TY - JOUR ID - 28572 TI - شناسایی گونه های لاکتوباسیلوس هتروفرمنتاتیو اختیاری در پنیر لیقوان JO - مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران JA - IFSTRJ LA - fa SN - 1735-4161 AU - قطبی, معصومه AU - سلیمانیان زاد, صبیحه AU - شیخ زین الدین, محمود AD - Y1 - 2010 PY - 2010 VL - 6 IS - 2 SP - EP - DO - 10.22067/ifstrj.v6i2.7825 N2 - باکتری های لاکتوباسیلوس هتروفرمنتاتیو اختیاری با شرکت در مکانیسم های بیوشیمیایی، عامل ایجاد خصوصیات منحصر به فرد عطری و طعمی در فراورده های لبنی سنتی از جمله پنیر لیقوان هستند. یکی از اهداف عمده ی شناسایی فلور میکروبی غیرآغازگر در فراورده های لبنی سنتی، ضمن حفظ ذخایر ژنتیکی بومی، تولید صنعتی فراورده هایی با ویژگی های عطری و طعمی مشابه فراورده های لبنی بومی است. بر اساس مطالعه انجام شده با استفاده از روش های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی برروی پنیر با دوره ماندگاری 4 ماهه، باکتری های Lb. plantarum، Lb. pentosus، Lb. paraplantarum،Lb. paracasei و Lb. casei شناسایی شدند. گستردگی لاکتوباسیلوسهای هتروفرمنتاتیو در پنیر لیقوان با توجه به زمان رسیدگی متغیر بود.واژه های کلیدی: پنیر لیقوان، Lb. plantarum و Lb. casei UR - https://ifstrj.um.ac.ir/article_28572.html L1 - https://ifstrj.um.ac.ir/article_28572_038c80988c8498d54b71fe58e4e942ac.pdf ER -