نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات

2 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

3 دانشگاه تربیت مدرس

4 Iranian

چکیده

هیدرولیز آنزیمی ماهی تون زرد باله (Thunnus Albacares ) با بکارگیری آنزیم نیوتراز توسط روش RSM 6 با استفاده از طرح فاکتوریل (CCD) مورد مطالعه قرار گرفت. طول زنجیره پپتیدی (PCL)7 به عنوان سطح پاسخ به شرایط هیدرولیز (فعالیت آنزیمی، دما، زمان) برآورد شد. .ضریب رگرسیون 84/0=2 Rبرای طول زنجیره پپتیدی در مدل ریاضی پیش‌بینی کرد که 84 درصد تغییر در میزان مطالعه شده به‌وسیله مدل قابل توضیح است. فعالیت آنزیم Au/Kg 37، دما 0C 50 و زمان هیدرولیز 130 دقیقه به عنوان شرایط مطلوب به‌دست آمد. هیدرولیز پروتئین ماهی تون زرد باله میزان پروتئین بالا (56/74 درصد) و میزان لیپید کمی (86/1 درصد) داشته است. شاخص شیمیایی پروتئین هیدرولیز شده نشان می‌دهد که آن نیازهای تغذیه‌ای بچه‌ها در سن 12-10 سال را به غیر از لیزین و متیونین پوشش می‌دهد و لیزین و متیونین به‌ترتیب اولین و دومین اسید آمینه محدودکننده بودند. ولیزین با توجه به نیاز بچه 5-2سال اسید آمینه غالب بود. الگوی الکتروفورتیک نشان می‌دهد، وزن مولکولی پروتئین هیدرولیزشده کمتر از 10 کیلو دالتون است. می‌توان نتیجه گرفت با هیدرولیز آنزیمی امعاء و احشاء ماهی تون زردباله ویژگی‌های پروتئین هیدرولیز شده بهبود بخشیده می‌شود.

کلیدواژه‌ها

رضوی شیرازی ،ح .1373.تکنولوژی فراورده دریایی-اصول نگهداری و عمل‌آوری، ناشر مؤلف-شرکت شیلانه
Alsmeyer, R.H., Conningham, A.E., and Happich, M.I. 1974. Equation predicting PER from amino acid analysis, J.food technology,28(7),34-40
Arnesen, J.A., and Gilderg, A. 2007.Extraction and characterization of gelatin from Atlantic salmon (salmo salar) skin. Biores.Technol. 98, 53-57
AOAC 2002. Official Methods of Analysis, (Sixteenth Ed.) Association of Official Analytical Chemists, Washington DC.
Alder-Nissen, J., and Olsen, H. 1979.The influence of peptide chain length on taste and functional properties of enzymatically modified soy protein,in food chemistry,pour-EI,A., Ed., American chemical society,Washington,D.C.
Aspmo, S.I., Horn, S.I., Eijsink, V.G.2005.Enzymatic hydrolysis of Atlantic cod (Gadus morhua L.)Viscara. J. process biochemistry. 40 :1957-1966
Benjakul, B., Morrissey, M.T. 1997. Protein hydrolysates from Pacific whiting solid wastes. J. Agric.Food Chem. 61(1/2), 131-138.
Bhaskar, N., Sathisha, A.D., Sachindra, N.M., Sakhare., P.Z andMahendrakar, N.S. 2007. Effect of acid ensiling on the stability of visceral wast prorease of Indian major carp Labeo rohita. J. Aquat. Food Prod.Technol. 16, 73-86
Bhaskar, N., Benila, T., Radha, C., Lalitha, R.G. 2008. Optimization of enzymatic hydrolysis of visceral waste proteins of Catla (Catla catla) for preparing protein hydrolysate using a commercial protease. Biores Technol. 99 (2), 335-343.
Bhaskar, N., Mahendrakar, N. S. 2008. Protein hydrolysate from visceral waste proteins of Catla (Catla catla): Optimization of hydrolysis conditions for a commercial neutral protease. Biores. Technol. 99 (10), 4105-4111.
Cao, W., Zhang, C., Hong, P., Ji, H. 2008. Response surface methodology for autolysis parameters optimization of shrimp head and amino acids released during autolysis. J.Food Chem. 109, 176-183.
Diniz, A.M., Martin, A.M. 1997. Optimization of nitrogen recovery in the enzymatic hydrolysis of dogfish (Squalus acanthias) protein: Composition of the hydrolysates. Inter J Food Sci Nutr. 48, 191–200.
Espe, M., Sveier, H., HӨgӨg,I., and Lied, I. 1999. Nutrient absorption and growth of Atlantic Salmon(Salmo Salar L.)fed fish protein concentrate, Aquaculture,1974:119-137
FAO, 2010. Statics, Fisheries and Aquaculture Statics, Tuna global caches by Stocks. From www.fao.org, online
Gbogouri, G.A., Linder, M., Fanni, J., Parmentier, M. 2004. Influence of hydrolysis degree on the functional properties of salmon byproducts hydrolysates.J Food Sci. 69: C615-C22
Gildberg, A., and Raa, J.1983. Purification and characterization of pepsins from Arctic fish capelin (Mallotus villosus).Comparative Biochemistry and Physiology,75 A:337-342
Gildberg, A. 2001.Utilization of male Arctic capelin and Atlantic cod in testiness for fish sauce production-evaluation of fermentation conditions. Biores.Technol.76, 119-123
Gildberg, A. 2002. Enhancing return from greater untilization.In: Bremner, H. A. (Ed), Safety and Quality Issues in Fish Prossing.Wood Head Publ.Ltd and CRC press.Cambridge, pp. 425-449
Guerard, F., Guimas, L., and Binet, A. (2002). Production of tuna waste hydrolysates by a commercial neutral protease preparation. Journal of Molecular Catalysis. B: Enzymatic, 19–20, 489–498.
Guerard, F., Sumaya-Martines, M.T., Laroque, D., Chabeaud, A., and
Groninger, H.S and Miller, R.1979. Some Chemical and nutritional properties of acylated fish proteins, J.Agric.Food chem. 27(5), 949
Hoyle NT, Merritt JH. 1994. Quality of fish protein hydrolysate from herring (Clupea harengus). J Food Sci. 59, 76–79 & 129.
IFO 2006. Iranian Fisheries Organization. www.shilat.com
Kristinsson, H.G., Rasco, B.A. 2000a. Fish protein hydrolysates: Production, biochemical and functional properties. Crit Rev Food Sci Nutr. 40, 43–81.
Kristinsson, H.G., Rasco, B.A. 2000b. Biochemical and functional properties of Atlantic salmon (Salmo salar) muscle proteins hydrolyzed with various alkaline proteases. J Agric Food Chem. 48, 657–666.
Kurokawa,T. 1979. Kamaboko-forming ability of frozen and ice stored lizard fish.Bull of Japan. Soc.Sci.Fish, 45: 15-51
Liast, B., Julshamn, k., and Esp, Martin. 2003.Chemical composition and theoretical nutritional evaluation of the produced fractions from enzymatic hydrolysis of salmon frames with Protamex. J.Proc. Biochem., 30: 1-13
Laemmli, uk.1970. Cleavage of structural proteins during the assembly of the bacterio phage T4. Nature, 227(259), 680-5
Layne, E. 1957. Spectrophotometric and turbidimetric methods for measuring proteins. Meth Enzymol. Vol. 3 p. 450. Academic press, Ind., New York.
Nilsang, S., Lertsiri, S., Suphantharika, M., and Assavanig, A.2005. Optimization of enzymatic hydrolysis of fish soluble concentrate by commercial proteases. J Food Engg. 70, 571–578
Neklyudov, A.D.,Ivankin, A.N., and Berdutina, A.V. 1995. Properties and Uses of Protein Hydrolysares .Biochemistry and Microbiology . 36. NO 5.2000. 452-459
Ovissipour, M., Abedian, A.M., Motamedzadegan, A., Rasco, B., Safari, R., Shahiri, H. 2009. The effect of enzymatic hydrolysis time and temperature on the properties of protein hydrolysates from the Persian sturgeon (Acipenser persicus) viscera.J. Food Chem. 115, 238-242
Pigott, G., and Tucker, B. 2002. Special Feeds, In: Fish Nutrition, (Third Ed.)
Quaglia, G. B., and Orban, E. 1990. Influence of enzymatic hydrolysis on structure and emulsifying properties of sardine (Sardina pilchardus) protein hydrolysates, J. Food Sci ., 55(6), 1571-1573,1619
Sathivel, S., Smiley, S., prinyawiwatkul, W., and Bechtel, P.G. 2005. Functional and nutritional properties of red salmon (Oncorhynchus nerka) enzymatic hydrolysates, Journal of Food Science , 70(6):401–406
Shahidi F, Han XQ, and Syniwiecki J. 1995. Production and characteristics of protein hydrolysates from capelin (Mallotus villosus). Food Chem. 53, 285–293
Sgarbieri,V.C. 1987. Alimentacao e Nutricao: Factor de saude e desenvolvimento. UNICAMP,Campinas. Brazil.
Souissi, N., Bougatef, A., Triki-Ellouz, Y., and Nasri, M. 2007. Biochemical and functional properties of Sardinella (Sardinella aurita) by-product hydrolysates. Food Technology and Biotechnology. 45, 187-194.
Wasswa, J., Tang, J., Gu, X. H., and Yuan, X. Q. 2007. Influence of the extent of enzymatic hydrolysis on the functional properties of protein hydrolysate from grass carp (Ctenopharyngodon idella) skin.J. Food Chemistry. 104, 1698-170
CAPTCHA Image