نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان-دانشکده شیلات و محیط زیست-گروه فرآوری آبزیان
چکیده
در این مطالعه برخی از تغییرات پس از مرگ (pH، رنگ، شاخص جمود و ارزیابی حسی) در ماهی سفید صید شده به دو روش صید گوشگیر و پره مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور تعداد 8 قطعه ماهی سفید از هریک از تورهای پره و گوشگیر تهیه، ابتدا با استفاده از سرنگ استریل 5 سی سی از ورید ساقه دمی آنها خونگیری و به ویال های مخصوص منتقل شد. سپس ماهیان به تفکیک هر تور در جعبه های یونولیتی عایق و در لایه های ضخیمی از یخ قرار گرفته، و به آزمایشگاه منتقل شدند. فاکتورهای کیفی مورد اشاره در زمان های 48،24،9،3،0 و72 ساعت پس از مرگ مورد بررسی قرار گرفتند. خون بدست آمده از ماهیان نیز سانتریفیوژ و سرم حاصله برای تعیین میزان لاکتات سرم خون استفاده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که روش صید بطور کلی تاثیر معنی داری بر شاخص های کیفی مورد بررسی در این مطالعه داشته است، اما روش صید پره نسبت به روش گوشگیر عوارض و اثرات کمتری روی کیفیت گوشت ماهی سفید دارد، همچنین مشاهده گردید نگهداری در یخ برای یک دوره ی سه روزه علی رغم تاثیر بر برخی پارامترها منجر به از دست دادن پذیرش و کیفیت گوشت نمی گردد و گوشت پس از طی این دوره ی سه روزه کماکان قابلیت پذیرش خود را حفظ کرده است.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
The Investigation of some Postmortem Changes in Kutum (Rutilus frisii kutum, Kamensky) Captured by Gillnet and Beach Seine
نویسندگان [English]
- Seyed Yousef Paighambari
- Mohammad Hossein Gharache
- Bahareh Shabanpour
Gorgan Agricultural Sciences and Natural Resources-Faculty of Fisheries and Environment-Aquatic Processing Department
چکیده [English]
This study was conducted to evaluate some postmortem changes parameters (pH, color, rigor mortise and sensory evaluation) in kutum, captured by gillnet and beach seine. Eight pieces of kutum were provided from each net and blood was sampled via 5 cc strile syringes from caudal vein and put into special tubes. Then, fishes were placed into isolated boxes between thick layers of ice and transferred to laboratory. Qualitative parameters were investigated in 0, 3, 9, 24, 48 and 72 hours after death. Blood samples were centrifuged and serum was used for chemical assay. Based on results, capture method had effect on qualitative indexes, investigated in this research, but beach seine method had minor effects on meet quality than gill net method, also were observed that ice storing for 3 days period don’t decrease the meat quality notwithstanding affects on some parameters and the meat retain quality after the period.
کلیدواژهها [English]
- Beach seine
- Gill net
- Postmortem changes
- Rutilus frisii kutum
ارسال نظر در مورد این مقاله