%0 Journal Article %T بررسی عملکرد نانوفیلتراسیون در حذف یونهای آب پرس تفاله چغندر قند %J مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران %I دانشگاه فردوسی مشهد %Z 1735-4161 %A شهیدی نوقابی, مصطفی %A رضوی, سید محمد علی %A موسوی, سید محمود %A الهی, محمد %D 2013 %\ 06/22/2013 %V 9 %N 2 %P - %! بررسی عملکرد نانوفیلتراسیون در حذف یونهای آب پرس تفاله چغندر قند %K آب پرس تفاله چغندر %K نانوفیلتراسیون %K شار %K گرفتگی %K دفع یون ها %R 10.22067/ifstrj.v9i2.25671 %X از مهمترین پتانسیل های غشاهای نانوفیلتراسیون حذف یون ها از آب ها و پساب ها با اهداف مختلف است. از جمله این اهداف می توان به سختی زدائی از آب آشامیدنی، حذف یون های فلزات سنگین و تصفیه فاضلاب ها برای استفاده مجدد از آنها اشاره نمود. در این تحقیق از غشاء نانو فیلتراسیون برای حذف مهمترین یون های موجود در آب پرس تفاله چغندر قند (Na+, K+, Ca2+, Mg2+, SO42-, Cl-) با هدف استفاده مجدد از آن استفاده شده است. اثر پارامترهای عملیاتی (دما و فشار) و غلظت بر پارامترهای کارایی فرآیند فیلتراسیون غشایی (شار تراوه، گرفتگی و در صد دفع اجزاء) مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که با افزایش دما شار تراوه، گرفتگی افزایش و درصد دفع یون ها کاهش می یابد و با افزایش اختلاف فشار، شار تراوه ، گرفتگی و درصد دفع یون ها افزایش می یابد. هم چنین نتایج حاکی از آن است که افزایش بریکس، افزایش گرفتگی و کاهش شار و درصد دفع را به همراه خواهد داشت. %U https://ifstrj.um.ac.ir/article_32523_4b4e10bc20b9a1f6da4af80be72114b4.pdf