TY - JOUR ID - 37335 TI - ارزیابی پارامترهای شیمیایی لازم برای اصالت‌سنجی آبلیمو ترش تجاری JO - مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران JA - IFSTRJ LA - fa SN - 1735-4161 AU - علائی روزبهانی, زهرا AD - گروه علوم و صنایع غذایی، پژوهشگاه استاندارد، سازمان ملی استاندارد، ایران. Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 15 IS - 4 SP - 497 EP - 506 KW - آب لیموترش KW - اصالت سنجی KW - پرفایل قندها KW - پارامترهای شیمیایی DO - 10.22067/ifstrj.v15i4.64465 N2 - امروزه یکی از اصلی‌ترین مشکلات در تولید و بازارمصرف آب لیمو کشورشناسایی تقلبات در این فرآورده است. هدف از این تحقیق بررسی پارامترهای شیمیایی لازم برای شناسایی تقلبات در این صنعت است .بدین منظور در این تحقیق پارامترهای تعریف شده در استاندارد تدوین شده در سال 2016 توسط انجمن آبمیوه و نکتار اتحادیه اروپا برای اصالت‌سنجی آب لیموترش انتخاب شد و برروی 10 نمونه تجاری و 3 نمونه طبیعی این پارامترها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان می‌دهدکه وزن مخصوص نمونه‌هادر محدوده040/1-030/1 می‌باشد و اسیدیته نمونه‌ها بین6/67-55 (گرم بر لیتر) متغیر است. قند گلوگز برای نمونه‌ها بین 7/12-48/1 (گرم بر لیتر) در حالی که مقدار فروکتوز 81/9-13/0 (گرم بر لیتر) می‌باشد و بیشترین مقدار مواد معدنی مربوط به پتاسیم1350- 10 (میلی‌گرم بر لیتر) و پس از آن سدیم ،کلسیم، فسفر و منیزیم می‌باشد که مقدار آنها به‌ترتیب 907-63 ،172-1/33، 135-صفر و 4/75-10 (میلی‌گرم بر لیتر) می‌باشد. در نمونه‌ها رنگ سنتزی و مواد نگهدارنده (اسید بنزوئیک و سوربات) مورد بررسی قرار گرفت که در تمامی نمونه‌ها مقدار قابل تشخیصی گزارش نشد. نتایج نشان می‌دهد 9 نمونه از 10 نمونه تجاری در بیش از یک فاکتور با حدود تعریف شده در استاندارد اتحادیه اروپا برای آب لیمو تجاری مطابقت ندارند (به عبارتی 9 نمونه از نمونه‌های تجاری تقلبی می‌باشند) لذا پیشنهاد می‌گردد این پارامترها در تجدید نظر استاندارد ملی به‌منظور بهبود روش تشخیص آب لیمو تقلبی در نظر گرفته شود. UR - https://ifstrj.um.ac.ir/article_37335.html L1 - https://ifstrj.um.ac.ir/article_37335_a9eac034bc66560dd7395f01f4749b74.pdf ER -