نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 آزاد قوان
2 موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
3 پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی
چکیده
توکسینزدایی میکروبی یکی از روشهای حذف آفلاتوکسینها ازجمله آفلاتوکسین M1 محسوب میشود. در این تحقیق توانایی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5)) در حذف آفلاتوکسین M1 در مدل شبیهسازیشده معده بررسی گردید. بدین منظور از باکتری در دو سطح cfu/ml 109×3 و 1010×3 جهت تعیین توانایی آن در کاهش سم استفاده شد. آفلاتوکسین M1 در غلظت های ppb 05/0، 25/0 و 5/0 بهکار رفت. زمان اینکوباسیون در مدل شبیهسازیشده معده، 0، 30، 60، 90 و 120 دقیقه بود. غلظت آفلاتوکسین توسط روش الایزای رقابتی تعیین گردید. نتایج نشان داد حضور باکتری در سطح بالاتر (cfu/ml 1010×3) تأثیر بیشتری در کاهش سم داشت. همچنین درصد حذف برای غلظتهای ppb 05/0، 25/0 و 5/0 بهترتیب 09/76، 26/52 و 19/76 بهدست آمد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Biodetoxification of aflatoxin M1 using Lactobacillus acidophilus in simulated gastric model
نویسندگان [English]
- Marzieh Shamshiri
- Ali Mohamadi Sani 1
- Mahboubeh Sarabi 2
- Paria Rahnama Vosough
- Massoumeh Mehraban Sangatash 3
1
2 Food Science and Technology Research Institute
3 Food Science and Technology Research Institute, ACECR Khorasan Razavi Branch
چکیده [English]
Biodetoxification is considered as one of the method for eliminating of aflatoxins including aflatoxin M1 (AFM1). In the present study, the ability of Lactobacillus acidophilus (La-5) in reduction of AFM1 in a simulated gastric model was studied. In this regard, two levels of bacterial suspension (3×109 and 3×1010 cfu/ml) were used to determine their ability to reduce three concentrations of AFM1 (0.05, 0.25 and 0.5 ppb). The incubation times in the simulated gastric model were 0, 30, 60.90 and 120 minutes. AFM1 concentration was determined by competitive ELISA. Results showed that the presence of Lactobacillus acidophilus (La-5) was more effective at higher concentration for removal of aflatoxin. Also, removal content for 0.05, 0.25, 0.5 ppb AFM1 were 76.09, 52.26 and 76.19 respectively.
کلیدواژهها [English]
- Aflatoxin M1
- Biodetoxification
- Food Safety
- Lactobacillus acidophilus
ارسال نظر در مورد این مقاله