TY - JOUR ID - 26355 TI - تاثیر میزان آفلاتوکسین تولیدی توسط آسپرژیلوس فلاووس بر کاهش بازاریابی پسته در جهان JO - مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران JA - IFSTRJ LA - fa SN - 1735-4161 AU - صارمی, حسین AU - اخوت, سید محمود AD - دانشگاه زنجان Y1 - 2007 PY - 2007 VL - 3 IS - 2 SP - EP - DO - 10.22067/ifstrj.v3i2.1760 N2 - محصول پسته یکی از محصولات عمده کشاورزی در ایران به شمار می رود و بخش عمده صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص می دهد . آفلاتوکسین به عنوان متابولیت ثانویه تولید شده توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس در پسته به عنوان یک سم بالقوه خطرناک در کاهش امکان رقابت بازاریابی پسته در جهان نقش دارد . بعضی از کشورها بخصوص آمریکا با مغتنم شمردن این وضعیت برای موقعیت خود در افزایش سهم صادرات پسته و کنار گذاشتن ایران تلاش می کنند . بنابراین ضرورت دارد تا ایران استانداردهای جهانی را مد نظر قرار داده؛ در صنعت فرآوری و تجارت پسته سرمایه گذاری کند .یکی از راههای مهم کاهش الودگی پسته به ا ین قارچ تولید کننده افلا تو کسین می باشد که علاوه بر تولید زهرابه زمینه را برای اقدامات سیا سی اقتصادی رقیبان فراهم می نماید. در این مطالعه موقعیت فعلی و اقدامات انجام گرفته توسط تولید کنندگان و صادرکنندگان عمده پسته ایران و دیگر کشورها بررسی و چندین راهکارهای پیشنهاد گردیده است . کلمات کلیدی : پسته ، آفلاتوکسین ، آسپرژیلوس فلاووس ، صادرات UR - https://ifstrj.um.ac.ir/article_26355.html L1 - https://ifstrj.um.ac.ir/article_26355_effad112a1b41dc22782fc2191e43eed.pdf ER -