EOs showed the strong bactericidal activity in fish peptone broth. However, this effect significantly decreased in kutum broth .The inhibitory effects of Black zira EO in kutum fillet was impressively lower than in fish simulated broth culture models.}, keywords = {Black zira essential oil,Simulated broth culture,Fish peptone broth,L. monocytogenes}, title_fa = {اثر بازدارندگی اسانس زیره سیاه بر رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در محیط‌های مدل شبیه‎سازی‌شده و گوشت ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum)}, abstract_fa = {ممانعت از رشد باکتری‌های بیماری‌زا و افزایش زمان ماندگاری ماهی به‌عنوان یک ماده غذایی فسادپذیر با استفاده از روش‌های ایمن ازجمله موضوعاتی است که از دیرباز توجه محققین صنایع غذایی و شیلات را به‌خود معطوف ساخته است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر بازدارندگی اسانس‌ زیره سیاه بر رشد باکتری لیستریا مونویستوژنز PTCC 1298 تلقیح‌شده در محیط‌های مدل شبیه‌سازی‌شده و گوشت ماهی سفید بود. اسانس زیره سیاه در سطوح 05/0، 2/0 و 4/0 درصد به محیط عصاره پپتون ماهی و عصاره ماهی سفید که قبل از اضافه کردن اسانس به هر میلی‌لیتر از آن ها 104 باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده بود، اضافه شد و طی مدت 12 روز در دمای 4 فعالیت ضدلیستریایی آن در مقایسه با تیمار شاهد موردمطالعه قرار گرفت. در ادامه اثر اسانس زیره سیاه در سطوح 2/0 و 4/0 درصد بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح‌شده به گوشت ماهی سفید موردارزیابی قرار گرفت. اسانس زیره سیاه در محیط عصاره پپتون ماهی اثر باکتری‌کشی قوی بر علیه لیستریا مونوسیتوژنز نشان داد. این اثر به‌طور معنی‌داری در عصاره ماهی سفید کاهش یافت. تأثیر بازدارندگی اسانس زیره سیاه در گوشت ماهی سفید به‌طور چشمگیری کمتر از محیط‌های مدل شبیه‌سازی‌شده ماهی بود.}, keywords_fa = {اسانس زیره سیاه,محیط شبیه‌سازی‌شده,عصاره پپتون ماهی,لیستریا مونوسیتوژنز}, url = {https://ifstrj.um.ac.ir/article_33622.html}, eprint = {https://ifstrj.um.ac.ir/article_33622_69f8cf34fdc92132a8909d9a75a1a771.pdf} }