TY - JOUR ID - 43480 TI - سین‌بیوتیک‌ها ‌به‌عنوان جایگزین بالقوه محرک رشد برای بهبود پایداری میکروبی و اکسیدشوندگی گوشت بلدرچین ژاپنی JO - مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران JA - IFSTRJ LA - fa SN - 1735-4161 AU - ناصحی, بهزاد AU - نوش کام, مجید AU - قدسی, میترا AU - طاطار, احمد AD - دانشگاه پیام نور AD - دانشگاه فردوسی مشهد AD - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان AD - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان Y1 - 2023 PY - 2023 VL - 18 IS - 6 SP - 127 EP - 139 KW - بلدرچین ژاپنی KW - آنتی‌بیوتیک KW - سین&rlm KW - بیوتیک KW - طیور KW - کیفیت گوشت DO - 10.22067/ifstrj.2023.77120.1191 N2 - استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در پرورش دام به‌ویژه طیور منجر به افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی و اختلالات انسانی می‌شود. بنابراین، پژوهشگران به دنبال یک جایگزین خوب برای بهبود تعادل میکروبی روده، عملکرد رشد و کیفیت گوشت دام هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر جیره‌های حاوی سطوح مختلف (صفر، 90 و 100 درصد) پروبیوتیک فرماکتو (F)، پری‌بیوتیک پریمالاک (P) و مخلوط آنها بر ویژگی‌های شیمیایی، میکروبی و حسی بلدرچین ژاپنی انجام شد. گوشت نمونه F100 بالاترین امتیاز رنگ و بو را نشان داد. در حالی که ویژگی آبداری  به سطح پری‌بیوتیک وابسته‌تر بود F100P100 و F90P90 به‌ترتیب بالاترین امتیاز را در طعم گوشت و پذیرش کلی کسب کردند. کمترین تعداد میکروارگانیسم و کلی‌فرم کل درF90P100، طی مدت نگهداری مشاهده شد. به‌طور کلی افزودن سین‌بیوتیک‌ها به جیره بلدرچین ژاپنی علاوه بر کنترل اکسیداسیون در یخچال منجر به بهبود کیفیت گوشت و کاهش آلودگی میکروبی شد. UR - https://ifstrj.um.ac.ir/article_43480.html L1 - https://ifstrj.um.ac.ir/article_43480_416246091a6be446ea4df69ddf0d522d.pdf ER -