نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
2 گروه آموزشی علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه محقق اردبیلی
3 شرکت صنایع قهوه پارت سازان (مولتی کافه)، مشهد
چکیده
دانه بارهنگ دارای خواص داروئی و تغذیه ای متعددی می باشد، لذا دانستن خواص مهندسی آن در طراحی تجهیزات پس از برداشت ضروری است. در این تحقیق خواص مهندسی دانه بارهنگ، به دلیل تولید موسیلاژ توسط دانه، فقط در یک سطح رطوبتی تعیین گردید. متوسط جرم هزار دانه mg 147 و میانگین دانسیته توده، دانسیته حقیقی و درصد تخلخل به ترتیب kg/m38/701، kg/m3 1283 و % 3/45 محاسبه شد. ضریب اصطکاک استاتیکی برای 5 سطح تخته چند لایه، لاستیک، شیشه، فایبرگلاس و ورق گالوانیزه اندازه گیری شده و مقادیر میانگین آن به ترتیب 51/0، 46/0، 36/0، 35/0 و 33/0 تعیین شد. زاویه ریپوز تخلیه و زاویه ریپوز پر کردن به ترتیب˚1/36 و˚1/18 و سرعت حد m/s 86/1 به دست آمد. توسط پردازش تصویر میانگین طول، عرض و سطح به ترتیب mµ 9/778، mµ 8/514، m2µ 104×6344/29 و میانگین ضریب کرویت، ضریب گردی و نسبت نما به ترتیب 996/0، 62/0 و 52/1 به دست آمد.
واژه های کلیدی: دانه بارهنگ، ابعاد، دانسیته، زاویه ریپوز، ضریب اصطکاک
عنوان مقاله [English]
Some Engineering Properties of Plantago major L. (Barhang) Seed
نویسندگان [English]
- Seyed Mohammad Ali Razavi 1
- Younes Zahedi 2
- Hadi Mahdavian Mehr 3
1 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
2 Department of Food Science and Technology, Ardebili University
3 Part Sazan Coffee company (MultiCafé), Mashhad
چکیده [English]
Due to medical and dietary properties of the Plantago Major L. seed, it is necessary to know engineering properties in order to design post harvest equipments. Engineering properties of Plantago Major L. seed was determined only at the moisture content of 7.98% dry basis, because of it produces mucilaginous components when it is soaked in water. The average of length, width, surface area, sphericity, perimeter, roundness and aspect ratio were determined 778.9 m, 514.8m, 29.6344 × 104 m2, 0.996, 1874.8 m, 0.620 and 1.53 respectively by means of image processing technique. The average thousands seeds mass, bulk density, true density and porosity were 147 mg, 701.8 kg/m3, 1283 kg/m3 and 45.3% respectively. Coefficient of friction was measured on the 5 surfaces of plywood, rubber, glass, fiberglass and galvanized sheet and the average value were 0.51, 0.46, 0.36, 0.35 and 0.33 respectively. Angle of emptying repose and angle of filling repose were 36.1˚ and 18.1˚ respectively and terminal velocity was determined 1.86 m/s.
Keywords: Plantago Major L. seed, Dimensions, Density, Angle of repose, Coefficient of friction
ارسال نظر در مورد این مقاله