TY - JOUR ID - 32109 TI - بررسی اثر دما و سرعت جریان هوا بر خشک کردن خرمای مضافتی بوسیله خشک کن کابینی JO - مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران JA - IFSTRJ LA - fa SN - 1735-4161 AU - افشاری جویباری, حسن AU - فرحناکی, عسگر AU - مجذوبی, مهسا AU - مصباحی, غلامرضا AU - نیاکوثری, مهرداد AD - دانشگاه شیراز AD - Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 8 IS - 4 SP - EP - KW - خرمای مضافتی KW - خشک کردن KW - نگهداری خرما KW - سرعت جریان هوا DO - 10.22067/ifstrj.v8i4.20149 N2 - رطب مضافتی از ارقام مرطوب و نیمه خشک به رنگ قرمز تیره متمایل به سیاه و دارای کیفیت مطلوب می‌باشد. از مشکلات اصلی این رقم، نگهداری آن است، زیرا مقدار رطوبت بالای آن باعث فساد آن در دمای محیط می‌شود و به همین علت باید در یخچال نگهداری شود. در این تحقیق اثر دما و سرعت جریان هوا بر خشک کردن خرمای مضافتی با استفاده از هوای گرم در سه سطح سرعت جریان هوا (1، 5/1 و 2 متر بر ثانیه) و پنج سطح دمایی (50، 60، 70، 80 و C˚90) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که همه نمونه ها در مرحله خشک شدن نزولی قرار دارند و مهمترین عامل در افزایش سرعت خشک کردن، دما است. دبی هوای خشک کننده تاثیری در افزایش سرعت خشک شدن نداشت. به طور کلی نتایج نشان داد که کاهش رطوبت خرمای مضافتی به روش خشک کردن مصنوعی (صنعتی) امکان پذیر است و می‌توان با کاهش رطوبت، نیاز به سردخانه را مرتفع ساخت. UR - https://ifstrj.um.ac.ir/article_32109.html L1 - https://ifstrj.um.ac.ir/article_32109_84eac4239c890f8e0961fb4215cf88b0.pdf ER -