ORIGINAL_ARTICLE
پتانسیل آنتیاکسیدانی اسانسهای دارچین، زنیان و آویشن شیرازی در روغن هسته انگور
در فرآیند صنعتی مواد غذایی، بهمنظور ممانعت از اکسیداسیون چربیها، بهبود پایداری اکسیداتیو مواد غذایی و به حداقل رساندن آسیب به سلامت افراد آنتیاکسیدانها به مواد غذایی اضافه میشوند. در این پژوهش، توانایی آنتیاکسیدانی اسانسهای دارچین (Cinnamomum zeylanicum)، زنیان (Carum copticum) و آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) در غلظتهای مختلف (صفر، 1 و 5/1%) بر میزان اسیدهای چرب آزاد، عدد پراکسید و ترکیبات واکنشدهنده با تیوباربیتوریک اسید در روغن هسته انگور در 60 درجه سانتیگراد ارزیابی گردید. نمونههای تیمار شده با اسانس زنیان (5/1%) پایینترین (02/1%) و نمونههای تیمار شده با اسانس آویشن شیرازی (1%) بالاترین (19/1%) میزان اسید چرب آزاد را در میان نمونههای تیمارشده با اسانس نشان دادند. نمونههای تیمارشده با 5/1 اسانس دارچین دارای پایینترین اندیس پراکسید (meqO2/kg 5/69) در انتهای دوره نگهداری بودند. پس از نمونه کنترل، بالاترین اندیس پراکسید در نمونههای حاوی اسانس آویشن شیرازی (1%) مشاهده گردید. نمونههای روغن هسته انگور تیمارشده با 1 و 5/1% اسانس دارچین واجد کمترین اندیس تیوباربیتوریک اسید در کل دوره نگهداری (یک ماه) بودند. اندیس تیوباربیتوریک اسید نمونههای دارای اسانس آویشن شیرازی تا انتهای دوره نگهداری با شیب ملایمی افزایش یافت و تغییرات مشابهی نیز در نمونههای تیمارشده با زنیان مشاهده شد. فعالیت آنتیاکسیدانی اسانسها در روغن هسته انگور بهترتیب نزولی دارچین، زنیان، آویشن شیرازی بود.
https://ifstrj.um.ac.ir/article_37388_30a8ddaa2b3660b5b36161f546691cce.pdf
2020-01-21
81
88
10.22067/ifstrj.v15i6.72844
آویشن شیرازی
دارچین
روغن هسته انگور
زنیان
فعالیت آنتی اکسیدانی
مریم
عزیزخانی
azizkhani.maryam@gmail.com
1
گروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فنآوریهای نوین آمل
LEAD_AUTHOR
فاطمه
آدینه پور
fateme.adinepoor@gmail.com
2
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی خزر
AUTHOR
Adams R.P. (2001). Identification of essential oil components by gas chromatography/ mass spectroscopy (2nd ed ed.). Illinois: U.S. Allured Publishing Corporation.
1
Akrami F., Rodriguez-Lafuente A., Bentayeb K., Pezo D., Ghalebi S. R. and Nerin C. (2015). Antioxidant and antimicrobial active paper based on Zataria (Zataria multiflora) and two cumin cultivars (Cuminum cyminum). LWT - Food Science and Technology 60(2), 929-933.
2
AOCS. (1994). The official methods and recommended practices of the American Oil Chemists’ Society (Vol. (Ca 5a-40, Cd 8-53)). Champaign: U.S. The American Oil Chemists’ Society.
3
Bakkali F., Averbeck S., Averbeck D. and Idaomar M. (2008). Biological effects of essential oils: a review. Food and Chemical Toxicology 46, 446-475.
4
Basti A.A., Gandomi H., Noori N. and Khanjari A. (2016). Shirazi thyme (Zataria multiflora Boiss) Oils . In Preedy, A. and Victor, R. (Eds). Essential Oils in Food Preservation, Flavor and Safety, p. 731-736. San Diego: Academic Press.
5
Dolati M, Rezaei K., Piravi Vanak Z. and Movahed S. (2016). Study of the effects of essential oils of cumin, savory and cardamom as natural antioxidants on the flavor and oxidative stability of soybean oil during the storage. Journal of Essential Oil Bearing Plants 19(1), 176-184.
6
Hashemi M., Niakousari M., Saharkhiz M. and Eskandari M. (2014). Stabilization of sunflower oil with Carum copticum Benth and Hook essential oil. Journal of Food Science and Technology 51(1), 142–147.
7
Kristensen D. and Skibsted L. H. (1999). Comparison of three methods based on electron spin resonance spectrometry for evaluation of oxidative stability of processed cheese. Journal of Agricultural and Food Chemistry 47, 3099–3104.
8
Mahboubi M. and Kazempour N. (2011). Chemical composition and antimicrobial activity of Satureja hortensis and Trachyspermum copticum essential oil. International Journal of Food Microbiology 3, 194-200.
9
Mehenbacher V.C., Sallee E.M., Walker R.O., Hopper T.H., Link W.E., Walker R.C. and Firestone D. (1997). Official Methods and Recommended Practices of the American Oil Chemists’ Society. Illinois: U.S. AOCS Press.
10
Oskuee R. K., Behravan J. and Ramezani M. (2011). Chemical composition, antimicrobial activity and antiviral activity of essential oil of Carum copticum from Iran. Avicenna Journal of Phytomedicine 1, 83-90.
11
Özcan M.M. and Arslan D. (2011). Antioxidant effect of essential oils of rosemary, clove and cinnamon on hazelnut and poppy oils. Food Chemistry 129(1), 171-174.
12
Perdones A., Vargas M., Atares L. and Chiralt A. (2014). Physical, antioxidant and antimicrobial properties of chitosan–cinnamon leaf oil films as affected by oleic acid. Food Hydrocolloids 36, 256-264.
13
Peter K.V. (2004). Handbook of Herbs and Spices. 1st ed. Cambridge: Woodhead Publishing Ltd.
14
Reische D.W., Lillard D.A. and Eintenmiller R.R. (1998). Antioxidants in food lipids. In Ahoh, M.D.B. C C (Ed). Chemistry, Nutrition and Biotechnology, p. 423-448. New York: Marcel Dekker.
15
Schmidt E. (2006). Composition and antioxidant aActivities of the essential oil of cinnamon (Cinnamomum zeylanicum Blume) leaves from Sri Lanka. Journal of Essential Oil Bearing Plants 9(2), 170-182.
16
Shahsavari N., Barzegar M., Sahari M.A. and Naghdibadi H. (2008). Antioxidant activity and chemical characterization of essential oil of Bunium persicum. Journal of Plant Foods for Human Nutrition 63, 183-188.
17
Shimada K., Fujikawa K., Yahara K. and Nakamura T. (1992). Antioxidative properties of xanthan on the autooxidation of soybean oil in cyclodextrin. Journal of Agricultural and Food Chemistry 40, 945-948.
18
Velioglu Y.S., Mazza G., Gao L. and Oomah B.D. (1998). Antioxidant activity and total phenolics in selected fruits, vegetables, and grain products. Journal of Agricultural and Food Chemistry 46(10), 4113-4117.
19
Villa-Ruano N., Zurita-Vasquez G.G., Pacheco-Hernandez Y., Betancourt-Jimenez M.G., Cruz-Duran R., Duque-Bautista H. (2013). Anti-lipase and antioxidant properties of 30 medicinal plants used in Oaxaca, Mexico. Biological Research 46(2), 153-160.
20
ORIGINAL_ARTICLE
اثر فرآیندهای حمام و پروب فراصوت بر فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره فنولی برگهای پونه کوهی (Origanum vulgar L.)
استخراج به کمک فراصوت به دلیل مزایای بسیار آن در استخراج ترکیبات زیستفعال از نمونههای گیاهی، مورد توجه زیادی قرار گرفته است. کارایی اولتراسوند تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر دمای استخراج، زمان استخراج، شدت امواج و نوع سیستم فراصوت متفاوت است. بنابراین، این مطالعه با هدف بررسی شرایط فرآیند دو نوع سیستم فراصوت(حمام و پروب) برای تعیین بالاترین راندمان استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی برگ پونه کوهی و بهترین شرایط استخراج انجام شد. اثر ترکیبهای متفاوت متغیرهای اولتراسوند شامل حمام (دما، 60-40 درجه سانتیگراد ؛ زمان، 60-30 دقیقه) و پروب (دما، 60-40 درجه سانتیگراد ؛ زمان، 25-5 دقیقه؛ دامنه اولتراسوند، 40-20 درصد) با استفاده از حلال اتانول- آب (50:50) موردررسی قرار گرفت. سپس فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها توسط مهار رادیکال DPPH و قدرت احیاکنندگی ارزیابی شد. بهترین شرایط برای استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با استفاده از سیستم پروب فراصوت در دمای°C50 به مدت 15 دقیقه و دامنه 40% بهدست آمد. حداکثر فنول و فلانوئید بهترتیب معادل9/25 ±32/473 میکروگرم گالیک اسید در میلیگرم عصاره خشک و 24/1 ±46 میکروگرم کوئرستین در میلیگرم عصاره خشک بود. نتایج نشان داد روش فراصوت اثر قابل توجهی بر استخراج ترکیبات زیستفعال از برگهای پونه کوهی دارد، همچنین سیستم پروب کارایی بالاترینسبت به سیستم حمام داشت.
https://ifstrj.um.ac.ir/article_37394_41e7043c1a13015bf8441816ed27fa60.pdf
2020-01-21
89
101
10.22067/ifstrj.v15i6.75657
حمام اولتراسوند
پروب اولتراسوند
برگ پونه کوهی
ترکیبات فنولیک
فعالیت آنتی اکسیدانی
الهه
مقصودلو
elahemaghsudlu@yahoo.com
1
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
AUTHOR
رضا
اسماعیل زاده کناری
reza_kenari@yahoo.com
2
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
LEAD_AUTHOR
Altemimi, A., Choudhary, R., Watson, D.G. & Lightfoot, D.A. (2015). Effects of ultrasonic treatments on the polyphenol and antioxidant content of spinach extracts. UltrasonicsSonochemistry, 24, 247–255.
1
Capelo-Martinez, J.L. ed., (2009). Ultrasound in chemistry: analytical applications. John Wiley & Sons.
2
Carrera, C., Ruiz-Rodriguez, A., Palma, M. &Barroso, C.G., (2011). Ultrasound assisted extraction of phenolic compounds from grapes. AnalyticaChimicaActa, 732, 100–104.
3
Cheok, C.Y., Chin, N.L., Yusof, Y.A., Talib, R.A. and Law, C.L., 2013. ptimization of total monomeric anthocyanin (TMA) and total phenolic content (TPC) extractions from mangosteen (Garciniamangostana Linn.) hull using ultrasonic treatments. Industrial crops and Products, 50, pp.1-7.
4
Chishti, SH., Sultan, P., Kaloo1, Z. A., Wani, B. A. & Sheikh, M.A. (2014). Antibacterial activity and DPPH scavenging antioxidant potential inOriganumvulgare L.International Journal of Advanced Research in Biological Sciences. 1(4), 15-21.
5
Chun, S.S., Vattem, D.A., Lin, Y.T. & Shetty, K. (2005). Phenolic antioxidants from clonal oregano (Origanumvulgare) with antimicrobial activity against Helicobacter pylori. Process Biochemistry, 40(2), 809-816.
6
Dey, S. and Rathod, V.K., (2013). Ultrasound assisted extraction of β-carotene from Spirulinaplatensis. UltrasonicsSonochemistry, 20(1), pp.271-276.
7
Diem Do, Q., Angkawijaya, A.E., Tran-Nguyen, P. L., Huynh, L. H., Soetaredjo, F. E., Ismadji, S. &Ju, Y.H. (2014). Effect of extraction solvent on total phenol content, total flavonoid content, and antioxidant activity of Limnophilaaromatica. Journal of food and drug analysis, 22: 296- 302.
8
Ebrahimzadeh, M.A., Nabavi, S.M., Nabavi, S.F., Bahramian, F. &Bekhradnia, A.R. (2010). Antioxidant and free radical scavenging activity of H. officinalis L. var. angustifolius, V. odorata, B. hyrcana and C. speciosum. Pakistan journal of pharmaceutical sciences, 23(1), 29-34.
9
Hammi, KM., Jdey, A., Abdelly, C., Majdoub, H. & Ksouri, R. (2015). Optimization of ultrasound-assisted extraction of antioxidant compounds from Tunisian Zizyphus lotus fruits using response surface methodology. Food chemistry, 184:80-89.
10
Han, D., Zhu, T. & Row, K. 2011. Ultrasonic extraction of phenolic compounds from Laminaria japonica Aresch using ionic liquid as extraction solvent, Bull. Korean Chemical Society, 32, 2212–2215.
11
Huang, W., Xue, A., Niu, H., Jia, Z. & Wang, J.(2009). Optimised ultrasonic-assisted extraction of flavonoids from Folium eucommiae and evaluation of antioxidant activity in multi-test systems in vitro. Food chemistry, 114(3), 1147-1154.
12
Koda, T., Kuroda, Y. & Imai, H. (2008). Protective effect of rutin against spatial memory impairment induced by trimethyltin in rats. Nutrition Research, 28(9), 629-634.
13
Lemhadri, A., Zeggwagh, N. A., Maghrani, M., Jouad, H., &Eddouks, M. (2004). Antihyperglycaemic activity of the aqueous extract of Origanumvulgare growing wild in Tafilalet region. Journal of Ethnopharmacology, 92, 251–256.
14
Li, H., Zhang, Zh.,Xue, J., Cui, Li., Hou, T., Li, X. & Chen, T. (2016). Optimization of ultrasound-assisted extraction of phenolic compounds, antioxidants and rosmarinic acid from perilla leaves using response surface methodology. Journal of Food Science and Technolology, 36(4), 686-693.
15
Maghsoudlou, E., EsmaeilzadehKenari, R. &RaftaniAmiri, Z. (2016). Evaluation of Antioxidant Activity of Fig (Ficuscarica) Pulp and Skin Extract and its Application in Enhancing Oxidative Stability of Canola Oil. Journal of Food Processing and Preservation.
16
Mason, T.J. &Lorimer, J.P. (2002). Applied Sonochemistry– The Uses of Power Ultrasound in Chemistry and Processing. Wiley-VCH, Weinheim, 1–72.
17
Medina-Torres, N., Ayora-Talavera,T., Espinosa-Andrews, H., Sanchez-Contrera A. & Pacheco, N. (2017). Ultrasound Assisted Extraction for the Recovery of Phenolic Compounds from Vegetable Sources. Agronomy, 7- 47.
18
Morelli, L. & Prado, M.A. 2(012). Extraction optimization for antioxidant phenolic compounds in red grape jam using ultrasound with a response surface methodology. Ultrasonics sonochemistry, 19:1144-1149.
19
Nabavi, S.M., Nabavi, S.F. &Ebrahimzadeh, M.A. (2012). Free radical scavenging and antioxidant activities of Doremaaitchisonii. Journal of food and drug analysis, 20(1), 34–40.
20
Rezaie M, Farhoosh R, Iranshahi M, Sharif A & Golmohamadzadeh S. (2015). Ultrasonic-assisted extraction of antioxidative compounds from Bene (Pistacia atlantica subsp. mutica) hull using various solvents of different physicochemical properties. Food Chemistry, 173, 577-583.
21
Sahin, F., Güllüce, M., Daferera, D., Sökmen, A., Sökmen, M., Polissiou, M., Agar, G. & Özer, H. 2004. Biological activities of the essential oils and methanol extract of Origanum vulgare ssp. vulgare in the Eastern Anatolia region of Turkey. Food control, 15(7), 549-557.
22
Setyaningsih W, Duros E, Palma M & Barroso C. (2015). Optimization of the ultrasound-assisted extraction of melatonin from red rice (Oryza sativa) grains through a response surface methodology. Applied Acoustics.
23
Sfahlan, A. J., Mahmoodzadeh, A., Hasanzadeh, A., Heidari, R. & Jamei, R. (2009). Antioxidants and antiradicals in almond hull and shell (Amygdalus communis L.) as a function of genotype. Food Chemistry, 115, 529-533.
24
Vazirian1, M., Mohammadi, M., Farzaei, M.H., Amin, G. &Amanzadeh, Y. (2015). Chemical composition and antioxidant activity of Origanumvulgaresubsp. vulgareessential oil from Iran. Research Journal of Pharmacognosy (RJP) 2(1): 41-46
25
Veggi, P.C., Santos, D.T., Fabiano-Tixier, A.S., Le Bourvellec, C., Meireles, M.A.A. & Chemat, F. (2013). Ultrasound-assisted Extraction of Polyphenols from Jatoba (Hymenaea courbaril L. var stilbocarpa) Bark. Food and Public Health, 3(3), 119-129.
26
Zhang, X.L., Guo, Y.S., Wang, C.H., Li, G.Q., Xu, J.J., Chung, H.Y., Ye, W.C., Li, Y.L. & Wang, G.C.(2014). Phenolic compounds from Origanumvulgare and their antioxidant and antiviral activities. Food Chemistry 152, 300–306.
27
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی ویژگیهای رئولوژیکی، فیزیکوشیمیایی و حسی بستنی سینبیوتیک با کاربرد فیبر حاصل از پوست میوهجات و باکتری لاکتوباسیلوس کازئی LC-01
یک غذا دارو میتواند اثرات سودمند بیشتری علاوه بر مزایای تغذیهای ایجاد نماید. این اثرات عموما به اجزاء فعال موجود در این غذاها مربوط میشود. ضایعات میوهجات منبع غنی از فیبرهای رژیمی میباشند که اثرات مثبتی بر سلامتی انسان دارند. این فیبرها همچنین میتوانند رشد و فعالیت باکتریهای پروبیوتیک را در ماتریکس غذایی بهبود داده و بنابراین برای تولید محصولات غذایی سینبیوتیک مورد استفاده قرار گیرند.در این تحقیق اثر افزودن فیبر حاصل از پوست موز، سیب و انبه بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی و همچنین قابلیت زندهمانی باکتری لاکتوباسیلوس کازئی LC-01 در بستنی در مدت 60 روز نگهداری در دمای 18- درجه سانتیگراد بررسی و با نمونه شاهد فاقد فیبر مورد مقایسه قرار گرفت. بر اساس نتایج بهدست آمده مخلوط همه نمونهها رفتار رقیقشونده با برش نشان دادند. با افزایش مقدار هر سه فیبر اندیس رفتار جریان کاهش و ضریب قوام افزایش پیدا کرد. مقادیر pH و وزن مخصوص نمونههای حاوی فیبر موز و انبه پایینتر از نمونه شاهد و نمونههای حاوی فیبر سیب بودند. استفاده از فیبرها اثر مشخصی بر ضریب افزایش حجم نمونههای بستنی نداشته اما مقادیر ویسکوزیته و مقاومت به ذوب با افزایش مقدار فیبرها افزایش یافت. بیشترین کاهش جمعیت لاکتوباسیلوس کازئی LC-01 بعد از انجماد و طی دوره نگهداری مربوط به نمونه شاهد بوده و افزودن فیبر قابلیت زندهمانی این باکتری را بهبود بخشید. کمترین کاهش جمعیت سلولی بعد از انجماد و ذخیرهسازی مربوط به نمونه حاوی 5/1 درصد فیبر انبه و بهترتیب برابر با 03/0 و 48/0 سیکل لگاریتمی بود. خصوصیات حسی نمونههای حاوی فیبر سیب خوب و با نمونه شاهد قابل رقابت بود.
https://ifstrj.um.ac.ir/article_37397_014f8ff5d8e6f3ebff1fccd977de7f13.pdf
2020-01-21
103
112
10.22067/ifstrj.v16i1.72734
فیبر
بستنی
پروبیوتیک
سین بیوتیک
الهام
مهدیان
emahdian2000@yahoo.com
1
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
LEAD_AUTHOR
رضا
کاراژیان
reza_karazhyan2002@yahoo.com
2
گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی میکروارگانیسمها، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران
AUTHOR
Aime, D.B., Arntfield, S.D., Malcolmson, L.J., & Ryland, D. 2001, Textural Analysis of Fat Reduced Vanilla Ice Cream Products. Food Research International 34, 237-246.
1
Albuquerque, M.A.C., Bedani, R., Vieira, A.D.S., LeBlanc, J.G., & Saad, S.M.I. 2016, Supplementation with fruit and okara soybean by-products and amaranth flour increases the folate production by starter and probiotic culture. International Journal of Food Microbiology 236, 26-32.
2
Arbuckle, W.S. 1986, Ice Cream, (4th ed.). The AVI Pub Co. Inc. Westport, USA, pp 20-369.
3
Bedani, R., Vieira, A.D.S., Rossi, E.A., &Saad, S.M.I. 2014, Tropical fruit pulps decreased probiotic survival to in vitro gastrointestinal stress in synbiotic soy yoghurt with okara during Storage. LWT- Food Science and Technology 55, 436-443.
4
Chinnan, M.S., McWaters, K.H., & Rao, V.N.M. 1985, Rheological Characterization of Grain Legume Pastes and Effect of Hydration Time and Water Level on Apparent Viscosity. Journal of Food Science 50, 1167-1171.
5
Cottrel, J.I.L., Pass, G., & Phillips, G.O. 1980, The Effect of Stabilizers on the Viscosity of an Ice Cream Mix. Journal of the Science of Food and Agriculture 31, 1066-1070.
6
Crizel, T.D.M., Jablonski, A., Rios, A.D.O., Rech, R., & Flôres, S.H. 2013, Dietary fiber from orange byproducts as a potential fat replacer. LWT - Food Science and Technology 53, 9-14.
7
Davis, C.D., & Milner, J.A. 2009, gastrointestinal microflora, food components and colon cancer prevention. The Journal of Nutrition and Biochemistry 20, 743–752.
8
DelloStaffolo, M., Bertola, N., Martino, M., &Bevilacqua, y.A. 2004, Influence of dietary fiber addition on sensory and rheological properties of yogurt. International Dairy Journal 14, 263–268.
9
Dervisoglu, M., &Yazici, F.2006, the Effect of Citrus Fibre on the Physical, Chemical and Sensory Properties of Ice Cream. FoodScience and Technology International 12, 159-164.
10
Do Espirito Santo, A.P., Cartolano, N.S., Silva, T.F., Soares, F.A.S.M., Gioielli, L.A., Perego, P., Converti, A., & Oliveira, M.N. 2012, Fibers from fruit by-products enhance probiotic viability and fatty acid profile and increase CLA content in yoghurts. International Journal of FoodMicrobiology 154, 135–144.
11
Do Espirito Santo, A.P., Silva, R.C., Soares, F., Anjos, D., Gioielli, L., & Oliveira, M.N. 2010,Acai pulp addition improves fatty acid profile and probiotic viability in yoghurt. International Dairy Journal 20, 415-422.
12
Glicksman, M. 1982, Brown Seaweed Extracts (Alginates): Food Hydrocolloids. (Eds.): King AH, CRC Press Inc, Boca Raton, Florida, III: 68–75.
13
Goff, H.D., Davidson, V.J., & Cappi, E. 1994, Viscosity of ice cream mix at pasteurization temperatures, Journal of Dairy Science 77, 2207-2213.
14
Herald, T.J., Aramouni, F.M., & Abu-Ghoush, M.H. 2008, Comparison Study of Egg Yolks and Egg Alternatives in French Vanilla Ice Cream. Journal of Texture Studies 39, 284-295.
15
Homayouni, A., Azizi, A., Ehsani, M.R., Yarmand, M.S., &Razavi, S.H. 2008, Effect of microencapsulation and resistant starch on the probiotic survival and sensory properties of synbiotic ice cream. Food Chemistry 111, 50–55.
16
Kaya, S., &Tekin, A.R. 2001, the effect of salep content on the rheological characteristics of a typical ice cream mix. Journal of Food Engineering 47, 59-62.
17
Lamsal, B.P., &Faubion, J.M. 2009, the beneficial use of cereal and cereal components in probiotic foods. Food Research International, 25, 103–114.
18
Larrauri, J.A., Borroto, B.,&Crespo, A.R. 1997, Water recycling in processing orange peel to a high dietary fiber powder. International Journal of Food Science and technology 32, 73-76.
19
Mahdian, E., Mehraban Sangeatash, M., Karazhian, R., & Vaghei, T. 2014, Study the possibility of symbiotic ice cream production using sugar beet fiber and bifidobacterium bifidum BB-12. Iranian Journal of Research and Innovation in Food Science and Technology 3,115-128.
20
Mahdian E., Milani, E., Karazhian, R., &Halajan, S. 2014, Study the effect of sugar beet fiber on rheological and physicochemical properties and the viability of Lactobacillus acidophilus LA5 in frozen yoghurt. Iranian Journal of Food Science and Technology 6, 47-58.
21
Marcotte, M., Hoshahili, A.R.T., & Ramaswamy, H.S. 2001, Rheological properties of selected hydrocolloids as a function of concentration and temperature. Food Research International 34, 695-703.
22
Marshal, R.T., &Arbukel, W.S. 1996, Ice cream. Chapman & Hall Press.
23
Matias, N.S., Padilha, M., Bedani, R., &Saad, S.M.I. 2016, In vitro gastrointestinal resistance of Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis Bb-12 in soy and/or milk-based synbiotic apple ice creams. International Journal of Food Microbiology 234, 83–93. 25. Minhas, K.S., Sidhu, J.S., Mudahar, G.S., & Singh, A.K. 2002, Flow Behaviour Characteristics of Ice Cream Mix Made with Buffalo Milk and Various Stabilizers. Plant Food and Human Nutrition 57, 25-40.
24
Morris, E.R. 1983, Rheology of hydrocolloids. In: Gums and stabilizers for the food industry, Vol 2. Pergamon Press, Oxford, UK.
25
Muhsenin, N.N. 1978, Physical Properties of Plant and Animal Materials.Gorden and Breach Science Publishers, New York.
26
Muse, M.R., &Hartel, R.W. 2004, Ice Cream Structural Elements that Affect Melting Rate and Hardness. Journal of Dairy Science 87, 1-10.
27
Parussolo, G., Busatto, R.T., Schmitt, J., Pauletto, R., Schons, P.F., &Ries, E.F. 2017, Synbiotic ice cream containing yacon flour and Lactobacillus acidophylus NCFM. LWT -Food Science and technology 82, 192-198.
28
Rha, C. 1975, Theories and Principles of Viscosity. In: Theory Determination and Control of Physical Properties of Food Materials. Dordreretch, TheReidel, Netherlands, pp 123-141.
29
Sah, B.N.P., Vasiljevic, T., McKechnie, S., &Donkor. O.N. 2016, Physicochemical, textural and rheological properties of probiotic yogurt fortified with fibre-rich pineapple peel powder during refrigerated storage.LWT -Food Science and technology 65, 978-986.
30
Sakurai, K., Kokubo, S., Hakamata, K., Tomita, M., & Yoshida, S. 1996, Effect of Production Conditions on Ice Cream Melting Rate and Hardness. Milchwissenchaft 51, 451–454.
31
Sendra, E., Fayos, P., Lario, Y., Fernandez, J., Sayas, E.,& Perez, J. 2008, Incorporation of citrus fibers in fermented milk containing probiotic bacteria. Food Microbiology 25, 13-21.
32
Sopade, P.A., &Kassum, A.L. 1992, Rheological Characterization of Akamu a Semi-fluid Food from Maize Millet and Sorghum. Journal of Cereal Science 15, 193-202.
33
Soukoulis, C., Lebesi, D., &Tzia, C. 2009, Enrichment of Ice Cream with Dietary Fibre: Effects on Rheological Properties, Ice Crystallization and Glass Transition Phenomena. Food Chemistry 115, 665–671.
34
Vieira, A.D.S., Bedani, R., Albuquerque, M.A.C., Biscola, V., &Saad, S.M.I. 2017, The impact of fruit and soybean by-products and amaranth on the growth of probiotic and starter microorganisms. Food Research International.
35
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی تغییرات سفتی و بافت میوه گلابی در بارگذاری نیروهای مختلف و دورههای متفاوت انبارداری با شبکه عصبی مصنوعی
در این تحقیق به بررسی اثر نوع بارگذاریهای دینامیکی و استاتیکی و دوره انبارداری بر میزان سفتی گلابی پرداخته شد. برای این کار ابتدا گلابیها به سه گروه 27 تایی برای سه بارگذاری استاتیکی لبه نازک، استاتیکی لبه پهن و دینامیکی دستهبندی شده و بارگذاری شدند. هر یک از گروههای بارگذاری شده در سه دوره 5، 10 و 15 روزه انبار دار شده و بعد از هر دوره انبارداری با استفاده از آزمون غیرمخرب CT-Scan از تغییر بافت گلابیها عکسبرداری شد و سپس میزان سفتی بافت گلابی با استفاده از سفتیسنج اندازهگیری شد. همچنین دادهها با استفاده از دو شبکه مصنوعی MLP و RBF شبیهسازی و مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد که با افزایش دوره انبارداری و میزان نیروی بارگذاری در هر سه نوع بارگذاری میزان سفتی بهطور معنی داری (سطح 1%) کاهش یافت. همچنین بافت گلابی در بارگذاری دینامیکی به شدت نسبت به دوبارگذاری دیگر تخریب شده است. بهترین مقادیر شبکه عصبی مصنوعی برای فشار لبه پهن (12 نرون- RBF) (R2 Wide edge= 0.9738– RMSE Wide edge= 0.3419- MAE Wide edge= 0.268) و برای فشار لبه نازک(4 نرون -RBF) (R2Thin edge= 0.9946– RMSE Thin edge=0.170977- MAE Thin edge= 0.133) و در نهایت برای بارگذاری دینامیکی (8 نرون- RBF) (R2 Dynamic loading = 0.9933– RMSE Dynamic loading =0.230- MAE Dynamic loading=0.187) بوده است.
https://ifstrj.um.ac.ir/article_37401_b2d466d21823e56684560819b4bfc4aa.pdf
2020-01-21
113
132
10.22067/ifstrj.v15i6.75049
گلابی
سفتی
بارگذاری
انبار داری
شبکه عصبی
CT-Scan
محمد
واحدی ترشیزی
m.vahedi@gau.ac.ir
1
گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
AUTHOR
محسن
آزادبخت
azadbakht@gau.ac.ir
2
گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
LEAD_AUTHOR
Afsharnia, F., Mehdizadeh, S. A., Ghaseminejad, M., & Heidari, M. (2017). The effect of dynamic loading on abrasion of mulberry fruit using digital image analysis. Information Processing in Agriculture, 4(4), Pages 291-299.
1
Azadbakht, M., Aghili, H., Ziaratban, A., & Vehedi Torshizi, M. (2017). Application of artificial neural network method to exergy and energy analyses of fluidized bed dryer for potato cubes. Energy, 120, 947–958.
2
Azadbakht, M., Torshizi, M. V., & Ziaratban, A. (2016). Application of Artificial Neural Network (ANN ) in predicting mechanical properties of canola stem under shear loading. Agricultural Engineering International: CIGR Journal, 18(5), 413–424.
3
B. Khoshnevisan, Sh. Rafiee, M. Omid, M. Y. (2013). Prediction of environmental indices of Iran wheat production using artificial neural networks. International Journal of Energy and Environment, 4(2), 339–348.
4
Diels, E., van Dael, M., Keresztes, J., Vanmaercke, S., Verboven, P., Nicolai, B., et al. (2017). Assessment of bruise volumes in apples using X-ray computed tomography. Postharvest Biology and Technology, 128, 24–32.
5
Jahangiri, M., Hassan-Beygi, S. R., Aboonajmi, M., & Lotfi, M. (2016). Effects of storage duration and conditions on mechanical properties of viola cucumber fruit under compression loading. Agricultural Engineering International: CIGR Journal, 18(2), 323–332.
6
Khalifa, S., Komarizadeh, M. H., & Tousi, B. (2011). Usage of fruit response to both force and forced vibration applied to assess fruit firmnessa review. Australian Journal of Crop Science, 5(5), 516–522.
7
Leśniak, A., & Juszczyk, M. (2018). Prediction of site overhead costs with the use of artificial neural network based model. Archives of Civil and Mechanical Engineering, 18(3), 973–982.
8
Mazidi, M., Sadrnia, H., & Khojastehpour, M. (2016). Evaluation of orange mechanical damage during packaging by study of changes in firmness. International Food Research Journal, 23(2), 899–903.
9
Mirzaee, E., Rafiee, S., Keyhani, A., & Djom-Eh, Z. E. (2009). Physical properties of apricot to characterize best post harvesting options. Australian Journal of Crop Science, 3(2), 95–100.
10
Moggia, C., Graell, J., Lara, I., Gonzalez, G., & Lobos, G. A. (2017). Firmness at Harvest Impacts Postharvest Fruit Softening and Internal Browning Development in Mechanically Damaged and Non-damaged Highbush Blueberries (Vaccinium corymbosum L.). Frontiers in Plant Science, 8(April), 1–11.
11
Moggia, C., Graell, J., Lara, I., Schmeda-Hirschmann, G., Thomas-Valdes, S., & Lobos, G. A. (2016). Fruit characteristics and cuticle triterpenes as related to postharvest quality of highbush blueberries. Scientia Horticulturae, 211, 449–457.
12
Montero, C. R. S., Schwarz, L. L., Santos, L. C. dos, Andreazza, C. S., Kechinski, C. P., & Bender, R. J. (2009). Postharvest mechanical damage affects fruit quality of “Montenegrina” and “Rainha” tangerines. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, 44(12), 1636–1640.
13
Read, S. J., Droutman, V., Smith, B. J., & Miller, L. C. (2017). Using neural networks as models of personality process: A tutorial. Personality and Individual Differences, 136,52-67.
14
Salehi, F., & Razavi, S. M. A. (2012). Dynamic modeling of flux and total hydraulic resistance in nanofiltration treatment of regeneration waste brine using artificial neural networks. Desalination and Water Treatment, 41(1-3), 95–104.
15
Soleimanzadeh, B., Hemati, L., Yolmeh, M., & Salehi, F. (2015). GA-ANN and ANFIS models and salmonella enteritidis inactivation by ultrasound. Journal of Food Safety, 35(2), 220–226.
16
Taheri-Garavand, A., Karimi, F., Karimi, M., Lotfi, V., & Khoobbakht, G. (2018). Hybrid response surface methodology–artificial neural network optimization of drying process of banana slices in a forced convective dryer. Food Science and Technology International, 24(4), 277–291.
17
Tavarini, S., Degl’Innocenti, E., Remorini, D., Massai, R., & Guidi, L. (2008). Antioxidant capacity, ascorbic acid, total phenols and carotenoids changes during harvest and after storage of Hayward kiwifruit. Food Chemistry, 107(1), 282–288.
18
Yan, Y., Zhang, X., Zheng, X., Apaliya, M. T., Yang, Q., Zhao, L., et al. (2018). Control of postharvest blue mold decay in pears by Meyerozyma guilliermondii and it’s effects on the protein expression profile of pears. Postharvest Biology and Technology, 136(October 2017), 124–131.
19
Zhang, H., Wu, J., Zhao, Z., & Wang, Z. (2018). Nondestructive firmness measurement of differently shaped pears with a dual-frequency index based on acoustic vibration. Postharvest Biology and Technology, 138, 11–18.
20
Zhang, W., Cui, D., & Ying, Y. (2014). Nondestructive measurement of pear texture by acoustic vibration method. Postharvest Biology and Technology, 96, 99–105.
21
ORIGINAL_ARTICLE
بهینهسازی استخراج پلیساکارید از برگ زیتون و ارزیابی ویژگیهای رئولوژیکی و آنتیاکسیدانی آن
طرح مرکب مرکزی روش سطح پاسخ برای بهینهسازی استخراج پلیساکاریدهای برگ زیتون مورد استفاده قرار گرفت. اثر سه متغیر مستقل زمان استخراج (7-3 ساعت)، دمای استخراج (60- 100 درجه سانتیگراد) و نسبت آب به ماده خشک (5- ml/g 25) برر روی بازده استخراج مورد بررسی قرار گرفت. پلیساکارید استخراج شده برای ویژگیهای آنتیاکسیدانی، میزان کل ترکیبات فنلی و فلاوونوئیدی و ساختار و گروههای فعال با FTIR بررسی شد. ویژگیهای رئولوژیکی و رفتار جریان با برازش بر روی مدل توان تعیین شد. مهمترین پارامتر در دامنههای مورد آزمایش دما و کم اثرترین در مورد زمان استخراج مشاهده شد. بالاترین بازده استخراج در شرایط 2 ساعت، دمای 96/80 درجه سانتیگراد و نسبت آب به ماده خشک ml/g 17/94 مشاهده شد. ویژگیهای آنتیاکسیدانی پلیساکارید استخراج با استفاده از رادیکال DPPH در طول موج 517 نانومتر بررسی شده که نشاندهنده ویژگیهای آنتیاکسیدانی قابل توجه نمونه بود. ویژگیهای رئولوژیکی پلیساکارید استخراجی در غلظتهای 1، 5/2 و 5% بررسی شد. نتایج نشان داد که در غلظتهای بالا رفتار از نوع شلشونده میباشد. یکی از مهمترین مشکلات در ارتباط استخراج پلیساکاریدهای بومی بازده استخراج آنها میباشد. پلیساکارید استخراجی ویژگیهای آنتیاکسیدانی خوبی در مقایسه با BHT و عصاره فنلی برگ زیتون نشان داد. علاوه بر این پلیساکارید استخراجی میتواند برای افزایش ویسکوزیته محلول در غلظتهای بالا مورد استفاده قرار گیرد.
https://ifstrj.um.ac.ir/article_37406_8e9893083a281f38eb5b965694b27a84.pdf
2020-01-21
133
144
10.22067/ifstrj.v15i6.80092
پلیساکارید برگ زیتون
بهینهسازی
روش سطح پاسخ
FTIR
ویژگیهای آنتیاکسیدانی
محمدامین
مهرنیا
mehrnia@asnrukh.ac.ir
1
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
LEAD_AUTHOR
حسن
برزگر
hbarzegar@asnrukh.ac.ir
2
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
AUTHOR
لیلا
حق جو
leila.haghjou03@gmail.com
3
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
AUTHOR
Ahmad-Qasem, M.H., Ahmad-Qasem, B.H., Barrajon-Catalan, E., Micol, V., Carcel, J.A., Garcia-Perez, J.V., (2016). Drying and storage of olive leaf extracts. Influence on polyphenols stability. Industrial Crops and Products 79, 232-239.
1
Ahmad-Qasem, M.H., Canovas, J., Barrajon-Catalan, E., Micol, V., Carcel, J.A., Garcia-Perez, J.V., (2013). Kinetic and compositional study of phenolic extraction from olive leaves (var. Serrana) by using power ultrasound. Innovative Food Science & Emerging Technologies 17, 120-129.
2
Azmi, A.F., Mustafa, S., Hashim, D.M., Manap, Y.A., (2012). Prebiotic activity of polysaccharides extracted from Gigantochloa levis (Buluh beting) shoots. Molecules 17(2), 1635-1651.
3
Boudhrioua, N., Bahloul, N., Ben Slimen, I., Kechaou, N., (2009). Comparison on the total phenol contents and the color of fresh and infrared dried olive leaves. Industrial Crops and Products 29(2-3), 412-419.
4
Cavalheiro, C.V., Picoloto, R.S., Cichoski, A.J., Wagner, R., de Menezes, C.R., Zepka, L.Q., Da Croce, D.M., Barin, J.S., (2015). Olive leaves offer more than phenolic compounds – Fatty acids and mineral composition of varieties from Southern Brazil. Industrial Crops and Products 71, 122-127.
5
Galanakis, C.M., (2011). Olive fruit dietary fiber: components, recovery and applications. Trends in Food Science & Technology 22(4), 175-184.
6
Hossain, M.A., Rahman, S.M.M., (2011). Total phenolics, flavonoids and antioxidant activity of tropical fruit pineapple. Food Research International 44(3), 672-676.
7
Kamran, M., Hamlin, A.S., Scott, C.J., Obied, H.K., (2015). Drying at high temperature for a short time maximizes the recovery of olive leaf biophenols. Industrial Crops and Products 78, 29-38.
8
Luo, A., He, X., Zhou, S., Fan, Y., Luo, A., Chun, Z., (2010). Purification, composition analysis and antioxidant activity of the polysaccharides from Dendrobium nobile Lindl. Carbohydr Polym 79(4), 1014-1019.
9
Mazarei, F., Jooyandeh, H., Noshad, M., Hojjati, M., (2017). Polysaccharide of caper (Capparis spinosa L.) Leaf: Extraction optimization, antioxidant potential and antimicrobial activity. Int J Biol Macromol 95, 224-231.
10
Mehrnia, M.-A., Jafari, S.-M., Makhmal-Zadeh, B.S., Maghsoudlou, Y., (2017). Rheological and release properties of double nano-emulsions containing crocin prepared with Angum gum, Arabic gum and whey protein. Food Hydrocolloids 66, 259-267.
11
Samavati, V., Manoochehrizade, A., (2013). Polysaccharide extraction from Malva sylvestris and its anti-oxidant activity. Int J Biol Macromol 60(0), 427-436.
12
Scherer, R., Lemos, M.F., Lemos, M.F., Martinelli, G.C., Martins, J.D.L., da Silva, A.G., (2013). Antioxidant and antibacterial activities and composition of Brazilian spearmint (Mentha spicata L.). Industrial Crops and Products 50(0), 408-413.
13
Shen, S., Chen, D., Li, X., Li, T., Yuan, M., Zhou, Y., Ding, C., (2014). Optimization of extraction process and antioxidant activity of polysaccharides from leaves of Paris polyphylla. Carbohydr Polym 104, 80-86.
14
Tadayoni, M., Sheikh-Zeinoddin, M., Soleimanian-Zad, S., (2015). Isolation of bioactive polysaccharide from acorn and evaluation of its functional properties. Int J Biol Macromol 72, 179-184.
15
Tahmouzi, S., Ghodsi, M., (2014). Optimum extraction of polysaccharides from motherwort leaf and its antioxidant and antimicrobial activities. Carbohydr Polym 112, 396-403.
16
Yang, L., Zhang, L.-M., (2009). Chemical structural and chain conformational characterization of some bioactive polysaccharides isolated from natural sources. Carbohydr Polym 76(3), 349-361.
17
ORIGINAL_ARTICLE
تعیین تاریخ انقضاء روغنهای خوراکی مبنی بر تغییر رنگ طی فرآیند اکسایش: کاربرد تحلیل تصویر رقمی و آنالیز افتراقی خطی طی اکسایش اولیه و ثانویه
تشخیص وضعیت انقضا (سالم و تند شده) روغنهای گیاهی خوراکی بهخاطر محصولات اولیه و ثانویه اکسیداسیون حائز اهمیت است. بنابراین بررسی کیفیت و سلامت روغنهای خوراکی بسیار مهم است. بر اساس گزارشات و آزمایشات تجربی رنگ روغن طی اکسیداسیون تغییر میکند. پژوهش حاضر به شرح بررسی انجام شده توسط پردازش تصویر و تحلیل تفکیک خطی (LDA) برای طبقهبندی روغنهای گیاهی خوراکی سالم و تند شده در طی اکسیداسیون در دمای 85 درجه سانتیگراد با توجه به اکسیداسیون اولیه و ثانویه در چهار نوع روغن (پالم اولئین، زیتون، سویا و آفتابگردان) پرداخته است. هدف از این پژوهش یافتن روشهای ارزان و سریعترو همچنین حافظ محیط زیست به جای آزمونهای شیمیایی به کمک فضاهای رنگی (RGB، HSI،L*a*b* با Grayscale) برای تعیین وضعیت انقضا روغنهای خوراکی است. این مطالعه نشان داد که بهترین نتیجه برای تشخیص وضعیت انقضا در روغنهای معلوم با توجه به دوره القا عدد پراکسید در هر فضای رنگی توسط طبقهبند LDA برای پالم 100% (HSI و سیاه وسفید)، زیتون 61/84% (L*a*b* و RGB)، سویا 95% (سیاه و سفید) و آفتابگردان 100% ( RGB و HSI) میباشد. همچنین با توجه به دوره القا آزمون عدد کربونیل بهترین عملکرد طبقهبند در پالم 100% (L*a*b*)، زیتون 100% (L*a*b*)، سویا 47/89% و آفتابگردان 95% (HSI) بدست آمد.
https://ifstrj.um.ac.ir/article_37410_999baa35de5affd4ec37f50d25613188.pdf
2020-01-21
145
158
10.22067/ifstrj.v1396i0.70907
روغن های گیاهی خوراکی
اکسایش
عددپراکسید
عدد کربونیل
تجزیهوتحلیل تفکیک خطی
تصویربرداری
الگا
عظیمی
olga.azimi@gmail.com
1
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.
AUTHOR
محبت
محبی
m-mohebbi@um.ac.ir
2
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.
AUTHOR
رضا
فرهوش
rfarhoosh@um.ac.ir
3
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.
LEAD_AUTHOR
مهدی
سعادتمند طرزجان
saadatmand@um.ac.ir
4
گروه برق، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد.
AUTHOR
B. Zhang, W. Huang,J. Li, C. Zhao, S. Fan, J. Wu, C. Liu, Principles, developments and applications of computer vision for external quality inspection of fruits and vegetables: A review. Food Res Int. 62, 326-343 (2014)
1
S. Gomez-Alonso, V. Mancebo-Campos, M. Desamparados Salvador, G. Fregapane, Oxidation kinetics in olive oil triacylglycerols under accelerated shelf-life testing (25–75 °C). EUR J LIPID SCI TECH. 106, 369–375 (2004)
2
M. Yin, S. Tang, M. Tong, Identification of edible oils using terahertz spectroscopy combined with genetic algorithm and partial least squares discriminant analysis. Anal. Methods. 8, 2794-2798 (2016)
3
A.H.El-Hamdy, N.K. El-Fizga,Detection of olive oil adulteration by measuring its authenticity factor using reversed-phase high-performance liquid chromatography. J. Chromatogr. A. 708, 351–355 (1995)
4
E. Guzm´an, V. Baeten, J.A.F. Pierna, Garcia-Mesa J.A. Evaluation of the overall quality of olive oil using fluorescence spectroscopy. Food Chem. 173, 927–934 (2015)
5
N. Vlachos, Y. Skopelitis, M. Psaroudaki, V. Konstantinidou, A. Chatzilazarou, E. Tegou, Applications of Fourier transform-infrared spectroscopy to edible oils. Anal. Chim. Acta. 2573–574, 459–465 (2006)
6
E. Chiavaro, E. Vittadini, M.T. Rodriguez-Estrada, Cerretani L, Bendini A. Differential scanning calorimeter application to the detection of refined hazelnut oil in extra virgin olive oil. Food Chem. 110, 248–256 (2008)
7
8.D.S. Lee,B.S. Noh, S.Y. Bae, K. Kim, Characterization of fatty acids composition in vegetable oils by gas chromatography and chemometrics. Anal. Chim. Acta. 358, 163–175 (1998)
8
R. Farhoosh, S. Pazhouhanmehr, Relative contribution of compositional parameters to the primary and secondary oxidation of canola oil. Food Chem. 114 (3), 1002-1006 (2009)
9
B. Reindl, H.J. Stan, Determination of volatile aldehydes in meat as 2, 4-dinitrophenylhydrazones using reversed-phase high-performance liquid chromatography. J. Agric. Food Chem. 30, 849–854 (1982)
10
F. Farhoosh, J. Tavakoli, M.M.H. Khodaparast, Chemical Composition and Oxidative Stability of Kernel Oils from Two Current Subspecies of Pistacia atlantica in Iran. J Am Oil Chem Soc. 85(8), 723–729 (2008)
11
R. Farhoosh, M.M.H.Khodaparast, A. Sharif, S.A.Rafiee, Olive oil oxidation: Rejection points in terms of polar, conjugated diene, and carbonyl values. Food Chem. 131 (4), 1385 – 1390 (2012)
12
K.D.T.M. Milanez, M.J.C. Pontes, Classification of extra virgin olive oil and verification of adulteration using digital images and discriminant analysis. Anal. Methods.7, 8839-8846 (2015)
13
G. Dalen, Determination of the size distribution and percentage of broken kernels of rice using flatbed scanning and image analysis. Food Res. Int. 37, 51–58 (2004)
14
F. Kong, J. Tan, DietCam: Automatic dietary assessment with mobile camera phones. Pervasive Mob Comput. 8, 147–163 (2012)
15
V. Briones, J.M. Aguilera, Image analysis of changes in surface colour of chocolate. Food Res. Int. 38, 87–94 (2015)
16
C.J. Du, D.W. Sun, Pizza sauce spread classification using colour vision and support vector machines. J Food Eng. 66,137–145 (2004)
17
A. Antonelli, M. Cocchi, P. Fava, G. Foca, G.C. Franchini, D. Manzini, A. Ulrici,Automated evaluation of food colour by means of multivariate image analysis coupled to a wavelet-based classification algorithm. Anal. Chim. Acta. 515, 3–13 (2004)
18
M. Mohebbi, M.R Akbarzadeh-T, F. Shahidi, M. Moussavi, H.B. Ghoddusi,Computer vision systems (CVS) for moisture content estimation in dehydrated shrimp. Comput Electron Agric. 69 (2), 128-134 (2009)
19
H.K. Mebatsion, J. Paliwal, D.S. Jayas, Automatic classification of non-touching cereal grains in digital images using limited morphological and color features. Comput Electron Agric. 90, 99–105 (2013)
20
M. Fathi, M. Mohebbi, S.M.A. Razavi, Application of Image Analysis and Artificial Neural Network to Predict Mass Transfer Kinetics and Color Changes of Osmotically Dehydrated Kiwifruit. FOOD BIOPROCESS TECH. 4, 1357–1366 (2011)
21
W.T.S, Vilar, R.M. Aranha, E.P. Medeiros, M.J.C. Pontes, Classification of Individual Castor Seeds Using Digital Imaging and Multivariate Analysis. J. Braz. Chem. Soc. 26, 102–109 (2015)
22
J.K. Fernandes, T. Umebara, M.K. Lenzia, E.T.S. Alves, Image analysis for composition monitoring. Commercial blends of olive and soybean oil. ACTA SCI-TECHNOL.35, 317–324 (2013)
23
P.C. Marchal, D.M. Gila, J.G. Garcia, J.G. Ortega, Expert system based on computer vision to estimate the content of impurities in olive oil samples. J Food Eng.119(2), 220-228 (2013)
24
K.D.T.M. Milanez, M.J.C. Pontes. Classification of edible vegetable oil using digital image and pattern recognition techniques. Microchem J. 113, 10–16 (2014)
25
F. Mendoza, J.M. Aguilera, Application of image analysis for classification of ripening bananas. J. Food Sci. 69, 471–477 (2004)
26
K. Leon, D. Mery, F. Pedreschi, J. Leon, Color measurement in L*a*b* units from RGB digital images. Food Res Int. 39(10), 1084-1091 (2006)
27
S.E. Papadakis, S. Abdul-Malek, R.E. Kamdem, K.L. Yam, A versatile and inexpensive technique for measuring color of foods. Food Technol. 54(12), 48–51 (2000)
28
S. Segnini, P. Dejmek, R. O¨ste, A low cost video technique for colour measurement of potato chips. LWT - Food Sci and Technol. 32(4), 216–222 (1999)
29
N.C. Shantha, E.A. Decker, Rapid, sensitive, iron-based spectrophotometric methods for determination of peroxide values of food lipids. J. AOAC Int.77, 421–424 (1994)
30
Y. Endo,C.M. Li, M. Tagiri-Endo,K. Fugimoto, A modified method for the estimation of total carbonyl compounds in heated and frying oils using 2- propanol as a solvent. J Am Oil Chem Soc. 10, 1021–1024 (2001)
31
R.A. Fisher, The use of multiple measurements in taxonomic problem. Ann. Eugen. 7, 179–188 (1936)
32