%0 Journal Article %T بررسی کارآمدی امواج مایکروویو در استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی از جلبک قرمز Hypnea hamulosa و بهینه‌سازی شرایط استخراج با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) %J مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران %I دانشگاه فردوسی مشهد %Z 1735-4161 %A گرمسیری, الهام %A رضائی, مسعود %A شویکلو, امیررضا %A باباخانی, آریا %D 2014 %\ 06/22/2014 %V 10 %N 2 %P - %! بررسی کارآمدی امواج مایکروویو در استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی از جلبک قرمز Hypnea hamulosa و بهینه‌سازی شرایط استخراج با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) %K استخراج به‌کمک مایکروویو %K ترکیبات فنولی %K جلبک قرمز Hypnea hamulosa %K روش سطح پاسخ %K فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH %R 10.22067/ifstrj.v10i2.37820 %X جلبک‌های دریایی از منابع جدید ترکیبات زیست‌فعال با خواص آنتی‌اکسیدانی می‌باشند. هدف از این مطالعه بررسی کارآمدی امواج مایکروویو در استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی از جلبک قرمز Hypnea hamulosa خلیج فارس و بهینه‌سازی شرایط استخراج با استفاده از روش سطح پاسخ بود. متغیرهای مستقل موردبررسی شامل زمان (4، 8 و 12 دقیقه)، غلظت استون (50، 75 و 100 درصد استون) و قدرت مایکروویو (200، 300 و 400 وات) بودند. فعالیت آنتی‌اکسیدانی جلبک قرمز با استفاده از آزمایش فعالیت مهار کنندگی رادیکال آزاد (DPPH) سنجیده شد. فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد از19/4 تا  99/72 درصد متغیر بود. شرایط بهینه استخراج شامل غلظت استون 50درصد، زمان 12 دقیقه و قدرت مایکروویو 200 وات بود. نتایج نشان داد که مقادیر واقعی آزمایش در تطابق با مقادیر پیش‌بینی‌شده توسط معادله چندجمله ای بود. ضریب تبیین به‌دست آمده 99/0 بود که نشان‌دهنده مطلوبیت مدل مورداستفاده و موفقیت روش سطح پاسخ در بهینه‌سازی شرایط استخراج است. %U https://ifstrj.um.ac.ir/article_33717_97b2e11a72453c7ecbab3ef560ec8fc7.pdf