%0 Journal Article %T کیفیت میکروبی و سطوح فراوانی باکتریهای روده ای در سطح سبزیجات خام پس از برداشت در شهر مشهد %J مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران %I دانشگاه فردوسی مشهد %Z 1735-4161 %A بحرینی, معصومه %A حبیبی نجفی, محمدباقر %A باسامی, محمدرضا %A عباس زادگان, مرتضی %D 2013 %\ 03/21/2013 %V 9 %N 1 %P - %! کیفیت میکروبی و سطوح فراوانی باکتریهای روده ای در سطح سبزیجات خام پس از برداشت در شهر مشهد %K سبزیجات خام %K باکتریهای روده ای بیماریزا %K کیفیت میکروبی %K میزان فراوانی %R 10.22067/ifstrj.v9i1.22970 %X در این مطالعه کیفیت میکروبی سبزیجات خام پس از برداشت در شهر مشهد مورد بررسی قرار گرفت و میزان فراوانی میکروبهای شاخص و بیماریزای روده ای در این منطقه تحقیق شد. در این پژوهش 98 نمونه سبزی خام در طی یک دوره 7 ماهه از اواسط بهار تا اواسط پاییز آزمایش شد. نتایج نشان داد که سطوح فراوانی باکتریهای مزوفیل هوازی بر روی 83 درصد سبزیجات خام کمتر از cfu/g 107 بود و 100 درصد سبزیجات به انتروباکتریاسه و باکتریهای کلی فرمی آلوده بودند و میانگین آنها از 1 تا 2/6 سیکل لگاریتمی متغیر بود. میانگین باکتریهای خانواده اسید لاکتیک و کپک ومخمر به ترتیب عبارت بود از 1/4 و 5/4 سیکل لگاریتمی و میزان فراوانی کپک ومخمر در 83 درصد سبزیجات خام کمتر از 5 سیکل لگاریتمی بود. 7/12 درصد سبزیجات خام به اشرشیا کلی آلوده بودند اما فقط 1/4 درصد نمونه ها میزان آلودگیشان بیشتر از 2 سیکل لگاریتمی بود. سطوح فراوانی اشرشیا کلی O157:H7 و سالمونلا بر روی سبزیجات خام به ترتیب 4 و 7/12 درصد بود. 9/94 درصد نمونه ها به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند که 8/7 درصد آنها کواگولاز مثبت بودند. %U https://ifstrj.um.ac.ir/article_32354_465bc1e0ad882f888adadc5ceb75fd6d.pdf