TY - JOUR ID - 27928 TI - طبیعت پلی الکترولیتی صمغ دانه شاهی JO - مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران JA - IFSTRJ LA - fa SN - 1735-4161 AU - کاراژیان, حجت AD - فردوسی مشهد/ آزاد اسلامی Y1 - 2010 PY - 2010 VL - 6 IS - 1 SP - EP - DO - 10.22067/ifstrj.v6i1.4027 N2 - دانه شاهی بعنوان یک منبع جدید هیدروکلوئیدی انتخاب شد و برخی از پارامترهای فیزیکوشیمیایی بنیادی آن نظیر ویسکوزیته ذاتی و گروه های عملگراندازه گیری شد. طیف FT-IR پلیمر صمغ دانه شاهی نشان داد که پلیمر متشکل از کربوهیدرات با گروه‌های عملگر کربوکسیل و هیدروکسیل است. ویسکوزیته ذاتی در آب دیونیزه ml/mg 33/1 (میلی لیتر بر میلی گرم) به دست آمد. هیدروکلوئید دانه شاهی دارای طبیعت پلی الکترولیتی با یک تمایل به نمک ها است بطوریکه افزودن نمک‌ها باعث کاهش ویسکوزیته ذاتی عصاره گردید. واژه های کلیدی: دانه شاهی، گروه های عملگر، ویسکوزیته ذاتی UR - https://ifstrj.um.ac.ir/article_27928.html L1 - https://ifstrj.um.ac.ir/article_27928_887a737496a265e452bf40e4c11677ec.pdf ER -