TY - JOUR ID - 33049 TI - کاربرد پردازش تصویر در مطالعه تأثیر اجزاء ژل بهبوددهنده بر خصوصیات نان بربری غنی‌شده با سویا JO - مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران JA - IFSTRJ LA - fa SN - 1735-4161 AU - پورفرزاد, امیر AU - حدادخداپرست, محمدحسین AU - کریمی, مهدی AU - مرتضوی, سید علی AD - دانشگاه گیلان AD - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. AD - مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 9 IS - 4 SP - EP - KW - پردازش تصویر KW - ژل بهبوددهنده KW - غنی‌سازی KW - نان بربری KW - طرح آماری مرکب مرکزی DO - 10.22067/ifstrj.v9i4.30071 N2 - تأثیر افزودن سدیم استئاروئیل لاکتیلات و پروپیلن گلیکول در دامنه 0 تا g/100g 5/0 به فرمول ژل بهبوددهنده بر روی خصوصیات تصویر پوسته و مغز نان بربری غنی‌شده با سویا و به‌منظور بهینه‌سازی خصوصیات مذکور، موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد ٭L پوسته و مغز و دانسیته سلولی با افزایش سدیم استئاروئیل لاکتیلات افزایش یافتند، اما ٭a، ٭b، اندازه حفرات و تخلخل مغز نان به‌طور معنی‌داری کاهش یافتند. از سوی دیگر، افزایش پروپیلن گلیکول موجب کاهش ٭L پوسته و افزایش ٭b مغز نان گردید. ٭a و ٭b پوسته نیز تحت‌تأثیر هیچ کدام از اجزاء ژل قرار نگرفتند. بررسی آماری نتایج با طرح مرکب مرکزی نشان داد که بهترین خصوصیات، زمانی حاصل می‌گردد که فرمول ژل شامل g/100g 5/0 سدیم استئاروئیل لاکتیلات و g/100g 5/0 پروپیلن گلیکول باشد. UR - https://ifstrj.um.ac.ir/article_33049.html L1 - https://ifstrj.um.ac.ir/article_33049_edeec0edf9f4c17d5cd2c4049d8ec94d.pdf ER -